دوشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۰
۰ نفر

همشهری‌آنلاین: برخی سودجویان با پرچم نظام فاسد گذشته عکس می‌گیرند،نگرانیم ورزشکاران‌مان گول بخورند .

فوتبال

با باب شدن عکس سلفی، گرفتن این نوع عکس با ستاره‌های کشور نیز رونق گرفت. هنرمندان و ورزشکاران در كانون این توجه‌ها قرار گرفتند که در رأس این دو مجموعه، فوتبالیست‌ها بیشتر از همه مورد توجه مردم بودند؛ برای گرفتن عکس سلفی.

ماجرای عکس گرفتن هواداران با فوتبالیست‌ها بیشتر از دیگر ورزشکاران در یک سال گذشته سر و صدا به‌پا کرده است. حضور ملی‌پوشان فوتبال ایران در جام جهانی برزیل و جام ملت‌های استرالیا و حضور هواداران ایرانی در این دو کشور، بازار گرفتن عکس یادگاری به خصوص از نوع سلفی را داغ کرد.

داغ شدن این موضوع برای برخی مورد قبول نبود و همین برخی‌ها به تکاپو افتادند؛ تکاپویی که به جای حل مساله به دنبال پاک کردن صورت مساله بود.

گرفتن عکس سلفی با هواداران ممنوع؛ این دستورالعملی بود که کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال آن را صادر کرد که بر اساس آن ملی‌پوشان حق ندارند با هواداران عکس سلفی بگیرند.

این دستورالعمل به طور کامل توسط رئیس کمیته اخلاق فدراسیون تکذیب شد؛ علی‌اکبر محمدزاده این موضوع را شایعه توصیف کرد و گفت که نمی‌توان هواداران را از ورزش جدا کرد اما ملی‌پوشان باید مراقب باشند اسیر سوءاستفاده‌ها نشوند.

در روزهایی که عمر کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال به دو سالگی‌اش نزدیک است محمدعلی محمدزاده رئیس کمیته اخلاق از وضعیت این روزهای کمیته صحبت کرد.

از دستورالعملی که تکذیبش کرد، از سوءاستفاده دشمنان نظام از ورزشکاران گفت و تاکید داشت که نقش کمیته اخلاق مچ‌گیری نیست بلکه به دنبال حمایت از ورزشکاران است. با این حال رئیس کمیته اخلاق خبر داد که سال94 سال برخورد شدید با ورزشکاران است.

او در جریان این گفت‌وگوی مفصل همچنین به وضعیت مهرداد پولادی هم اشاره‌ای داشت و گفت که مساله او نیز می‌تواند در کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال مطرح شود.

  • یکی از پرونده‌هایی که کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال این روزها خیلی به آن توجه می‌کند ارتباط بین هواداران و ملی‌پوشان در اردوهای برون‌مرزی است. از جمله آیین‌نامه‌هایی که برای این موارد تصویب کرده‌اید موضوع ممنوعیت عکس گرفتن است. آیا می‌شود ورزشکاران از گرفتن عکس با هواداران منع شوند؟

این موضوع شایعه بود و ما هیچ دستورالعملی برای ممنوع بودن گرفتن عکس تصویب نکردیم. دستورالعمل شفاهی من درباره توجه به عکس گرفتن برای جام‌جهانی بود.

به هر حال کمیته فرهنگی ما در اردوهای برون‌مرزی بیشتر فعال است و در آن‌جا اخباری به دست ما می‌رسید که برخی افراد که با نظام و مردم ایران دشمن هستند به دنبال حاشیه‌سازی‌اند.

مثلا آن‌ها با پرچم‌ها و رنگ‌هایی خاص روی سکوها حاضر می‌شوند و عکس می‌گیرند. در کنار ملی‌پوشان ما قرار می‌گیرند و با پرچم نظام فاسد گذشته عکس می‌گیرند و می‌خواهند حاشیه ایجاد کنند.

ورزشکاران ما جوان هستند و فکر و ذکرشان ورزش است و از این چیزها خبر ندارند اما این افراد با منتشر کردن عکس‌هایشان به دنبال منافعی هستند که دشمنی با ایران است.

موضوع دیگر عکس‌هایی بود که برخی هواداران خانم با ظاهری زننده می‌گیرند و یا در لباس‌های خود علائمی ‌دارند که مخالفت با نظام و مردم ایران را نشان می‌دهد. دستورالعمل ما ممنوعیت نبود بلکه ما به ورزشکاران هشدار دادیم که مراقب این افراد باشند و گول آن‌ها را نخورند.
تاکید ما این بود که از برخی سوءاستفاده‌ها جلوگیری شود. بر همین اساس به ورزشکاران گفتیم مراقب باشند و عکس سلفی یا عکس‌های یادگاری با هر کس نگیرند که برایشان مشکلی
ایجاد شود.

