دوشنبه ۱۷ فروردین ۱۳۹۴ - ۰۸:۱۴
۰ نفر

فاطمه شیری: «وجود ۲۱میلیون واحد مسکونی در کشور و ضریب مصرف ۵سال برای هر لوستر با متوسط سود ۵۰ هزار تومان، گردش مالی ۲۰۰میلیارد تومانی را در بازار لوستر کشور به‌وجود آورده است.»

لوستر

اين را حسيني‌راد، رئيس اتحاديه كشوري چيني، بلور و لوستر در مورد حجم مالي بازار لوستر كشور مي‌گويد. براساس بعضي گزارش ‌ها، لوسترسازان ايران در آسيا و خاورميانه مقام اول را دارند و در جهان، پس از كشورهاي چك، اتريش، ايتاليا و آلمان جايگاه پنجم را دارند. درحال‌حاضر‌تجارت جهاني بازار لوستر حدود ۱۰ ميليارد دلار و ميزان صادرات لوسترهاي صنعتگران ايراني، سالانه ۳۵ميليون دلار است. نكته مهم اين است كه اين كالا، از معدود توليدات ايراني است كه ۹۵درصد مواداوليه آن در داخل كشور تأمين مي‌شود و حدود۲۰۰هزار كارگر ماهر در رشته‌هاي مختلف ساخت، تزئين و نصب لوستر از اين بازار ارتزاق مي‌كنند. همه اينها را گفتيم تا وقت خريد، با اطمينان سراغ لوسترهاي ايراني را بگيريد؛ هم به‌دليل كيفيت، هم به‌دليل كمك به اقتصاد ملي. بورس اصلي خريد و فروش انواع لوستر در پايتخت، خيابان لاله‌زار و ميدان ۱۵خرداد است؛ براي يافتن لوسترهاي لوكس هم بايد راهي خيابان شريعتي شويد.

  • نكته‌هاي خريد را بدانيد

نزديك به 2هزارمدل لوستر ايراني و خارجي در بازار وجود دارد كه به شيوه‌هاي مختلفي ساخته شده‌اند. لوسترهاي برنجي حالت شمش توپر هستند و به‌صورت ريختگي درست شده‌اند؛ يعني در يكسري قالب‌هاي خاص عمل ريختگي انجام ‌ و بعد طرح لوسترها زده ‌و با پرداخت نهايي، اين نوع لوستر روانه بازار مي‌شود. لوسترهاي شاخه‌اي برنجي هم طي عمل تراشكاري شمش تبديل به لوله مي‌شود. به‌طور معمول لوسترهاي برنجي بيشتر مورد علاقه مردم و خريداران هستند. ‌يكي از راه‌هاي تشخيص اين نوع لوستر، وزن سنگين آن است. چراكه اين لوسترها معمولا توپر هستند و قيمت بالايي هم دارند. البته درنظر داشته باشيد كه گاهي لوسترهاي آلومينيومي، سربي و آهني با يك آبكاري شيك و درست و حسابي به جاي برنز به خريدار فروخته مي‌شوند.معمولا لوسترهاي سربي وزن زيادي ندارند؛پس هميشه در زمان خريد لوستر يك آهنربا همراه‌تان باشد. گاهي بعضي از فروشندگان، لوسترهاي آهني را با يك آبكاري درست و درمان به جاي لوستر برنجي مي‌فروشند. زماني كه آهن ربا به بدنه لوستر چسبيد مطمئن شويد كه آهن را به جاي برنج به شما ارائه داده‌اند.

  • با انواع لوستر آشنا باشيد

لوسترها در انواع شاخه‌اي، سقفي، ديواركوب و آويزي ارائه مي‌شوند. لوسترهاي شاخه‌اي يكي از انواع پرطرفدار لوستر در ميان خريداران است. اين لوستر‌ها از 3شاخه شروع مي‌شود تا 10شاخه. لوسترهاي سقفي هم ‌ به ديوار مي‌چسبند و به‌اصطلاح ست مي‌شوند.

