به گزارش ایرنا، بالاسوبرا مانیام مورالی روز یکشنبه در مراسم سالگرد کنوانسیون وین و بیست و هشتمین سالگرد پروتکل مونترال و روز جهانی ازون افزود: ایران از سال 1990 توانست با تلاش و همکاری با جوامع ملی و بینالمللی مصرف گازهای مخرب لایه ازون را تا حد زیادی کاهش دهد.
وی تاکید کرد: این موفقیت زمانی به دست آمد که دفتر حفاظت از لایه ازون سازمان حفاظت محیط زیست بر اجرای تعهدات خود در این پروتکل متعهد بود و توانست در کنار آژانسهای بینالمللی مانند یونیدو، یونپ و سایر بخشهای مرتبط سازمان ملل به این موفقیت دست یابد.
مورالی گفت: اکنون لازم است نقش ایران را در اجرای پروتکل مونترال برجسته کنیم، چون در این مسیر بسیار موفق بوده است.
وی با بیان این که امیدواریم ایران به جایی برسد که این مواد را به طور کامل از چرخه مصرف حذف کند، گفت: قطعا مشکلات در این زمینه بسیار زیاد است و راهحلها باید پیدا شوند که رسیدن به آن نیازمند درک و ارتقای همکاری کشورهای منطقه و همسایه است.
معاون نماینده مقیم سازمان ملل متحد در تهران تاکید کرد: سازمان ملل همواره آماده هرگونه همکاری با دولتها از جمله ایران است، درخواستها باید از سوی دولتها به سازمان ملل ارسال شود که خوشبختانه ایران یکی از کشورهای پیشرو در این زمینه است.
وی به اهمیت حفاظت از لایه ازون اشاره کرد و گفت: ازون تنها لایه حفاظتی بین انسان و اشعه فرابنفش است، بررسیها نشان میدهد قرار گرفتن بیش از حد در معرض تابش اشعه فرابنفش موجب ابتلا به سرطان، آسیب به چشم و سیستم ایمنی بدن میشود از این رو حفاظت از این لایه نقش بسزایی در حفظ سلامت انسانها دارد.
مورالی افزود: سازمان ملل از تمام اعضای پروتکل مونترال درخواست میکند که سلامت جوامع خود را بسنجند و خطرات تخریب محیط زیست را پایش کنند تا محیط زیست و سلامت انسانها تحت تاثیر عوامل مخرب قرار نگیرد.
وی اظهار کرد: پروتکل مونترال میتواند مثال موفقیتآمیزی از همکاری جهانی باشد که توانسته از محیط زیست و سلامت انسانها حمایت کند.
نظر شما