به نوشته شماره امروز روزنامه گاردین در اینترنت: جاسوسهای آمریکا و انگلیس با هک کردن سیستمهای بزرگترین تولید کننده سیم کارت جهان موفق به دسترسی نامحدود به میلیاردها دستگاه تلفن همراه در سراسر جهان شدند؛ مسئلهای که جنجال بینالمللی دیگر را درباره تخطی آژانسهای جاسوسی از محدوده وظایف شان موجب خواهد شد.
طبق اسناد تازه منتشر شده توسط ادوارد اسنودن، آژانس امنیت ملی آمریکا (ان اس ای) و آژانس معادل آن در انگلیس (جی سی اچ کیو) با هک کردن سیستم های شرکت جِمالتو تولید کننده سیم کارت در هلند و سرقت کلیدهای رمز توانستند بطور سری هم مکالمهها و هم اطلاعات موجود در گوشیهای همراه را تحت کنترل قرار دهند.
این دست اندازی آژانسهای جاسوسی در اسنادی فاش شد که در اختیار انتشاراتی آنلاینی دِ اینترسپت قرار گرفت و به آنها امکان داد بخشی عظیمی از مکاتبات با تلفنهای همراه را در سراسر جهان کنترل کنند، اقدامی که از نظر کارشناسان نقض قوانین بین الملل است.
مارک رومولد از وکلای بنیاد فرانتیر الکترونیک گفت، بدون شک آژانسهای جاسوسی قوانین هلند را نقض کردند و استفاده از رمزهای هک شده به احتمال قوی نقض قوانین بسیاری کشورهای دیگر نیز بوده است.
وی گفت: سرقت آن رمزها به منزله سرقت کلید خانه بوده است و پیامدهای جدی برای حریم خصوصی شهروندان نه تنها در آمریکا بلکه در سطح بین الملل داشته است.
با افشای دامنه وسیع چنین اقدامی احتمالا زخمهای جامعه دیپلماتیک مجددا سر باز خواهد کرد. دولت اوباما در پی افشاگریهای اسنودن با انتقاد شدید آلمان، برزیل و کشورهای دیگر مواجه بوده و اخیرا به سختی برای ترمیم لطمات وارد شده به روابط دیپلماتیک تلاش کرده است.
شرکت هلندی جمالتو که هدف آژانس های جاسوسی قرار گرفته است، سالانه دو میلیارد سیم کارت برای مشتریانش تولید میکند و با فعالیت در هشتاد و پنج کشور در سراسر جهان، عرضه کننده سیم کارتهایی برای چهار صد و پنجاه شبکه بیسیم در سراسر جهان است.
رمزهای به سرقت رفته به آژانس های اطلاعاتی امکان می دهد بدون تایید یا اطلاع شرکتهای مخابراتی و دولتهای خارجی مکالمات تلفن همراه را کنترل نمایند.
پل بِورلی معاون اجرایی جمالتو به دِ اینترسپت گفت این شرکت هیچ اطلاعی از هک شدن سیستم های آن نداشته است.
طبق اسناد اسنودن، جمالتو توسط «تیم بهره برداری گوشی های همراه (ام اچ ئی تی)» هدف قرار گرفت. این واحد توسط ان اس ای و چی سی اچ کیو در آوریل دو هزار و ده به منظور هدف قراردادن آسیب پذیریهای موجود در گوشی های همراه تشکیل شد.
رمزهای گوشی های همراه در یک عملیات سری با هدف قراردادن پست های الکترونیکی و صفحات فیس بوک کارمندان جمالتو و دیگر مدیران اجرایی به سرقت برده شد.
نظر شما