  • اما خب قبول دارید که نمی‌شود جلوی هواداران را گرفت و به نوعی آن‌ها را از ورزشکاران دور کرد؟

بله، قطعا. هواداران خیلی مهم هستند و ورزش با همین حمایت‌ها جلو می‌رود. ما ورزشکاران را ممنوع نکردیم و بلکه تشویق هم کرده‌ایم در میان مردم باشند اما آموزش دادیم که مراقب باشند.

نمی‌خواهیم برخی دشمنان از این عکس‌ها مصادره به مطلوب خود کنند و جریان‌سازی داشته باشند. به نظر من هم موفق شدیم و تمام ملی‌پوشان ما مراقب بودند و اتفاقی هم نیفتاد.

ورزشکار ما پس از مسابقه یا تمرین حواسش نیست که یک هوادار رنگ یا علامتی خاص بر پیراهن خود دارد و این افراد به دنبال سوءاستفاده هستند. ما به آن‌ها هشدار دادیم که حتما مراقب باشند تا برایشان حاشیه‌ای ایجاد نشود.

  • با توجه به همین دستورالعمل شفاهی آیا تاکنون برخوردی هم با ورزشکاران داشته‌اید؟

توجه کنید که همه اعضای کمیته اخلاق از اهالی حقوقی هستند. از قضات و وکلای کشور در این کمیته حضور دارند. هدف ما در این کمیته مچ‌گیری و اذیت کردن ورزشکاران نیست.

هدف ما گرفتن دست ورزشکاران است و به هیچ‌ وجه نمی‌خواهیم با برخورد پیش برویم. اگر ورزشکاران ببینند ما رفتاری تند و خصمانه داریم برابرمان جبهه می‌گیرند اما وقتی می‌بینند که هدف ما گرفتن دست آن‌ها و کمک به آن‌هاست، خودشان هم به طور متقابل با ما همکاری می‌کنند.

سعی ما این است که تذکر بدهیم چراکه به دنبال مجازات نیستیم و معتقدیم تذکر دادن تاثیر بسیار بیشتری دارد. هدف کمیته اخلاق حمایت و حفاظت از ورزشکاران است نه این‌که بخواهیم مچ آن‌ها را بگیریم یا کسی را محدود کنیم.

خدا را شکر که ملی‌پوشان نیز با رفتارهایشان جواب ما را داده‌اند و به طور کامل مراقب هستند. ما به هیچ وجه به دنبال این نیستیم که سر کسی را بتراشیم بلکه به دنبال حمایت از ورزشکاران هستیم و همیشه به آن‌ها هشدار می‌دهیم تا غافلگیر نشوند.

  • کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال در آستانه دوساله شدن است. مسیر حرکتی این کمیته در مدت زمان تشکیلش چطور بوده است؟

همان‌طور که می‌دانید کمیته اخلاق با تاکید خود فدراسیون جهانی در کشورها ایجاد شد. فدراسیون فوتبال هم پیگیر این موضوع بود و بنده به عنوان خادم کارم را در کمیته آغاز کردم.

در این کمیته آیین‌نامه‌ای با توجه به خواسته‌های فیفا و نیازهای فوتبال کشور تدوین شد و کارمان را آغاز کردیم. این کمیته تشکیلاتی کوچک‌تر از کمیته اخلاق فدراسیون جهانی دارد و به گونه‌ای همانند سیستم قضایی کشور است.

در این کمیته دو دیوان به نام‌های تحقیقات و حکمیت داریم. شکایت‌ها ابتدا به دیوان تحقیقات می‌رود و اگر مدارک و اسنادی وجود نداشت که پرونده بسته می‌شود اما اگر اسنادی وجود داشت دیوان حکمیت وارد می‌شود و به پیشنهاد دیوان تحقیقات رأی صادر می‌کند.

در این مدت‌ هم پرونده‌های زیادی به کمیته اخلاق آمده که بر اساس اسناد و مدارک موجود پیگیری شده است. دیوان حکمیت بعد از بررسی پرونده‌ها می‌تواند به دلیل کم بودن دلایل، آن‌ها را مختومه اعلام کند یا در صورت مشهود بودن دلایل، رأی به مجازات بدهد.

  • اکثر پرونده‌هایی که در این مدت به کمیته اخلاقی فدراسیون رسیده در چه زمینه‌هایی بوده است؟

ما شکایت‌های مختلف مردمی‌ داشته‌ایم. به طور مثال مدارس فوتبال یکی از مواردی بوده که مردم از شرایط آن‌ها راضی نبوده‌اند و کمیته اخلاق وارد ماجرا شده، تحقیق کرده و اگر موارد درست بوده و تخلف‌هایی اتفاق افتاده است برخورد کرده‌ایم.

موارد دیگری هم که مورد نظر ما بوده تمامی‌ رفتارها و اخلاق‌های ورزشکاران بوده که ما همیشه سعی کرده‌ایم فوتبالیست‌ها را به سمت اخلاق حرفه‌ای سوق بدهیم و آن‌ها را به الگوبودن‌شان در جامعه آگاه کنیم.

  • یکی از سوال‌هایی که همیشه ایجاد می‌شود این است که تفاوت کمیته اخلاق با کمیته انضباطی در چیست؟

سوال خوبی است. تمام اتفاق‌هایی که در زمین چمن یا همان مستطیل سبز می‌افتد در کمیته انضباطی مطرح می‌شود اما هر اتفاقی که خارج از زمین فوتبال باشد توسط کمیته اخلاق پیگیری می‌شود.

البته برخی اتفاق‌ها چون تبانی در داخل زمین اتفاق می‌افتد اما هماهنگی‌های آن خارج از میدان بوده و به همین دلیل توسط کمیته اخلاق پیگیری می‌شود.

ما به رفتار و عملکرد ورزشکاران خارج از زمین مسابقه توجه داریم و نگاهمان به جامعه است. کمیته اخلاق تمامی‌ حواشی فوتبال،‌ سوءجریان‌ها، سوءمدیریت‌ها و ناهنجاری‌های فوتبال در خارج از زمین را پیگیری می‌کند.

به طور مثال پرونده‌های شکایت اهالی فوتبال از هم، مسائل مالی،‌ مسائل اخلاقی در جامعه،‌ عملکرد مدیران و این‌گونه مسائل در کمیته اخلاق مورد بررسی قرار می‌گیرد.

آخرین موضوع‌هایی هم که کمیته اخلاق آن‌ها را مورد بررسی قرار داد مساله کرار جاسم و خانزاده بود. نمی‌دانم خبر دارید یا نه که ما خانزاده را به دلیل رفتار غیرحرفه‌ای در قطر 9ماه محروم کردیم.

  • این جریمه خیلی سنگین نیست؟

اتفاقا تماس‌هایی مبنی بر این داشتیم که کمیته اخلاق سختگیرانه تصمیم می‌گیرد. سال93 سال تاسیس کمیته اخلاق و سال تثبیت بود اما سال94 سال برخورد شدید با بی‌اخلاقی‌هاست.

ما در کمیته اخلاق توجه بسیار زیادی به مسائل اخلاقی داریم. ورزشکاران الگو هستند. یک نوجوان ورزشکاران را می‌بیند و رفتارهای آن‌ها را دنبال می‌کند.

اگر این ورزشکاران اخلاق حرفه‌ای را رعایت نکنند نوجوانان و جوانان از آن‌ها الگو می‌گیرند و بی‌اخلاق بار می‌آیند. ورزشکاران باید بدانند در جامعه دیده می‌شوند و رفتارشان بر رفتار مردم تاثیر می‌گذارد، پس باید یک الگوی کاملاحرفه‌ای باشند.

  • یکی از موضوع‌هایی که مشخص نیست به کمیته اخلاق مربوط می‌شود یا نه، بحث وضعیت نظام وظیفه مهرداد پولادی است. آیا این موضوع به کمیته اخلاق مربوط می‌شود و آیا شما ورود کرده‌اید؟

طبق آیین‌نامه، رفتار کلیه اعضای خانواده فوتبال اعم از مدیران، روسای هیات‌ها، اعضای فدراسیون‌، مربیان و ورزشکاران در کمیته اخلاق دیده می‌شود و ما با هر رفتاری که به اخلاق حرفه‌ای فوتبال ضربه بزند مقابله می‌کنیم.

هم کمیته اخلاق و هم خود فدراسیون به مهرداد پولادی تذکرهای لازم را داده است. به او هشدار داده شد و هدف ما این بود که به او کمک کنیم. به هر حال این موضوع نیز به وقت خودش در کمیته اخلاق فدراسیون بررسی خواهد شد.

  • شما به عنوان زیرمجموعه فدراسیون هستید و فدراسیون در انتخاب اعضا نقش دارد. آیا این موضوع باعث نمی‌شود که نتوانید با برخی مدیران فدراسیون برخورد کنید؟

طبق آیین نامه هرکس از اعضای فوتبال تخلف کند با او برخورد می‌شود. درست است که ما با نظر رئیس فدراسیون و رأی مجمع انتخاب می‌شویم اما این موضوع به این معنا نیست که با مدیران برخورد نکنیم.

عدالت حرف اول را در کمیته اخلاق می‌زند. به طور مثال یکی از مدیران ارشد از فرد دیگری به کمیته اخلاق شکایت کرد و ما براي این‌که شائبه پیش نیاید کار این مدیر را خیلی زود پیگیری کردیم که پرونده را معطل کرده‌ایم. شاید در این مدت هم مصالحه ایجاد شود و شکایت پس گرفته شود.

منبع:همشهري تماشاگر

کد خبر 294903

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار فوتبال ايران

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha