این آش در شهرهای شرقی کشور همچون مشهد و نیشابور تا غرب کشور همچون تبریز و اردبیل طرفدارانی دارد.
طرز تهیه به روش اول:
مواد لازم:
پیاز: سه عدد
روغن: سه قاشق سوپخوری
لپه: سه قاشق سوپخوری
برنج: نیم کیلو
نمک و فلفل: به مقدار کافی
سبزی آش: یک کیلو
گوشت چرخ کرده: نیم کیلو
گوجه فرنگی: دو کیلو
نعنا خشک: یک قاشق سوپخوری.
طرز تهیه:
یکی از پیازها را خرد کرده، در روغن سرخ کنید تا رنگش طلائی شود.
شش یا هفت لیوان آب داغ، لپه، برنج، نمک و فلفل را اضافه کنید و بگذارید روی حرارت ملایم به مدت بیست دقیقه بپزد.
گوشت را با دو عدد پیاز رنده شده و کمی نمک و فلفل مخلوط کرده به صورت گلولههای کوچکی در آورده و در آش بریزید.
سبزیها را خرد کرده و به آش اضافه کنید و بگذارید با حرارت ملایم بپزد و لعاب دهد. سپس گوجه فرنگیها را رنده کرده داخل آش بریزید.
نعنا را در روغن سرخ کنید و هنگامی که آش آماده شد، به عنوان تزئین و البته بهبود مزه روی آن ریخته، میل نمائید.
طرز تهیه به روش دوم:
مواد لازم:
برنج: یک پیمانه
لوبیا چیتی: دو پیمانه
آب: یک لیتر
تره و جعفری خرد شده: یک کیلو
آب گوجه فرنگی: یک لیتر
پیاز داغ: یک پیمانه
زردچوبه: یک قاشق غذاخوری
نعنا خشک: صد گرم
آبغوره: یک پیمانه
نمک و فلفل: به میزان لازم
طرز تهیه:
برنج را از شب قبل بدون نمک خیس کنید.
لوبیا را بپزید.
آب برنج را خالی کنید و برنج خیس خورده را در قابلمه مورد نظر بریزید و آب و تره و جعفری خردشده و لوبیای پخته و آب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید.
قابلمه را روی حرارت قرار دهید و بگذارید تا کاملاً آش جا بیفتد. پیاز داغ و زردچوبه را نیز تفت دهید و داخل آش بریزید. سپس نعنا خشک را در آش ریخته و در آخر آبغوره و نمک و فلفل را اضافه کنید.
نکته:
دقت کنید که این آش هر چه تندتر باشد، خوشمزهتر است. بعد از اینکه آش آماده شد، آن را در ظرف مورد نظر کشیده و نعنا داغ فراوان روی آن بریزید.
منبع: جام جم آنلاين
نظر شما