یکشنبه ۱۲ مهر ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۶
۰ نفر

همشهری آنلاین: آبتین ممدوح دوبلور مجموعه های مستند درباره شگردها و یژگی‌های دوبله آثار مستند برای پخش از تلویزیون توضیح داد.

مستند

به گزارش مهرآبتین ممدوح با اشاره به گویندگی دو مجموعه مستند با عنوان «افق» و «جراحان» گفت: این دو مجموعه با مدیر دوبلاژی پدرم ناصر ممدوح انجام شده است و من نریشن آنها را بر عهده داشتم و قرار است از شبکه چهار سیما به پخش برسند.

وی ادامه داد: مستند «جراحان» درباره شیوه های نوین درمانی برای سرطان ها، بیماری های مغزی، قلبی و... است و نشان می دهد که در زمانه حاضر از چه شیوه های جدیدی در درمان این بیماری ها استفاده می شود.

فرزند ناصر ممدوح دوبلور با سابقه سینما و تلویزیون بیان کرد: من خودم دکتر دامپزشک هستم و به دوبله آثار مستند و پزشکی علاقمندم. گفتن نریشن این آثار برای من جذابیت دارد چون از یک طرف خودم به موضوع آشنایی دارم و این باعث می شود که اطلاعاتم در حوزه مورد نظر بیشتر شود و از طرف دیگر فکر می کنم با گفتن نریشن این آثار به مردم آموزش می دهم.

  • حدود ۱۷ سال است که مشغول کار دوبله هستم

وی با اشاره به تخصصی بودن مستندهایی که دوبله کرده است، اظهار کرد: مستند «جراحان» از نمونه های موفق مستندهای اخیر من است که به تازه های جراحی ها و روش های درمانی می پردازد و از این حیث دو فایده دارد یکی برای مردمی که خودشان بیمار هستند و تا حدی می توانند از روش های درمانی اطلاع پیدا کنند و دیگر اینکه پزشکان نیز می توانند با فرایندهای نوین درمانی آشنا شوند. بسیاری از همکاران من پزشک هستند اما متاسفانه در بعضی از موارد خود را با روش های جدید در دنیا به‌روز نمی کنند.

ممدوح در ادامه درباره دیگر مستندهایی که اخیرا دوبله کرده است، گفت: من حدود ۱۷ سال است که مشغول کار دوبله هستم و مستندهای بسیاری را هم دوبله کرده ام. چندی پیش مستندی را کار کردیم که وحید منوچهری سرپرست گویندگان بود و به مسابقات برتر جهانی مربوط می شد و از جذابیت هایی چون نمایش تجربه ریسک کردن و خطر کردن هم برخوردار بود. این مجموعه هم اکنون از شبکه نسیم پخش می شود و روایت اصلی کار بر عهده من است و سایر گویندگان جای سایر شخصیت ها صحبت می کنند.

  • دوبله مستند سخت تر از دوبله آثار داستانی، انیمشن و نمایشی است

وی در پاسخ به اینکه گاهی مستندها به شیوه ای بدون فراز و فرود و با صدایی ممتد روایت می شوند، اظهار کرد: بعضی از صداهای ماندگار در این حوزه هستند که مردم اتفاقا صدایشان را با همان شیوه و روایتی که در مستندها داشته اند، می شناسند اما غیر از آنها گاهی به من هم درباره گویندگی مستندها انتقاداتی شده است. البته ما مستندها را گاهی بر اساس نریتور اصلی دوبله می کنیم. به طور مثال در مستندهای حیات وحش خود نریتور اصلی هم به آرامی صحبت می کند تا صدایش برای موجواتی که در طبیعت هستند به عنوان مزاحم تلقی نشود و ما هم در دوبله به همان آرامی صحبت می کنیم یا در مجموعه «افق» که پدرم ناصر ممدوح مدیریت دوبلاژ کار را بر عهده دارد از آنجایی که خود خارجی ها با آب و تاب صحبت می کنند ما هم تبعیت می کنیم اما در بعضی موارد هم گویندگی آثار سلیقه ای انجام می شود.

این گوینده و دوبلور در ادامه درباره علاقه خود به آثار مستند بیان کرد: کسانی که به عنوان نریتور فعالیت می کنند باید از صدایی خوب و پخته برخوردار باشند. صدا در گویندگی آثار مستند تاثیر بسیار بیشتری از آثار نمایشی و انیمیشن دارد. به طور مثال صدای پدر من را بیشتر به عنوان گوینده آثار مستند می شناسند تا کارهای نمایشی و همچنین صداهایی چون پرویز بهرام و یا داوود نماینده به خاطر آثار مستند شناخته شدند و مردم عاشقانه این صداها را دوست دارند.

وی ادامه داد: حتی به نظر من دوبله آثار مستند بسیار سخت تر از آثار نمایشی است چون دوبلور باید لزوما از صدای خوبی برخوردار باشد و این صدا برای مخاطب کاملا ملموس است.

ممدوح در بخش دیگری از سخنان خود درباره مستندهای قدیمی که توسط صداوسیما خریداری می شود، توضیح داد: در حال حاضر بیشتر سریال های کره ای و چینی خریداری می شود و گاهی هم آثار خریداری شده قدیمی هستند.

وی در پایان گفت: گاهی بیان شده است که مردم با صداوسیما قهر کرده اند و من فکر می کنم به جای خرید آثار کره ای و چینی و یا آثار ارزان قیمت تلویزیون می توان پول را به چند اثر باکیفیت داد اما در حال حاضر واحد دوبلاژ تلویزیون مظلوم ترین واحد است و از هر کجا که بخواهند هزینه ای را بزنند ابتدا از این واحد آغاز می کنند.

کد خبر 309380

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha