همشهری آنلاین: محققان دنیا برای جمع‌آوری لکه‌های نفتی روش‌های بیولوژیکی و شیمیایی ارائه داده‌اند که اغلب موجب تخریب اکوسیستم شده است؛ اکنون محققان مرکز رشد پارک علم و فناوری استان هرمزگان اعلام کرده‌اند که با استفاده از سه گیاه بومی ایران راهکار دوستدار محیط زیست ارائه کردند.

رفع آلودگی‌های نفتی از دریا با روش دوستدار محیط زیست محققان ایرانی

به گزارش ايسنا، دکتر ماریا محمدزاده مجری طرح آلودگی‌های زیست محیطی را یکی از چالش‌های فعالیت‌های صنعت نفت ذکر کرد و گفت: اکثر روش‌های ارائه شده در این زمینه منجر به تخریب اکوسیستم منطقه و همچنین اکولوژی دریا ‌شده است ضمن آن که استفاده از روش‌های شیمیایی و فیزیکی چون سوزاندن نفت در آب دریا و جمع‌آوری این آلودگی‌ها با استفاده از براده چوب تکنیک‌های مناسبی برای جمع‌آوری این آلودگی‌ها نبوده است.

وی با تاکید بر این که در تحقیقات خود سعی کردیم تا راهکارهای رفع این آلودگی‌ها را در خود منطقه جستجو کنیم، ادامه داد: از این رو در این مطالعات راهکار دوستدار محیط زیست برای رفع آلودگی‌های نفتی از دریا ارائه شد؛ به گونه‌ای که با تغییراتی که بر روی سه نوع گیاه بومی کشور انجام دادیم موفق به ارائه نانو فیلترهای گیاهی برای رفع آلودگی‌های نفتی شدیم.

وی "نخل خرما"، "استبرق" و "اشنان" را سه گیاه استفاده شده در این تحقیقات دانست و اضافه کرد: نخل خرما و استبرق از گیاهان بومی استان هرمزگان و اشنان از گیاهان بومی استان اصفهان است.

محمدزاده جذب فیزیکی آلودگی‌های نفتی را از ویژگی‌های این گیاهان دانست و یادآور شد: پکیج گیاهی تولید شده در این مطالعات با غوطه‌ور شدن در آب قادر به پاکسازی آلودگی نفتی در آب‌های شور، لب شور و شیرین است.

وی عدم اختلال در اکوسیستم محیط را از مزایای این روش نام برد و ادامه داد: از آنجایی که این پکیج گیاهی است، پس از استفاده از آن می‌توان به عنوان سوخت در بخش صنایع و یا نانوایی‌ها استفاده کرد.

این محقق یکی از چالش‌های موجود در زمینه لکه‌های نفتی را جمع‌آوری سریع آن‌ها دانست و در این باره توضیح داد: لکه‌های نفتی به محض وارد شدن به آب باید به سرعت جمع‌آوری شوند در غیر این صورت نفت به صورت هوازده در می‌آید و جمع‌آوری آن امکان‌پذیر نخواهد بود از این رو مطالعاتی بر روی این پکیج در زمینه کارایی آن بر آب‌های مواج دریا در دستور کار قرار دارد.

این محقق با اشاره به اجرای فاز توسعه‌ای این طرح، خاطر نشان کرد: به منظور ارتقای کارایی این پکیج‌ها اقدام به اضافه کردن ژل‌هایی به آن کردیم که این ژل‌ها نیز با منشاء گیاهی تولید شدند.

وی با بیان این که در حال حاضر فرمول و دانش فنی ساخت پکیج‌های پاک‌کننده آلودگی‌های نفتی در اختیار کشور انگلستان است، یادآور شد: هدف اصلی از اجرای این طرح در مرکز رشد واحدهای فناور پارک علم و فناوری هرمزگان تبدیل شدن منطقه به قطب کنترل آلودگی نفتی در سطح منطقه خلیج فارس است و با توجه به اجرای برنامه ارزشمند حفاظت از محیط زیست دریا در حوزه خلیج فارس و دریای عمان می‌توانیم با تکمیل این پکیج‌ها این برنامه را به دنیا معرفی کنیم.

کد خبر 288241

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha