به گزارش ایسنا دکتر محمود گلزاری در نشست ستاد ساماندهی امور جوانان استان هرمزگان، با بیان اینکه تعداد جمعیت جوان بین 15 تا 29 سال کشور حدود 23 تا 24 میلیون نفر است، عنوان کرد: جوانان گروهی قدرتمند و توانا از نظر شادابی، جسمی و چالاکی و درک ذهنی هستند و جوانی یک نیرو، قدرت و توان و بزرگترین قدرت جامعه است.
وی ادامه داد: گروه جوان کشور ما از 35 درصد به 30 درصد رسیده و جمعیت میانسالان نیز از چهار درصد به حدود هفت درصد رسیده که نشان دهنده این است که جامعه ما در حال پیر شدن و نسل جوان ما در حال کاهش است.
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه مسئله دیگر در آسیبهای جوانان اعتیاد است و اعتیاد به مواد صنعتی در حال افزایش است، تصریح کرد: مسئله خشونت و پرخاشگری که موجب قتلهای بدون انگیزه قبلی می شود، در جوانان افزایش یافته و بعد از زندانیان مواد مخدر و سرقت بیشترین آمار زندانیان ما مربوط به خشونت است.
وی اضافه کرد: جمعیت جوان می تواند قدرت یک کشور باشد و اگر به آنها بی توجه باشیم تبدیل به اعتیاد و خشونت جوانان خواهد شد که هم باید برای استفاده از این قدرت برنامه ریزی کنیم و هم مراقب باشیم این قدرت به ضد خودش تبدیل نشود.
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان نگاه دولتمردان و دولت ها به مسئله جوانان را متفاوت برشمرد و اظهار داشت: یک نوع نگاه جوان غافلی وجود داشته که این نگاه جوانان را همانند دیگر اقشار می داند، رویکرد دیگر نیز نگاه جوان هراسی است که سبب شد تعداد پنج هزار سازمان مردم نهاد مربوط به جوانان در یک مقطع زمانی به 197 سازمان برسند، نگاه دیگر هم جوان فریبی است که موجب شده تا از ظرفیت بسیاری از جوانان استفاده نشود.
گلزاری افزود: دولت تدبیر و امید سعی کرده با مردم صادقانه حرف بزند و نگاه جوان باوری و جوان یاوری داشته است و باید باور کنیم نیرو و قدرتی به نام جوان داریم و برنامه ریزیهای بزرگی برای جمعیت زیادی از جوانان داشته باشیم.
وی بیان کرد: با وجود ادغام شتاب زده و نادرست سازمان های ورزش و جوانان اما ساختارهای مدیریتی امور جوانان دست نخورده است.
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه میزان تنهایی نسل جوان ما زیاد است، ادامه داد: جوانان در تنهایی آسیب می بینند و این تنهایی فرد را شکننده و خودخواه می کند و ما به افزایش مشارکت اجتماعی جوانان و به آموزش کارگروهی و اجتماعی نیاز داریم و تشویق به ازدواج و آموزش روش درست انتخاب همسر و همسرداری از دیگر مسائل باید باشد.
گلزاری تشکیل سازمان ملی جوانان را با هدف بیدارکردن دستگاه ها در خصوص مسئله جوانان دانست و گفت: ظرفیت دستگاه های مختلف باید در این زمینه فعال شود که برای ضمانت اجرایی این مسئله شورای عالی جوانان با حضور 18 دستگاه که در این زمینه نقش دارند، تشکیل شد و ستاد ملی ساماندهی امور جوانان که 30 عضو دارد نیز حکم مجری برای آن شورای عالی را دارد.
وی تصریح کرد: اگر کار در این زمینه را جدی نگیریم، کشور و جوانان ما ضرر می کنند و نیاز است تا شاخص های جوانان را احصاء و برای دست یابی به آن هدف گذاری کنیم.
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان خاطرنشان کرد: یکی از برنامههای ما افزایش تعداد سمنهای جوانان در کشور همراه با توانمندسازی آنهاست و همچنین برنامه های منظم و دقیقی در حوزه ازدواج و تحکیم بنیان خانواده داریم که مرحله به مرحله برنامه عملی برای ازدواج اجرایی خواهد شد.
گلزاری افزود: مشخص کردن جوانان نخبه و فعال در حوزه های مختلف و انتخاب برترینها و ساماندهی اوقات فراغت جوانان از دیگر برنامه هایی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی عنوان کرد: برای هفته جوان که از هفتم خرداد آغاز می شود نیز می خواهیم هرکدام از دستگاه ها یک کار مخصوص برای جوانان نمایش داده و اعلام کنند، ضمن اینکه شعار امسال این هفته آن است که "پاکی و زیباییها و خوبیهای جوانان" را باور کنیم.
نظر شما