به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه خبری گاردین، با به تایید رسیدن اولین واکسن مالاریای جهان، نخستین مانع قانونی بر سر راه استفاده از این واکسن برای مبارزه با انگلی که سالانه جان نیم میلیون نفر را میگیرد، برداشته شد.
این واکسن که RTS.S نامیده میشود در سراسر جهان موثر نیست و توانایی آن برای محافظت از عفونت مالاریا پس از یکسال محو میشود. اما زمانی که استفاده از این واکسن با تلاشهای فعلی مانند استفاده از پشهبند ترکیب میشود، محققان تصور میکنند که میتواند در کاهش موارد ابتلا به مالاریا و مرگومیر موثر باشد.
مالاریا از طریق نیش پشههای حامل انگل مالاریا به نام پلاسمودیا ( plasmodia) منتقل میشود.
اندرو وایای مدیر اجرایی شرکت GlaxoSmithKline که این واکسن را ابداع کرد، میگوید: در حالیکه واکسن RTS.S به خودی خود جواب کاملی به مالاریا نیست اما استفاده از این واکسن به همراه مداخلههایی که اکنون برای پیشگیری از ابتلا به مالاریا استفاده میشود مانند استفاده از پشهبند و حشرهکشها ترکیب بسیار موثری در کنترل ابتلا به مالاریا در کودکان جوامع آفریقایی محسوب میشود.
محققان با دشوار خواندن ابداع واکسن علیه مالاریا میگویند، این اولین واکسنی است که یک انگل را هدف قرار میدهد. این واکسن از تکثیر پلاسمودیا در کبد پیشگیری میکند.
محققان در یک آزمایش بالاینی این واکسن را بر روی بیش از 16 هزار کودک در هشت کشور آفریقایی امتحان کردند. در 18 ماه اول بعد از استفاده از سه دوز این واکسن موارد ابتلا به مالاریا در نیمی از کودکان پنج تا 17 ساله کاهش یافت و در کودکان 5 تا 12 هفتهای 27 درصد کاهش نشان داد.
این واکسن ابتدا باید به تایید سازمان پزشکی اروپا میرسید تا سازمان بهداشت جهانی موارد استفاده از آن را در نظر بگیرد.
انتظار میرود که سازمان بهداشت جهانی توصیههای خود در مورد استفاده از این دارو را در ماه نوامبر صادر کند.
نظر شما