به گزارش فارس، مجید حاجی فرجی گفت: نیترات یکی از عناصری محسوب میشود که در آب، خاک و محصولات فرآوری شده صنعتی میتواند وجود داشته باشد. نیترات موجود در آب و خاک در بعضی موارد اجتنابناپذیر هستند اما دقت داشته باشیم که نیترات داخل آب مخصوص آبهای معدنی نمیشود چراکه نظارت بر آنها دقیق است اما به دلیل گستردگی شبکه آب آشامیدنی کشور گاهی نیترات در آب لولهکشی دیده میشود.
رئیس انستیتو تغذیه کشور تاکید کرد: بحث اصلی ما وجود نیترات در مواد صنعتی است چراکه با نظارت انجام شده این محصولات نباید نیترات داشته باشند؛ این محصولات حدود استانداردی دارند که صنعتگران موظف به رعایت آن هستند.
حاجی فرجی در مورد فرآوردههای پروتئینی گفت: در سالهای قبل، سوسیس و کالباسهای ایرانی حاوی نیترات بیش از حد استاندارد بودند اما اکنون این میزان کاهش یافته است اما همچنان در بعضی موارد مشاهده میشود.
وی خاطرنشان كرد: بیشتر فرآوردههای پروتئینی غیر استاندارد مشکل دارند و با نظارت سازمان غذا و دارو، نیترات فرآوردههای دارای استاندارد زیر حد مجاز هستند اگرچه هنوز برخی سوسیس کالباسها دارای نیترات هستند.
رئیس انستیتو تغذیه کشور هشدار داد: این فرآوردهها وقتی با روغن ترکیب و پخته میشوند، در آنها ایجاد نیتروزامین کرده که مصرف درازمدت آنها شانس ابتلا به بیماریهای بدخیم و سرطانها را افزایش میدهد.
وی خاطرنشان کرد: متأسفانه نیترات در محصولات کشاورزی نیز مشاهده میشود که این نیترات از طریق خاک یا استفاده نادرست از کودها به وجود میآید.
حاجی فرجی ادامه داد: در این میان محصولات غدهای شکل مانند سیب زمینی و پیاز بیشتر نیترات موجود در خاک و کود را به خود جذب میکند.
به گفته وی، این نتایج در تحقیقات سازمان تحقیقات آفات و نباتات وزارت جهاد كشاورزي به اثبات رسید و وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي به دنبال اصلاح کشت و استفاده از کودها هستند.
نظر شما