به گزارش ایرنا از سپاه نیوز، سردار سرتیپ دوم پاسدار شمس الدین فرزادی پور افزود: این سیستم اخیرا در آتش سوزی جنگل های استان ایلام در نخستین عملیات واقعی اطفای حریق با موفقیت بکار گرفته شد.
وی با بیان اینکه این سیستم اطفای حریق در روسیه بر روی هواپیماهای ایلوشین 76 نصب شده، ادامه داد: در شرایطی که تحریم مانع از تجهیز ناوگان هوایی اطفای حریق کشور به این سیستم شده بود، متخصصان نیروی هوافضای سپاه طراحی و ساخت این سیستم اطفای حریق را با اتکا به توان و تجهیزات داخلی به سرانجام رساندند.
سردار فرزادی پور گفت: این سیستم اطفای حریق، 40 تن آب را در مدت 10 تا 20 ثانیه در محل تعیین شده تخلیه می کند. پیچیدگی کار علاوه بر تخصص بالای مورد نیاز برای طراحی و نصب آن روی هواپیما، در بخش چگونگی کنترل هواپیما در هنگام تخلیه این میزان آب در شرایط تغییر ناگهانی وزنی نیز است.
وی افزود: فرآیند طراحی، تولید و ناوبری این سیستم بطور کامل توسط نیروهای متخصص داخلی و بطور کاملا بومی بدست جوانان این مرز و بوم اسلامی در حوزه هوایی هوافضای سپاه عملیاتی شده است.
فرمانده عملیات هوایی نیروی هوافضای سپاه با بیان اینکه اکنون دو تا سه فروند از این نوع هواپیما، نیمی از حوادث آتش سوزی در دنیا را پوشش می دهند، خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط کشور و عرصه گسترده منابع طبیعی، دو فروند از این هواپیما برای پوشش حوادث احتمالی در کشور کافی است، اما این ظرفیت وجود دارد که این تعداد هواپیماها تا چهار فروند افزایش یابد.
وی، مردم یاری در حوادث غیرمترقبه را یکی از ماموریت های سپاه عنوان کرد و گفت: اکنون این هواپیما در خدمت دولت، سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری و محیط زیست قرار دارد و نیروی هوافضای سپاه نیز آماده انجام ماموریت های محوله در این زمینه است.
سردار فرزادی پور با بیان اینکه نیروی هوافضای سپاه، مجرب ترین نیروها را در زمینه اطفای حریق دارد، تصریح کرد: اغلب کشورها در چنین حوادثی از دیگر کشورها کمک می گیرند اما با بکارگیری این سیستم اطفای حریق، جمهوری اسلامی ایران اکنون تنها کشور دارنده سیستم اطفای حریق از طریق هواپیما در منطقه است.
بخشی از منطقه جنگلی دره شاه قلندر و قلارنگ در حوزه استحفاظی شهرستان سیروان استان ایلام پنجشنبه هفته گذشته دچار حریق شد.
این آتش سوزی با تلاش شبانه روزی نیروهای امدادی و مردمی و نظامی پس از 25 ساعت مهار شد.
نظر شما