مورد فرگوسن صبر مردم را لبریز کرد. تظاهراتهای متعددی در یکصد و هفتاد شهر آمریکا علیه نگاه نژادگرایانه پلیس به سیاههای این کشور برپا شد که حداقل از دهه 1960 به این سو بیسابقه بوده است.
یک پرستار رنگین پوست و مادر دو نوجوان در این باره میگوید: نگران دو پسرم هستم. وقتی بزرگتر شوند نمیدانم درباره پلیس باید به آنها چه بگویم. اینکه وقتی دچار مشکل شدند به پلیس زنگ بزنند یا نه برای اینکه گویا پلیس برای حمایت از ما اینجا نیست.
«عدم اعتماد به پلیس» را باید احساس مشترک جامعه آمریکاییهای آفریقایی تبار به ویژه بعد از اتفاق هشتم اوت 2014 در شهرک فرگوسن واقع در ایالت میسوری دانست.
مایکل براون، یک نوجوان رنگین پوست و غیرمسلح به ضرب گلوله یک افسر سفید پوست از پای درآمد و لکه تاریک دیگری را برای پلیس آمریکا رقم زد.
کلینتون استانسیل، کشیش کلیسای سنت لوییس که شهرک فرگوسن در حومه آن واقع شده، در این باره میگوید: این موضوع تنها به فرگوسن مربوط نمی شود و در هر شهر آمریکا قابل مشاهده است. جوانان سیاهپوست در حاشیه قرار داده شده اند و در همه شهرها بصورتی غیرانسانی با آنها برخورد می شود. بنابراین فکر می کنم که مورد فرگوسن و مایک براون همه را حول وضعیت موجود گرد آورد.
موضوع به سطح فدرال کشیده شد و در نهایت پای کاخ سفید هم به ماجرای فرگوسن باز شد. رییس جمهوری، شخص اریک هولدر، دادستان کل آمریکا را مسئول رسیدگی به این پرونده کرد.
حتی باراک اوباما پذیرفت که آنچه را در فرگوسن اتفاق بوده، نمیتوان یک استثنا دانست. او گفت: باید بپذیریم وضعیت حاکم بر فرگوسن نشان از چالش بزرگتری دارد که ما به عنوان یک ملت همچنان با آن مواجهیم. واقعیت اینست که در بخشهای بسیاری از کشور بیاعتمادی شدیدی میان ضابطان قانون و جامعه رنگین پوست وجود دارد. بخشی از این وضعیت را باید میراث تبعیض نژادیای دانست که در کشورمان حاکم بوده است.
با این وجود، هیات منصفه در نوامبر 2014 تصمیم گرفت پلیس سفیدپوست را تحت تعقیب قرار ندهد. دارن ویلسون حتی از اتهام نقض حقوق مدنی هم تبرئه شد.
هر چند گزارش دادستانی در مورد پرونده مایکل براون، بدلیل کمبود شواهد و عدله نتیجه خاصی در بر نداشت ولی به همان گزارش می توان بعنوان سندی دال بر رفتار و اعمال نژادپرستانه پلیس فرگوسن استناد کرد
- منبع: يورونيوز
نظر شما