اين نوع لوسترها نماي خوبي دارند. ديواركوب‌ها هم لوسترهاي تك‌شاخه‌اي هستند كه مكمل نوري به‌حساب مي‌آيند و گاهي هم در بعضي از خانه‌ها براي تزئين فضاي خانه از آنها استفاده مي‌شود. تكليف لوسترهاي آويزي هم كه مشخص است؛ در ساخت آنها از كريستال استفاده مي‌شود و كريستال‌ها به سمت پايين آويزان و بسيار چشم‌نواز هستند. هر كدام از اين لوسترها داراي جنس، طرح و رنگ و مدل‌هاي متفاوتي هستند. لوسترهاي چوبي يا طرح چوب، لوسترهاي ساخته شده از آهن، سرب، برنج و برنز بخشي از انواع لوسترها از نظر جنس هستند. نوعي از لوسترها مختص به آشپزخانه و فضاهايي مانند اتاق خواب هستند؛ لوسترهايي چوبي و حباب خور كه ممكن است طرح چوب آن را هم در بازار پيدا كنيد. البته ساختمان همه اين لوسترها فقط از چوب نيست و گاهي از تركيب چوب و فلز هم در ساخت اين لوسترها استفاده مي‌شود. از اين نوع لوسترها، جنس پلي‌استر هم در بازار موجود است كه اين جنس قابليت شست و شو را دارد. لوسترهاي آشپزخانه يا اتاق خواب به‌طور معمول قيمت پايين‌تر‌ و اغلب طراحي فانتزي دارند.

  • خدمات پس از فروش را بپرسيد

اولين قدم در خريد لوستر انتخاب محل درستي براي خريد آن است. به سراغ شركت‌هاي معتبر فروش لوستر برويد. اين شركت‌ها به‌خاطر اعتباري كه در بازار دارند كار خود را خراب نكرده و به مشتريان خود لوستري شيك و مجلسي تحويل مي‌دهند كه هم قيمت مناسبي داشته باشد، هم ماندگاري بالا و هم خدمات پس از فروش. يكي از بهترين مزايايي كه لوسترهاي ايراني نسبت به لوسترهاي چيني دارند اين است كه شما پس از مواجه شدن با هرگونه خرابي و مشكلي در لوستر مي‌توانيد قطعات مورد نظرتان را در بازار خريداري كنيد؛ از خريد حباب‌ها گرفته تا سرپيچ‌ها، سيم و... ضمن اينكه شركت‌هاي فعال در توليد لوستر به‌صورت 5تا 10ساله به مشتريان خود در زمينه آبكاري لوستر ضمانت مي‌دهند. از ديگر مزاياي بعضي از لوسترهاي ايراني استفاده از سرپيچي خاص در توليد اين لوسترهاست تا شما بتوانيد هم از حباب و هم از لامپ‌هاي ديگر مثل لامپ كم‌مصرف استفاده بكنيد. به‌طور معمول در لوسترهاي اتاق خواب و آشپزخانه كه فانتزي‌تر هستند، از حباب‌هايي استفاده مي‌شود كه قابل تعويض و شست‌وشو هستند و حتي شما مي‌توانيد به نسبت فضايي كه در اختيار داريد از حباب‌هاي متنوعي استفاده بكنيد؛ حباب‌هايي با طرح كودكانه براي اتاق فرزندتان يا طرح ميوه براي آشپزخانه و... . حباب ويتراي هم نوع ديگري از حباب‌هاي لوستر موجود در بازار است كه با رنگ‌هاي مختلف و طلا نقاشي مي‌شود.

  • جنس لوسترتان را بشناسيد!

اگر گشتي در بورس لوسترفروشي بزنيد متوجه خواهيد شد كه بيشتر فروشندگان اصرار دارند كه لوسترهاي مغازه را با برچسب لوستر برنز به خريداران بفروشند اما آيا همه لوسترها برنز است؟ گويا برنز محصولي مقاوم شناخته مي‌شود كه خريدار را از انتخابش مطمئن مي‌كند اما همه لوسترها برنز نيستند و پيدا كردن لوستري با جنس برنز در بازار كار سختي است. در واقع نزديك‌ترين جنس به برنز، برنج است. لوستر برنج هم ماندگاري بيشتري دارد و هم مقاوم‌تر است. قيمت اين لوستر به نسبت بالاتر از لوسترهاي ديگر است اما اگر به‌دنبال كيفيتي خوب مي‌گرديد برنج شايد بهترين باشد. البته در ساخت لوسترها از آهن و سرب هم استفاده مي‌شود. همه اين لوسترها پس از ساخت، آبكاري مي‌شوند و همين موضوع تشخيص خريدار را ممكن است به اشتباه بيندازد. چراكه سرب هم به اندازه برنج سنگين است و عده‌اي از فروشندگان لوسترهاي سربي يا آهني خود را به اسم برنج مي‌فروشند. بد نيست بدانيد كه در ساخت لوستر از چند نوع آبكاري استفاده مي‌شود. آبكاري نيكل كروم، آب طلا، طرح طلا، آبكاري نقره، آبكاري صدفي و آبكاري مشكي كار. در ميان آبكاري‌ها نيكل كروم از همه بهتر است چراكه زود سياه نمي‌شود و شما پس از خريد شاهد رنگ و رورفتگي لوستر خود نخواهيد شد. آبكاري طلا هم همانطور كه از عنوان آن مشخص است باعث بالا رفتن قيمت لوستر مي‌شود اما هستند توليدكنندگاني كه با بي‌انصافي طرح طلا را به جاي طلا استفاده مي‌كنند.

