همشهری آنلاین: خبر برخورد شهاب سنگ به استان‌های همجوار تهران بازتاب رسانه‌ای زیادی داشت. این خبر از سوی مسئولان ۲ استان مورد تائید قرار گرفت اما هلال احمر و سازمان مدیریت بحران کشور آن را تأیید نمی‌کنند.

شهاب سنگ

مهر نوشت: در آخرین ساعات روز پنجشنبه خبر برخورد یک شیء نورانی به زمین در استان قزوین دست به دست در فضای مجازی منتشر شد. ابتدا این خبر تکذیب و بعد مورد تائید قرار گرفت. برخی سقوط شیئی پرنده و برخی هم سقوط شهاب سنگ و برخی هم ماهیت آن را بشقاب پرنده عنوان کردند!

تا اینکه ساعت ۲۳:۳۰ دقیقه نخستین خبر مبنی بر تائید برخورد شهاب سنگ در منطقه قزوین تائید شد. بعد از ۱۵ دقیقه از انتشار این خبر حمید ره‌انجام مدیرعامل هلال احمر استان قزوین اعلام کرد: این شهاب سنگ در مرز سه استان قزوین، زنجان و همدان اصابت کرده و هم اکنون تیم بررسی در حال بازدید از منطقه هستند.

پس از ۲ ساعت بررسی نتایج عملیات به فرمانداری مخابره شد و فرمانداران مناطقی که شهاب سنگ در نزدیکی آنها برخورد کرده بود گزارش های دریافتی را اعلام کردند. ارسلان قاسمی فرماندار بوئین زهرا برخورد شهاب سنگ با منطقه بوئین زهرا را رد کرد و گفت: خبر برخورد شهاب سنگ پنجشنبه شب در این شهرستان قوت گرفت اما با اعزام چند گروه به مناطق مختلف، هیچ اثر و گزارشی از آن دریافت نشد.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان قزوین هم در همان ساعات اولیه اعلام کرد: با وجود بررسی های میدانی تاکنون هیچ خبری از سقوط شهاب سنگ گزارش نشده است. ایرج حیدری فرماندار تاکستان هم بر اساس گزارش دهیاری های منطقه از بی اطلاعی و بی خبری چنین اتفاقی خبرداد و گفت: این تنها یک شایعه بوده است.

  • استانداری البرز و فرمانداری آوج سقوط شهاب سنگ را تائید کردند

پس از ۱۰ ساعت از بروز این حادثه ابوالقاسم باقری مدیرکل مدیریت بحران استانداری البرز با تائید سقوط شهاب سنگ در این استان، گفت: شهاب سنگی نیمه شب پنجشنبه در منطقه ای بیابانی بین شهرستان های اشتهارد و نظرآباد در استان البرز برخورد کرده است.

وی افزود: با توجه به اینکه این شهاب سنگین در منطقه ای بیابانی سقوط کرده، احتمال اینکه خساراتی داشته باشد، بسیار کم است و تاکنون نیز گزارشی از خسارات احتمالی ارایه نشده است.

همچنین فرماندار آوج هم در گفتگویی اعلام کرد: در روستاهای آدار، دیدار، لجامگیر و اردلان شهرستان آوج این شهاب سنگ دیده شده که مسیر حرکت آن به سمت شهرستان ابهر (زنجان) بوده است.

وی افزود: بخشدار آبگرم ( از توابع شهرستان آوج) که در زمان سقوط شهاب سنگ در شهر ابهر حاضر بوده و سقوط این شهاب سنگ را در دشت های این شهرستان مشاهده کرده است. همچنین تمام افرادی که در زمان سقوط این پدیده در آن منطقه بودند به دلیل نور زیاد آن متعجب شده و اتومبیل های خود را خاموش کرده اند.

فرماندار شهرستان آوج افزود: ما گزارش هایی مبنی بر اینکه تکه هایی از این شهاب سنگ در کوه های لجام گیر به زمین افتاده داشته ایم که صحت آن به دلیل تاریک بودن هوا قابل تایید و تکذیب نبود و ما بر اساس شنیده ها خبر را اعلام کردیم البته خبرگزاری ها خبر را بر اساس برداشت خود منتشر کردند. این شهاب سنگ در روستاها سقوط نکرده و ما خسارتی هم نداشته ایم که نسبت به این موضوع یقین دارم. به دلیل سقوط این سنگ در ۲۶۰۰ کیلومتری منطقه، سقوط آن در مناطق صعب العبور همچنین عدم خسارت انگیزه رفتن و بازدید آن از نزدیک را نداشتیم.

  • رئیس امداد و نجات هلال احمر: سقوط شهاب سنگ را تکذیب می‌کنم

بعد از این اظهارات ناصر چرخساز رئیس سازمان امداد و نجات هلال سقوط شهاب سنگ و اصابت آن به بخش‌هایی از خاک ایران را تکذیب کرد و گفت: تا این لحظه هیچ گزارشی مبنی بر سقوط شهاب سنگ درهیچ یک از استانهای کشور دریافت نشده است. اخباری که در خصوص چنین خبری در رسانه‌ها منعکس می‌شود از جمله اعلام سقوط شهاب سنگ در استان‌های قزوین، زنجان، همدان و البرز را سازمان امداد و نجات تکذیب می‌کند. دوستانی که مدعی هستند شهاب سنگ به بخش‌هایی از ایران اصابت کرده، محل اصابت را نشان دهند تا ما امدادرسانی کنیم.

  • معاون سازمان مدیریت بحران کشور: سقوط شهاب سنگ صحت ندارد

نکته قابل تامل اظهارات معاون سازمان مدیریت بحران کشور است. مرتضی اکبرپور معاون این سازمان در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: برابر گزارش‌های رسیده سقوط شهاب سنگ در کشور صحت ندارد. البته موضوع بارش شهاب سنگ وجود داشته و در پیگیری و رصدهایی که ما انجام دادیم، عبور شهاب سنگ از آسمان کشورمان به ثبت رسیده که این موضوع در بخش‌هایی از آسمان همدان و قزوین قابل رویت بوده اما موردی از سقوط گزارش نشده و این شهاب سنگ‌ها به طور افقی از آسمان عبور کرده‌اند.

وی در مورد تائید و تکذیب‌ها گفت: منبع ما مدیرکل بحران قزوین است که وی گفته برخورد شهاب سنگ با زمین نداشته ایم.

به گزارش خبرنگار مهر تائید ۲ مقام دولتی و تکذیب دو مقام دولتی دیگر که همگی مسئول پاسخگویی در اینگونه حوادث هستند قابل تامل است. این در حالی است که چندی پیش هم حادثه سیل در تهران و البرز به دلیل عدم مدیریت پاسخگویی در بحران موجب سرگردانی رسانه ها و یکه تازی فضای مجازی و بروز شایعه شد. لازم است تا مدیریت بحران ساز و کار بهتری را در نوع اطلاع رسانی اتخاذ کند.

کد خبر 302580

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha