به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک از بروکسل، پالایشگاههای اروپایی برای کاهش قیمت نفت و افزایش سوددهی خود بی صبرانه منتظر خرید نفت ایران هستند.
همچنان که در پی به سرانجام رسیدن مذاکرات هسته ای بین ایران و گروه پنج به علاوه یک، متشکل از پنج عضو دائم شورای امنیت یعنی (چین،فرانسه، روسیه ، انگلیس و آمریکا) به علاوه آلمان، در 14 ژوییه امسال، که به موجب آن تحریم های کشورهای غربی علیه ایران در ازای ارائه تضمین هایی در خصوص مسالمت آمیز بودن برنامه ای هسته این کشور برداشته می شود،قیمت نفت نیز در بازار جهانی کاهش یافت. کارشناسان پیش بینی کرده اند با افزایش تولید نفت ایران،قیمت ها در بازار جهانی دوباره روند کاهش را در پیش خواهد گرفت.
تا قبل از سال 2012 یعنی قبل از آنکه تحریم های بین المللی علیه صادرات نفت ایران تحمیل شود این کشور تامین کننده عمده نفت کشورهای اروپایی بود. اما بعد از تحریم ها میزان صادرات نفت ایران به نصف کاهش یافت.
سخنگوی شرکت نفت یونان در اظهار نظری در این باره اعلام کرد ایران از دیر باز شریک نفتی مهم ما بوده است و از همین رو ما بی صبرانه منتظر بازگشت ایران به بازار نفتی هستیم تا بتوانیم نفت بیشتری از این کشور خریداری کنیم.
تحلیلگرانی که خبرگزاری رویترز نظر آنها را در این باره جویا شده است می گویند مقامات ایران قبلا قول داده بودند به محض آنکه تحریم ها برداشته شوند صادرات نفت به اروپا را از سرخواهند گرفت و سهم بازار خود در اروپا را دوباره به دست خواهد آورد. سهم بازار نفت ایران در اروپا قبل از تحریمها بیش از 40 درصد بود. کارشناسان نفتی می گویند در صورتی که تحریم های نفتی علیه ایران برداشته شود این کشور می تواند در ظرف کمتر از یک سال میزان صادرات نفت خود را حدود 60 درصد افزایش دهد.
شرکتهای نفتی اروپایی نیز بسیار مشتاق برای کار در ایران هستند. شرکتهای نفت انی (eni) و ساراس (saras) ایتالیا از یک سال پیش با پیش بینی اینکه مذاکرات هسته ای ایران به نتیجه خواهد رسید سرگرم گفتگو با شرکت ملی نفت ایران بوده اند.
احسان الحق کارشناس و تحلیلگر گروه مالی بلژیکی کی بی سی (KBC) در این باره می گوید ایران طی دو و سه ماه آینده قادر است میزان صادرات نفت خود بین 300 تا 400 هزار بشکه افزایش دهد. احسان الحق در همین باره خاطر نشان کرد افزایش تولید نفت ایران به معنای کاهش قیمت نفت برای پالایشگاههای کشورهای اروپایی حوزه دریای مدیترانه است. این مسئله بیشتر برای کشورهایی مانند یونان و ایتالیا مهم است که از نظرمالی با مشکل نیز مواجه هستند.
نظر شما