به گزارش ايرنا، حجت جباری روز یکشنبه گفت: طرح تثبیت شنهای روان در حوضه دریاچه ارومیه جزو طرحهای مصوب ستاد احیای دریاچه ارومیه است که اکنون در اراضی منطقه جبل به اجرا در میآید.
وی اظهار کرد: عملیات تثبیت به صورت بیولوژیکی و به صورت پایلوت در این منطقه آغاز شده است.
کارشناس مسئول زیستگاههای خشک اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی اظهار کرد: اراضی کشاورزی در معرض خطر شنهای روان نیز در این منطقه 58 هزار هکتار است که به صورت مستقیم تحت تاثیر این پدیده هستند.
وی گفت: ارتفاع تپههای شنی در این منطقه از 1.5 تا 2.5 متر برآورد میشود که با توجه به این امر مهم تعریف پروژه تثبیت شنهای روان امری ضروری است.
جباری ادامه داد: 30 میلیارد ریال اعتبار برای اجرای این طرح در نظر گرفته شده است.
وی گفت: طبق نقشههای تهیه شده 754 هکتار از اراضی شناسایی شده ماسهزار، 397 هکتار مرتعی و 33 هکتار نیز دارای پوشش گیاهی گز هستند.
کارشناس مسئول زیستگاههای خشک اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی گفت: تصمیمهای گرفته شده بیانگر این نکته است که اراضی مرتعی به کشت گز اختصاص یابد، همچنین کشت گونه قرهداغ نیز در اراضی در دستور کار است.
جباری افزود: اکنون از 400 هکتار مرحله اول، 20 هکتار گز کاری شده است.
وی اظهار کرد: به علت این که ماسههای روان میتوانند نهالهای کاشته شده را تحت تاثیر قرار دهند، عملیات مالچپاشی در 30 هکتار از این منطقه انجام میشود تا گونههای کشت شده بتوانند در خاک پایدار شوند.
دریاچه ارومیه در شمال غربی ایران و بین دو استان آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی قرار گرفته و بزرگترین دریاچه داخلی کشور است که در سالهای اخیر سالانه حدود 40 سانتیمتر از سطح آن کاسته شده به طوری که در زمان حاضر تراز آبی آن حدود سه و نیم متر پایینتر از تراز اکولوژیک است.
این دریاچه در خطر خشک شدن کامل قرار دارد و در طی 17 سال گذشته شش متر کاهش سطح داشته و تا تیر ماه سال 1392 بیش از 75 درصد از آب آن خشک شده بود.
با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، برنامهریزیهای خوبی در راستای کاهش مصرف آب در این حوضه آبی و افزایش تراز این دریاچه تا رسیدن به تراز اکولوژیک انجام شده است.
تراز اکولوژیک دریاچه ارومیه 1274.1 متر است.
تراز فعلی آب دریاچه ارومیه حدود 1270.55 متر است.
نظر شما