همشهری آنلاین: جزئیات برجام در جلسه علنی روز سه‌شنبه ۲۱ مهر مجلس شورای اسلامی به تصویب نمایندگان رسید که این جلسه با تنش‌ها و حاشیه‌هایی نیز همراه بود.

ايسنا نوشت: نمایندگان در اولین دستور خود در جلسه صبح امروز، جزئیات برجام را با 161 رأی موافق، 59 رأی مخالف و 13 رأی ممتنع تصویب کردند.

نمایندگان مجلس با ارائه چهار پیشنهاد و چهار تغییر تقریباً جزئی،‌ جزئیات طرح برجام را به تصویب رساندند.

بر این اساس بند یک به این شرح اصلاح شد:

1- بر اساس فتوای رهبر معظم انقلاب اسلامی هیچ دولتی در ایران حق تولید و به‌کارگیری سلاح هسته‌ای را ندارد و دولت موظف است سیاست‌ خلع سلاح هسته‌ای جهانی را به طور فعال دنبال کند و در کلیه تلاش‌های بین‌المللی، حقوقی و دیپلماتیک برای نجات بشریت از خطر سلاح‌های هسته‌ای و اشاعه آنها از جمله از طریق ایجاد مناطق عاری از سلاح‌های کشتار جمعی به ویژه در ایجاد ائتلاف منطقه‌ای خاورمیانه عاری از سلاح هسته‌ای «به خصوص در زمینه خلع سلاح هسته‌ای رژیم صهیونیستی»، فعالانه مشارکت نماید.

این پیشنهاد با 216 رأی موافق، 5 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع تصویب شد و پس از تصویب آن نمایندگان فریاد مرگ بر اسرائیل سر دادند.

بند دو نیز به این شرح اصلاح شد:

2- پایه برنامه جامع اقدام مشترک بر همکاری و احترام متقابل قرار دارد و هر گونه اقدام مبتنی بر فشار و تهدید به هر بهانه‌ای «به خاطر اجرای برجام و یا غیر آن» با تشخیص شورای عالی امنیت ملی موجب تجدید نظر در این همکاری می‌شود و لازم است در آن صورت مطابق مصوبات این شورا اقدامات متقابل در نظر گرفته شود.

این پیشنهاد با 209 رأی موافق، 7 رأی مخالف و 12 رأی ممتنع تصویب شد.

همچنین نمایندگان بند سه را نیز به این ترتیب اصلاح کردند:

3- دولت موظف است هرگونه عدم پایبندی طرف مقابل در زمینه لغو موثر تحریم‌ها و یا بازگرداندن تحریم‌های لغو شده و یا وضع تحریم تحت هر عنوان دیگر را به دقت رصد کند و اقدامات متقابل در جهت احقاق حقوق ملت ایران انجام دهد و همکاری داوطلبانه را متوقف نماید و توسعه سریع برنامه‌ی هسته‌ای صلح آمیز جمهوری اسلامی ایران را سامان دهد به طوری که ظرف مدت دو سال ظرفیت غنی سازی کشور به 190 هزار سو افزایش یابد. شورای عالی امنیت ملی مرجع رسیدگی به این موضوع می‌باشد. «دولت باید ظرف مدت 4 ماه برنامه خود را برای این منظور جهت تصویب به شورا ارائه نماید.»

این پیشنهاد نیز با 204، رأی موافق، 10 رأی مخالف و 14 رأی ممتنع مورد تصویب نمایندگان قرار گرفت.

همچنین بند 9 نیز به این ترتیب اصلاح شد:

دولت موظف است منابع ملی آزاد شده را در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی و رونق تولید، سرمایه گذاری‌های ضروری و با اولویت نیازهای بخش خصوصی و تقویت صندوق توسعه ملی «در چارچوب قانون» صرف کند.

این پیشنهاد نیز با 210 رأی موافق، 3 رأی مخالف و 7 رأی ممتنع مورد تصویب نمایندگان قرار گرفت.

در نهایت نیز نمایندگان مجلس جزئیات این طرح را با 161 رأی موافق، 59 رأی مخالف و 13 رأی ممتنع تصویب کردند.

به گزارش ایسنا زنگ آغاز جلسه علنی روز سه‌شنبه مجلس در حالی به صدا درآمد که ظریف و تخت روانچی نیز برای بررسی جزئیات برجام در جلسه امروز حاضر بودند تا نمایندگان مجلس که روز یکشنبه کلیات برجام را تصویب کردند، وارد بررسی جزئیات آن شوند.

در حالی که علی لاریجانی در جلسه غیررسمی روز سه‌شنبه در سخنانی بر این مسأله تأکید کرد که برجام عامل شکاف نباشد و عباسعلی منصوری آرانی عضو کمیسیون ویژه بررسی برجام نیز در گفت‌وگو با ایسنا هشدار داده بود که در جریان بررسی جزئیات برجام از سوی برخی نمایندگان ممکن است اخلال ایجاد شود، در جلسه امروز مجلس در جریان بررسی جزئیات برجام، نمایندگانی که به عدم بررسی پیشنهاداتشان درباره جزئیات این طرح انتقاد داشتند فضای جلسه را متشنج کردند.

در نهایت نیز با شروع رأی‌گیری نمایندگان به صندلی‌های خود بازگشتند.

  • حاشيه‌هاي تصويب برجام در بهارستان

ايسنا نوشت: بررسی جزییات طرح اجرای برجام آنطور که انتظار می‌رفت با پیشنهادات زیادی از سوی نمایندگان مواجه نشد وتصویب آن با تاخیر انجام نگردید یعنی در کمتر از 20 دقیقه تمام شد تا اعتراضات مخالفان در مجلس بالا بگیرد.

علی لاریجانی در جلسه‌ای غیر رسمی از نمایندگان خواسته بود تا این طرح عامل شکاف نشود و نمایندگان پس از رسمی شدن جلسه در اولین دستور کاری خود وارد بررسی جزییات برجام شدند.

در جریان بررسی برجام تنها 4 پیشنهاد مطرح شد و هر 4 پیشنهاد که اصلاحات جزیی در متن بودند تصویب شدند و پس از آن رییس‌مجلس از محمد حسین فرهنگی عضو هیات رئیسه خواست تا متن کامل برجام را برای رای گیری قرائت کند.

این صحبت لاریجانی حکم یک جرقه در انبار باروت نمایندگان مخالف را داشت؛ اعتراضات و فریادها از همین جا شروع شد و مدت زیادی ادامه پیدا کرد، در ابتدا رسایی در جایگاه هیات رئیسه حاضر شد و با لاریجانی صحبت کرد. در ادامه هم نمایندگان مخالف که عموما از طیف خاصی بودند جلسه را به تشنج کشاندند و در جایگاه هیات رئیسه و در قسمت جلوی صحن مجلس اجتماع کردند.

رسایی فریاد می‌زد: مجلس شده جای تصمیم گیری لاریجانی، شمخانی و حجازی.

کوچک‌زاده هم که نمایندگان به سختی سعی می‌کردند او را به پایین جایگاه هدایت کنند فریاد می‌زد این تصمیم کسی نیست، تصمیم لاریجانی است.

جهانگیرزاده و بذرپاش با یکدیگر درگیر شدند که با دخالت نمایندگان از هم جدا شدند اما تشنج در فضای مجلس ادامه پیدا کرد و نمایندگان در گروههای کوچک‌تر به صحبت ادامه می‌دادند.

همه این اتفاقات در حالی بود که فرهنگی همچنان به قرائت متن طرح برجام مشغول بود.

پس از قرائت متن طرح، نمایندگان برای اعلام رای خود از جایگاه هیات رئیسه و صحن مجلس متفرق شدند و به صندلی‌های خود برگشتند تا رای‌شان را اعلام کنند.

لاریجانی نتیجه رای گیری را مثبت اعلام کرد و نمایندگان با 161 رای موافق، 59 رای مخالف و 13 رای ممتنع جزییات برجام را به تصویب رساندند.

پس از تصویب طرح برجام، رسایی کاغذی به دست گرفته بود که بر روی آن نوشته شده بود این قانون شکنی رسمی است؛‌ مجلس فرمایشی نیست.

این رفتار با واکنش لاریجانی مواجه شد که خطاب به او گفت: آقای رسایی خوب می‌دانید درمورد برجام چه اتفاقی افتاده و خوب است همه به یک چارچوب و قواره‌هایی پایبند باشیم؛ اما این پایان اعتراضات نبود.

دقایقی بعد کوچک‌زاده در جایگاه خبرنگاران حاضر شد و در حالی که از عصبانیت فریاد می‌کشید گفت: آقای لاریجانی در جلسه صبح امروز گفت که کشور تصمیم گرفته پیشنهادات مطرح نشود، آقای باهنر نیز پیش من آمد و گفت: آقای لاریجانی و شمخانی این تصمیم را گرفتند. این تصمیم آنطور که آقای لاریجانی می‌گوید تصمیم رهبری نیست این تصمیم لاریجانی، شمخانی و حجازی است.

مجلس پس از این دستور وارد دستور دیگری شد تا قانون انتخابات شوراها وشهرداران را اصلاح کند.

پس از آن احمد توکلی هم در تذکری به لاریجانی انتقاد کرد که اجازه نداده پیشنهادات مطرح شود.

لاریجانی نیز در پاسخ گفت: در جلسه قبل اصل موضوع را با بحث زیاد و زمان کافی تصویب کردیم و مورد قبول قرار گرفت. در ادامه نیز وفاقی بین نمایندگان حاضر شد تا در کل این طرح را بپذیریم تا با توجه به مشکلات کشور کار سریعتر پیش برود.

