به گزارش رویترز قرار است کشورها در شصت و هشتمین مجمع جهانی بهداشت که در ماه مه در ژنو برگزار میشود، نخستین قطعنامه جهانی درباره آلودگی هوا و سلامت را به تصویب برسانند تا مرگهای زودرس ناشی از آلودگی هوا را کاهش دهند.
کارلوس دورا، هماهنگکننده بهداشتی عمومی و محیط زیست در سازمان جهانی بهداشت میگوید بررسیها نشان دادهاند که آلودگی هوا میتواند بسیاری از مشکلات بهداشتی را تشدید کند.
به گفته او در چنین شرایطی ضرورت دارد که پزشکان برای مقابله با آلودگی هوا و تغییرات اقلیمی دست به اقدام بزنند.
دورا گفت: «تغییرات اقلیمی عاملی عمده در تعیین سلامت مردم در کوتاه مدت هستند و پزشکان باید به این موضوع توجه کنند.»
او افزود، به خصوص « تواناسس پاسخدهی نظامهای بهداشتی فعلی به این موضوعات بهداشتی ناشی از تغییرات اقلیمی با چالشهایی روبرو است، بنابراین پزشکان باید برای این موارد آماده باشند.»
او گفت که از نظر شمار فزایندهای از پزشکان «سلامت و تغییرات اقلیمی دیگر موضوعاتی جداگانه شمرده نمیشود و تقریبا مترادف هم شمرده میشوند، زیرا شواهد و دادههای بیشتری درباره پیوند این دو در دسترس قرار گرفته است.
یک نظرخواهی از اعضای جامعه قفسه صدری آمریکا که نماینده ۱۵۰۰۰ پزشک و سایر شاغلان گروه پزشکی است که بر روی بیماریهای تنفسی و موضوعات مربوط به آن کار میکنند، نشان داد که اکثریت این افراد از هم اکنون اثرات بهداشتی را در بیماران مشاهده میکنند که به عقیده آنها مربوط به تغییرات اقلیمی است.
دورا در این باره گفت: «فشار بیشتری بر بخشهای بهداشتی برای آماده کردن خودشان در نحوه یاری به جمعیتهای درگیر بیماریهای مربوط به آلودگی هوا وجود دارد.»
- مبادله دادهها
بر مبنای این قطعنامه فرآهمآورندگان مراقبتهای بهداشتی باید با دیگر بخشهای بهداشتی در کشورهای دیگر در ارتباط باشند و با آنها همکاری کنند تا از پس چنین موضوعاتی برآیند، زیرا کار کردن در مقباس جهانی میتواند به یافتن بسیار سریعتر راهحلها و عملی کردن آنها یاری برساند.
این قطعنامه در حال حاضر در دست مذاکره است و انتظار میرود در اجلاس ماه مه به تایید برسد.
این نخستین بار نیست که کارشناسان بهداشتی و آب و هوایی از پزشکان میخواهند تا بهداشت و شرایط اقلیمی را به عنوان موضوعاتی مربوط به یکدیگر در نظر بگیرند و از اقدامات برای مقابله با تغییرات اقلیمی حمایت کنند.
گروهی از کارشناسان نظامی و پزشکی در مقالهای در سال ۲۰۰۸ در ژورنال پزشکی بریتانیا منتشر کردند از پزشکان خواستند در جلب توجه عمومی به خطرات تغییرات اقلیمی که میتوانند به تهدیدات امنیت جهانی و مشکلات بهداشتی از بدتر شدن آلرژیها گرفته تا جراحات ناشی از بلایای مکرر مربوط به آب و هوا میشود، پیشگام شوند.
دادههای سازمان جهانی بهداشت نشان میدهد که از میان ۱۰ شهر با بیشترین میزان آلودگی هوا، شش شهر در هند قرار دارند و دهلی نو از لحاظ میزان ذرات معلق در هوا در طول یک سال در صدر این شهرها است. میزان میانگین سالانه غلظت سالانه ذرات معلق در هوای دهلی نو ۱۵۳ میکروگرم در مترمکعب ثبت شده است، در حالیکه سازمان جهانی بهداشت حد مجاز این آلاینده را ۲۵ میکروگرم در مترمکعب هوا تعیین کرده است.
دورا گفت پزشکان بیشتری در هند و چین، که آن هم به خاطر کیفیت بد هوای شهرهایش شناخته شده است، باید قدم به جلو بگذارند تا به مقابله با تغییرات اقلیمی و اثرات بهداشتی آن بر شهرهایشان یاری برسانند
او گفت: «در مجموع پزشکان در چین و هند جندان درگیر این موضوع نشدهآند. اما هند در تلاش است که پزشکان در پاسخها به تغییرات اقلیمی و آمادگی برای وقایع آینده دخالت دهد.»
دورا گفت که او درباره تاثیر قطعنامه بینالمللی آینده در بهبود آمادگی برای مواجهه با تغییرات اقلیمی خوشبین است.
نظر شما