آبكاري مشكي رنگ هم مناسب لوسترهايي است كه در فضاهاي خاصي مورد استفاده قرار مي‌گيرند و بيشتر تركيبي از رنگ طلايي و مشكي روي اين لوسترها استفاده مي‌شود. در واقع آبكاري‌هاي رنگي و طرح‌هاي مختلف باعث شده تا عده‌اي از فروشندگان اقدام به نامگذاري لوسترها به نام‌هاي مختلف كنند؛ مثلا نوع خاصي از لوستر شاخه‌اي در بازار موجود است كه آن را با عنوان لوستر شاه‌عباسي مي‌شناسند اما شما بايد توجه داشته باشيد كه در زمان خريد لوستر علاوه بر جنس و طرح آن به آبكاري آن هم توجه داشته باشيد.

  • به هارموني توجه كنيد

در خريد لوستر علاوه بر درنظر گرفتن طرح و رنگ و جنس، فضايي كه قرار است لوستر در آنجا نصب بشود هم درنظر بگيريد. اگر خانه‌تان كوچك است لوسترهاي 4شاخه‌اي مي‌تواند هم نوردهي خوبي داشته باشد و هم زيبايي. لوسترهاي 6شاخه‌اي خانه‌هاي بزرگ‌تر را هم مي‌توانند پوشش بدهند. اگر مي‌خواهيد لوستر آويزي خريداري كنيد حتما ارتفاع سقف خانه را درنظر بگيريد تا در زمان عبور از زير لوستر با آويزهاي آن برخورد نداشته باشيد. شايد براي خانه‌هايي كه ارتفاع سقفشان كمتر است لوسترهاي سقفي مناسب‌تر باشند. اگر فضاي خانه‌تان نورگير كمتري دارد از لوسترهاي بدون حباب و واسطه استفاده كنيد تا جبران نور شود و به عكس اگر خانه‌تان نورگير است مي‌توانيد از لوسترهاي حباب‌دار استفاده كنيد.

  • دور محصول چيني را خط بكشيد

لوسترهاي چيني بسيار زيبا هستند و در اين شكي نيست. آنقدر زيبا كه خريداران را وادار به‌دست به جيب شدن مي‌كنند. نوع خاصي از اين دست لوسترها، لوسترهاي موزيكال و كنترلي هستند. البته نمونه ايراني لوسترهاي كنترلي هم در بازار موجود است اما بد نيست بدانيد كه مدت زمان عمر آنها بسيار كوتاه است. معمولا از لامپ‌هاي ال‌اي دي در اين لوسترها استفاده مي‌شود اما مشكل استفاده از اين لوستر زماني شروع مي‌شود كه لوستر خراب شود. قطعات يدكي اين لوسترها در بازار موجود نيست و اگر حباب‌هاي اين لوستر بشكند يا سرپيچ آن خراب شود شايد به سختي بتوانيد نمونه مشابه آن را در بازار پيدا كنيد. معمولا ال‌اي‌دي‌هاي اين نوع لوسترها و ترانس به‌كار رفته در آن خيلي زود مي‌سوزد و شما نمي‌توانيد ترانسي ايراني را جايگزين ترانس لوستر كنيد چراكه ولتاژهاي آن با هم همخواني ندارند. سبك ساخت و توليد لوسترهاي چيني به كل با لوسترهاي ايراني فرق دارد و در ساخت آنها از موادي متفاوت استفاده شده كه نه از برنج است نه از سرب و نه آهن. پس در خريد دقت كنيد.

  • قيمت‌ها را بدانيد

لوستر برنزي: از 300هزار تومان به بالا
لوستر كلاسيك طرح برنز : از 300هزار تومان تا 800هزار تومان
لوستر كريستالي: از 400هزار تومان تا 2ميليون تومان
لوسترهاي چوبي: از 150هزار تومان تا 500هزار تومان
لوسترهاي داراي شيد و حباب: از 300هزار تومان به بالا

کد خبر 291364

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha