پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) برای چهارمین سال متوالی، دانشگاهها و موسسات پژوهشی کشور را به صورت رسمی بر اساس ۲۳ شاخص در قالب ۵ معیار کلی پژوهش، آموزش، وجهه بینالمللی، تسهیلات و فعالیتهای اجتماعی - اقتصادی رتبهبندی کرد.
شاخصها و معیارهای رتبهبندی و متدولوژی محاسبه رتبهبندی مربوطه و نیز وزن اختصاص یافته به هر شاخص و مؤلفههای آن، مصوب ششمین نشست فوقالعاده وزاری آموزش عالی کشورهای اسلامی در شهر جده عربستان است که توسط خبرگان علم رتبهبندی تهیه و تدوین شدهاند.
بر اساس رتبهبندی انجام شده در میان دانشگاههای جامع، دانشگاههای تهران، تربیت مدرس، شیراز، فردوسی مشهد، شهید بهشتی، تبریز، اصفهان، گیلان، باهنر کرمان و پیامنور به ترتیب در رتبههای اول تا دهم قرار گرفتهاند.
در معیارهای پژوهشی اين رتبهبندي، حجم، کیفیت و کارایی پژوهش، نرخ رشد پژوهش؛ در معیارهای آموزشی هم تعداد اساتید، دانشجویان و فارغالتحصیلان، مقالات پراستناد و برندگان جوایز بینالمللی و نسبت دانشجویان تحصیلات تکمیلی به کل دانشجویان و در بخش وجهه بینالمللی نیز وجود اساتید بینالمللی، قرارداد همکاریهای بینالمللی و برگزاری کنفرانسهای بینالمللی و دانشجویان بینالمللی مدنظر قرار گرفته است.
همچنين در بخش تسهیلات نیز سرانه عناوین کتابها و وجود مراکز تحقیقاتی و در قسمت فعالیتهای اجتماعی - اقتصادی هم تعداد مراکز رشد و شرکتهای Spin-off از معیارهای این رتبهبندی بودهاند.
طبق اين گزارش، در اين رتبهبندی دانشگاههای هنر اصفهان، هنر تهران و هنر اسلامي تبریز به ترتیب حایز رتبههای اول تا سوم دانشگاههاي هنري كشور را كسب كردهاند.
اطلاعات رتبهبندی دانشگاهها و مراکز پژوهشی داخل کشور بر روی درگاه گروه رتبهبندی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام به نشاني ur.isc.gov.ir در دسترس است.
- منبع: وب سايت دانشگاههاي تربيت مدرس، شهيدبهشتي، تبريز و هنر اصفهان
نظر شما