همشهری آنلاین: وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه مولفه‌های اجتماعی سلامت بیش از ۷۰ درصد مشکلات سلامت را تشکیل می‌دهد، گفت: این مولفه‌ها، مجموعه‌ای از عوامل هستند که خارج از نظام سلامت بر سطح سلامت مردم تاثیر گذار است.

سید حسن هاشمی وزیر بهداشت

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، سید حسن هاشمی در مراسم افتتاحیه اجلاس مشورتی بین‌المللی مولفه های اجتماعی موثر در سلامت تاکید کرد: این مشکلات فقط با مشارکت مردم و همکاری بین بخشی قابل کنترل خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: مهم ترین راه کنترل بیماری‌های شایع و همچنین آسیب‌های اجتماعی، توجه به مولفه‌های اجتماعی موثر بر سلامت است.

وی ادامه داد: باید ساختار نظام سلامت و همچنین سیاست‌های کلان بر اساس توجه به مولفه‌های اجتماعی بر سلامت باشد تا نابرابری‌های اجتماعی در بازه زمانی مشخص به حداقل خود برسد.

وزیر بهداشت با اشاره به تجربیات همکاری‌های بین بخشی در ماه‌های اخیر برای توجه به مولفه‌های اجتماعی موثر بر سلامت گفت: بطور مثال وزارت بهداشت با وزارتخانه‌های آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی ، ورزش و سازمان محیط زیست، تفاهم نامه‌هایی را به امضا رساند.

هاشمی تاکید کرد: پیاده سازی پیوست سلامت در بخش‌های مختلف نه تنها امکان پذیر است بلکه یک ضرورت ملی به شمار می‌رود.

وی با بیان اینکه مولفه‌های اجتماعی و اقتصادی سلامت یک فرایند چند وجهی است، گفت: انتظار است برنامه‌های مرتبط با عدالت در سلامت با همت همه دولت‌ها، دستگاه‌های اجرایی، حمایت مردم و حمایت نهادهای غیردولتی، منطقه‌ای و جهانی، محقق شود.

وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: توجه به سلامت و رسیدگی به وضعیت روستاها و کم کردن شکاف بین روستا و شهر از آرمان‌های انقلاب اسلامی بود؛ تشکیل و گسترش شبکه بهداشتی و درمانی در سال‌های نخست انقلاب ، روند توسعه شهرهای محروم را تسریع کرد و موجب ارتقای شاخص‌های سلامت به ویژه در روستا‌ها شد.

وی، آموزش، راه سازی و تامین آب آشامیدنی سالم را از مولفه‌های اجتماعی موثر بر سلامت نام برد و گفت: ارتقای این شاخص‌ها پس از انقلاب موجب ارتقای شاخص توسعه انسانی و کاهش مرگ و میر و بیماری‌ها به ویژه کاهش مرگ و میر مادران باردار شد.

هاشمی افزود: نابرابری در دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی که منجر به کاهش قدرت مالی مردم می‌شود همواره از دغدغه‌های مردم به ویژه قشر آسیب پذیر بود اما در دولت تدبیر و امید، ارتقای سلامت مردم و افزایش نقش دولت در پرداخت هزینه‌های سلامت در اولویت برنامه‌ها قرار گرفت.

وی خاطرنشان کرد: با پیوستن بیش از هشت میلیون شهروند فاقد بیمه به پوشش همگانی بیمه خدمات سلامت، تمام شهروندان تحت پوشش سه سازمان بیمه گر قرار گرفتند.

به گفته وزیر بهداشت، دولت موفق شده است که پرداخت هزینه‌های درمانی مردم را حداقل به 10 درصد کاهش دهد و امیدواریم این شاخص در سال‌های آینده کاهش 30 درصدی این هزینه‌ها را شاهد باشیم.

هاشمی، دسترسی 97 درصدی به دارو و تجهیزات پزشکی در بیمارستان‌ها را یکی دیگر از دستاوردهای دولت در زمینه سلامت عنوان کرد و گفت: همچنین پرداخت‌های مردم در بخش بستری در 570 بیمارستان به کمتر از شش درصد رسیده و از سوی دیگر هزینه‌های کمرشکن درمانی مهار و داروهای بیماری‌های صعب العلاج مشمول بیمه دولتی قرار گرفته است.

وی افزود: پزشک مقیم در شهرهای کوچک به کار گرفته شده و هم اکنون نیز شبکه بهداشتی در شهرهای کمتر از 50 هزار نفر تکمیل شده است.

وی ادامه داد: همچنین توجه به پیشگیری و مبارزه با بیماری های غیرواگیر و بهبود شاخص توسعه انسانی ، همواره به عنوان زیربنای اقدامات وزارت بهداشت ، مورد توجه قرار گرفته است.

کد خبر 292850

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار پزشکی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha