همشهری آنلاین: یک ماه از بسته شدن آب زاینده رود می‌گذرد، بستر رودخانه در برخی قسمت‌ها به طور کامل خشک شده و در برخی قسمت‌ها هنوز اندک آبی دارد. در این میان هزاران قطعه ماهی‌ در حال از دست دادن زیستگاه خود هستند و نفس‌های آخر را می‌کشند.

هزاران قطعه ماهی، در خشکی زاینده‌رود دست و پا می‌زنند

به گزارش ايسنا، مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان اصفهان در این رابطه گفت: به دلیل تلفات ماهی‌ها از وزارت نیرو مطالبه خسارت خواهیم کرد و توصیه می‌کنیم که آب منطقه‌ای اصفهان در زمینه جلوگیری از افزایش برداشت‌ها محکم وارد عمل شود.

حمید ظهرابی در خصوص آخرین وضعیت بی‌آبی رودخانه زاینده‌رود اظهار کرد: آبی که در شهر اصفهان و در رودخانه زاینده‌رود جاری بود از سد نکوآباد تا منطقه درچه که بالادست شهر اصفهان می‌شود، از طریق کانال انتقال می‌یابد.

وی ادامه داد: توجیه این اتفاق این است که به علت میزان بسیار کم حجم آب، بحث کنترل برداشت باید به صورت جدی دنبال شود و همین موضوع باعث شد تا انتقال از طریق کانال مطرح گردد، البته کانالی که از آن یاد می‌شود کنارگذری از رودخانه است که آب را به بالادست شهر اصفهان می‌رساند.

مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان اصفهان تصریح کرد: از تلفات شدید ماهی‌ها و آبزیان و دوزیستان اطلاع داریم و سعی کرده‌ایم تا هم یگان‌هایی از خود سازمان و هم با فعال کردن تشکل‌های مردم نهاد این ماهی‌ها را به بالادست رودخانه که آب دارد منتقل کنیم.
ظهرابی با بیان این‌ که قطعا به دلیل این تلفات از وزارت نیرو مطالبه خسارت می‌کنیم، تاکید کرد: حضور این میزان ماهی در رودخانه به این دلیل است که رودخانه تا تصفیه‌خانه بابا شیخ علی زنده است و هنگامی که آب به سمت پایین دست رها می‌شود خود ماهی‌ها هم با آن به سمت پایین می‌آیند.

وی با اشاره به این ‌که واقعا نمی‌دانم چه زمانی این قطع و وصل‌های مکرر آب تمام می‌شود، گفت: وازت نیرو و آب منطقه‌ای اصفهان باید در زمینه جلوگیری از افزایش برداشت‌ها محکم وارد عمل شوند، این در حالی است که بر اساس آخرین مصوبه هیئت دولت حق‌آبه تالاب‌ها و پایاب رودخانه‌ها جزو اولویت‌های تامین آب شرب است و جالب است که با این قطع و وصل‌ها همین مصوبه هم نادیده گرفته شده است.

مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان اصفهان خاطر نشان کرد: وزارت نیرو و آب منطقه‌ای باید وارد عمل شوند و اولا با تصمیم‌های جدی از این ‌که رودخانه فدای سایر بهره‌برداری‌ها شود، جلوگیری کنند و در این فرصت سه ماهه که تا بازگشایی آب وجود دارد سامان‌دهی را آغاز کنند.

کد خبر 303354

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha