ایسنا نوشت: مجتبی خالدی درباره آخرین وضعیت مجروحان، مفقودشدگان و فوتیهای طوفان روز گذشته دو استان تهران و البرز گفت: جمعبندی آمارهای ما نشان میدهد که در دو استان تهران و البرز 30 تن به علت حوادث ناشی از طوفان و سیل دچار مصدومیت شدند که اغلب آنان نیز وضعیت مناسبی دارند و عمدتا مواردی چون ضربه به سر، سقوط اشیاء، افتادن به آب و... علت آسیبدیدگیشان بوده است.
وی با بیان اینکه تا بدین لحظه مرگ چهار تن به تایید عوامل اورژانس رسیده است، گفت: موضوعی که برای ما جای نگرانی دارد آماری است که از مفقودشدگان و براساس گزارشهای شهروندان و حادثهدیدگان به دست ما رسیده است. براین اساس بین 12 تا 20 نفر مفقود شدند که عملیات برای یافتن آنان ادامه دارد.
سخنگوی اورژانس کشور درباره اینکه تعداد مفقودشدگان چقدر صحیح است و آیا ممکن است این تعداد تغییر کند، به هرحال نیروهای امدادی به دنبال یافتن این افراد هستند و ممکن است که آنان خود را نجات داده باشند. در کل ما امیدواریم که شمار کشته شدگان از این بیشتر نشود.
خالدی درباره اینکه این افراد در کدام مناطق مفقود شدهاند گفت: گزارشهای ما نشان میدهد که اعلام مفقودی در دو منطقه سنگان (محدوده امامزاده داوود) و محدوده ارنگه در جاده چالوس بوده است و در حال حاضر نیز در این دو منطقه وضعیت مناسبی نداریم.
وی درباره اینکه وضعیت مصدومان در کل کشور چطور بوده و آیا در دیگر استانها نیز طوفان مصدومی داشته است یا خیر، گفت: در کل کشور موارد انگشتشماری از مصدومیت گزارش شده. به عنوان مثال یک مورد در سنندج و مواردی از این دست در برخی دیگر از شهرها گزارش شده که در مجموع عددشان به 15 مصدوم میرسد. به طور کلی میتوان گفت طوفان روز گذشته در کشور حدود 45 مصدوم داشته است.
سخنگوی اورژانس کشور در پاسخ به اینکه آیا ممکن است این آمار افزایش یابد، گفت: با توجه به اینکه وضعیت جوی به ثبات نسبی رسیده است، در صورتی که همین وضعیت ادامه داشته باشد به نظر نمیرسد که تعداد مصدومان و به ویژه فوت شدگان افزایشی داشته باشد مگر اینکه مفقودشدگان کشف شوند.
خالدی در واکنش به ادعای قناعتی یکی از اعضای شورای شهر تهران مبنی بر مرگ 20 تن در طوفان روز گذشته پایتخت نیز گفت: برای ما آنچه که مهم است، گزارش تکنیسینها و عوامل خودمان است و همانطور که گفتم تاکنون مرگ چهار تن به تایید عوامل اورژانس رسیده است و ما نمیتوانیم ادعای فوت 20 تن را تایید کنیم.
سخنگوی اورژانس کشور در عین حال با اشاره به آمادهباش پایگاههای اورژانس در سراسر کشور و به ویژه دو استان تهران و البرز، خاطرنشان کرد: شبکههای بهداشت و درمان ما در مناطق حادثهدیده دچار آسیبی نشدند و فعالیتشان همانند گذشته ادامه دارد. ضمن اینکه هماهنگیهای لازم با ستاد بحران اورژانس تهران و سازمان مدیریت بحران کشور نیز انجام شده است.
- نجات 5000 تن / ادامه امدادرسانی در هراز و چالوس
همچنین مدیر مرکز کنترل و هماهنگی عملیات سازمان امداد ونجات جمعیت هلال احمر با اشاره به بارندگیهای روز گذشته در ۹ استان کشور و جاری شدن سیل و آبگرفتگی در این استانها، گفت: 5000 تن از هموطنان گرفتار در سیل و آبگرفتگی تا صبح امروز خدمات امدادی لازم را دریافت کردهاند.
به گزارش سرویس حوادث خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مرتضی مرادیپور با اعلام گزارش عملیات امداد و نجات ۴۸ ساعت گذشته با توجه به بارشهای شدید در برخی استان ها و وقوع سیل و آبگرفتگی و همچنین انسداد مسیرهای منتهی به رودخانهها، گفت: سیل و آبگرفتگی در استانهای تهران، البرز، خراسان شمالی، زنجان، سمنان، کرمان، قزوین، کردستان و مازندران خساراتی را به دنبال داشته است.
وی تصریح کرد: با توجه به وقوع سیل و آبگرفتگی در برخی استانها و بازگشت مسافران از سفرهای تعطیلات عید سعید فطر، در محورهایی چون سقز، سنندج، کرج - چالوس، فیروزکوه، هراز و امامزاده داوود هموطنان دچار حادثه شدند.
مدیر مرکز کنترل و هماهنگی عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر به امدادرسانی در محور کرج - چالوس به طور مشخص در روستای سیجان اشاره کرد و یادآور شد: با توجه به بارش و آبگرفتگی در محورهای منتهی به رودخانهها، امدادرسانیهای لازم صورت گرفت و عملیات امداد و نجات در این روستا همچنان ادامه دارد.
وی درباره امدادرسانی به مردم گرفتار در تونل در جاده امامزاده داوود، اظهار کرد: تیمهای عملیات امداد و نجات جمعیت هلال احمر استانهای تهران و البرز نیز در محورهای فیروزکوه و هراز به صورت پراکنده به امدادرسانی پرداختند؛ اما در جاده امامزاده داوود (ع) در محدوده روستای سنگان، ریزش تونل منجر به مسدود شدن این جاده شد و تعدادی از هموطنان با انسداد مسیر در تونل گرفتار شده بودند که امدادگران و نجاتگران جمعیت هلال احمر نسبت به رهاسازی ۲۰ تن از افراد گرفتار در تونل اقدامات لازم را انجام دادند.
بنابر اعلام روابط عمومی جمعیت هلال احمر، مرادی پور افزود: با توجه به اینکه جاده امامزاده داوود در محدوده شهری قرار دارد، راهداری، آتش نشانی و همچنین اداره کل مدیریت بحران استان تهران، به همراه هلال احمر در عملیات حضور دارند و انجام عملیات امداد ونجات و امدادرسانی همچنان ادامه دارد.
به گفته مدیر مرکز کنترل و هماهنگی عملیات سازمان امداد ونجات جمعیت هلال احمر، عملیات امداد و نجات در محورهای مواصلاتی امامزاده داوود، هراز و چالوس هنوز به پایان نرسیده است، آمار نهایی مصدومان پس از اتمام عملیات اعلام خواهد شد.
- سیل و رانش زمین در جاده چالوس
معاون مرکزفوریتهای پزشکی استان البرز نیز از وقوع حادثه سیل و رانش زمین در منطقه چالوس خبرداد.
آرش رحمتی اظهارکرد: این حادثه شامگاه گذشته (28 تیرماه) درمحور منطقه چالوس محدوده روستای سیجان اتفاق افتاد.
وی خاطرنشان کرد: مصدومان حادثه پس از اقدامات اولیه درمانی به بیمارستانهای شهید باهنر و شهید مدنی منتقل شدند.
رحمتی افزود:علاوه براین متاسفانه این حادثه سه فوتی نیز درپی داشت که دو نفر از آنها زن و یک نفر مرد بود که احتمال افزایش آن نیز وجود دارد.
این مسئول گفت: سیل و رانش زمین به دلیل بارندگی زیاد دیروز منطقه چالوس اتفاق افتاد که خوشبختانه با اقدامات به موقع اورژانس و نیروهای امدادی کمترین خسارت جانی را درپی داشت.
رحمتی درخصوص تعداد مفقودیهای این حادثه ادامه داد: هنوزآمار واقعی مفقودین این حادثه مشخص نشده ولی با مراجعه برخی خانوادهها مبنی برگم شدن برخی ازاعضای خانوادهاشان پیش بینی میشود بین هفت تا 12 نفرمفقود شده باشند.
معاون مرکز فوریتهای پزشکی استان البرزگفت: آمار قطعی فوتیهای این حادثه تا کنون طبق آمار مرکز فوریتهای پزشکی استان البرز سه نفر بوده که احتمال افزایش این تعداد وجود دارد.
وی ابراز کرد: برای امداد رسانی به مصومان این حادثه 12 آمبولانس و یک اتوبوس امبولانس به محل اعزام شدند.
وی در پایان یادآورشد: هنوز هم دو دستگاه آمبولانس در روستای سیجان مستقر است تا به مصدومان احتمالی امداد رسانی کند.
در استان البرز هم به گفته مدیرکل سازمان مدیریت بحران البرز ، طوفان شب گذشته پنج کشته و 10 مصدوم بر جای گذاشت که همچنان احتمال افزایش این آمار وجود دارد.
ابوالقاسم باقری نيز گفت: رگبار و رعد و برق روز گذشته در شمال استان با بارندگی شدید و جاری شدن سیلاب همراه بود و در دیگر نقاط عمده خسارات ناشی از شکستگی درختان و فروریختن سقف رخ داده است.
وی افزود: سیلاب در مناطق بالا طالقان و آسارا با خساراتی همراه بوده است که در بالا طالقان موجب آسیب دیدن پلها و جادهها و متاسفانه در آسارا با تلفات جانی به بارآورده است.
باقری خاطرنشان کرد: سیل 50 خودرو در روستای سیجان بخش آسارا را با خود برده است که متاسفانه تا این ساعت در این حادثه پنج نفر فوتی و 10 نفر مصدوم گزارش شده است.
این مسئول یادآور شد: تاکنون جسد سه نفر از کشته شدگان پیدا شده است و دو نفر دیگر همچنان مفقود هستند که جستوجو برای یافتن آنان ادامه دارد.
باقری افزود: امیدواریم خودروهای مفقود شده هنگام قرار گرفتن در مسیر سیلاب فاقد سرنشین بوده باشند، در غیر این صورت احتمال افزایش مفقودین، مصدومین و کشته شدگان وجوددارد.
مدیرکل سازمان مدیریت بحران البرز در خصوص تجهیزات و نیروی انسانی اعزام شده به محل حوادث گفت: تجهیزاتی چون لودر، کامیون و آمبولانس به همراه 300 نیروی انسانی جهت کمک رسانی به حادثه دیدگان اعزام شده است و هلال احمر نیز وظیفه تامین اقلام خوراکی دارویی و آب را بر عهده دارد.
وی در خصوص خسارات در دیگر نقاط استان خاطرنشان کرد: طوفان دیروز در ساوجبلاغ، کرج و فردیس با شکستگی درختان و فروریختن سقف همراه بوده است که در این رخدادها 7 نفر مصدوم شدهاند، علاوه بر این 14 خانه در حاشیه رودخانه کرج نیز آسیب دیده است.
نظر شما