در ادامه‌ی تذکر احمد توکلی، مهدی کوچک‌زاده هم به لاریجانی تذکر داد. البته با لحنی بسیار آرامتر از دقایقی پیش که در مجلس فریاد می‌زد.

او تصویب برجام را خلاف نظر رهبری دانست اما لاریجانی به ادعای او پاسخ داد و گفت که قرار نبوده رهبری به این موضوع وارد شوند و تصویب برجام نظر مجلس بوده و ربط دادن آن به رهبری درست نیست.

جلسه علنی مجلس با گزارشی از کمیسیون حقوقی ادامه پیدا کرد و در هنگام نطق‌های میان دستور کاظم جلالی به میان خبرنگاران آمد و از تصویب طرح برجام حمایت کرد و آن را نمایش دموکراسی در جمهوری اسلامی دانست.

او همچنین به حواشی برجام در مجلس هم پرداخت و گفت: عده‌ای تلاش داشتند این را به جنگ یزيد و امام حسین (ع) تبدیل کنند در حالی که مجلس جای دعواهای این گونه نیست.

در نهایت جلسه امروز نمایندگان در حالی پایان پذیرفت که متن 35 صفحه‌ای پیشنهادات نمایندگان به برجام بلااستفاده ماند و اعترضات آنها نیز در روند تصویب برجام تاثیری نداشت.

--------------------------------------------------------------------

گزارش خبرگزاري فارس درباره جلسه امروز مجلس و تصويب جزئيات برجام را نيز مي‌توانيد در ذيل بخوانيد:

در جلسه علنی مجلس در حالی جزئیات طرح برجام به تصویب رسید که اجازه طرح هیچ پیشنهادی به نمایندگان داده نشد.

بررسی جزییات طرح یک فوریتی اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در قبال اجرای برجام، دستور کار نشست علنی صبح پارلمان بود.

سپس محمدجواد ظریف، سیدعباس عراقچی و مجید تخت‌روانچی در نشست علنی خانه ملت حضور یافته‌اند.

  • مجلس جزئیات طرح اجرای برجام را تصویب کرد

در ادامه نمایندگان مجلس شورای اسلامی جزییات طرح «اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام» را به تصویب رساندند.

وکلای ملت ماده واحده و بندهای این طرح را با 161 رای موافق، 59 رای مخالف و 13 رای ممتنع از مجموع 250 نماینده حاضر تصویب کردند.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ماده واحده این طرح مقرر کردند که دولت در چارچوب مصوبات شورای‌عالی امنیت ملی درصورتی می‌تواند به شکل داوطلبانه برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را اجراء کند که احکام و تکالیف زیر را در فرآیند اجراء رعایت نماید:

1- براساس فتوای رهبر معظم انقلاب اسلامی هیچ دولتی در ایران حق تولید و به‌کارگیری سلاح هسته‌ای را ندارد و دولت موظف است سیاست خلع سلاح هسته‌ای جهانی را به‌طور فعال دنبال کند و در کلیه تلاش‌های بین‌المللی، حقوقی و دیپلماتیک برای نجات بشریت از خطر سلاح‌های هسته‌ای و اشاعه آنها، از جمله از طریق ایجاد مناطق عاری از سلاح‌های کشتار جمعی به‌ویژه در ایجاد ائتلاف منطقه‌ای خاورمیانه عاری از سلاح هسته‌ای به خصوص در زمینه خلع سلاح هسته‌ای رژیم صهیونیستی، فعالانه مشارکت نماید.

2- پایه برنامه جامع اقدام مشترک بر همکاری و احترام متقابل قرار دارد و هرگونه اقدام مبتنی بر فشار و تهدید به هر بهانه‌ای به خاطر اجرای برجام و یا غیر آن با تشخیص شورای‌عالی امنیت ملی موجب تجدیدنظر در این همکاری می‌شود و لازم است در آن صورت مطابق مصوبات این شورا اقدامات متقابل در نظر گرفته شود.

3- دولت موظف است هرگونه عدم پایبندی طرف مقابل در زمینه لغو مؤثر تحریم‌ها یا بازگرداندن تحریم‌های لغوشده و یا وضع تحریم تحت هرعنوان دیگر را به دقت رصد کند و اقدامات متقابل در جهت احقاق حقوق ملت ایران انجام دهد و همکاری داوطلبانه را متوقف نماید و توسعه سریع برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز جمهوری اسلامی ایران را سامان دهد به‌طوری‌که ظرف مدت دوسال ظرفیت غنی‌سازی کشور به یکصد و نودهزار سو افزایش یابد. شورای‌عالی امنیت ملی مرجع رسیدگی به این موضوع می‌باشد.دولت باید ظرف مدت 4 ماه برنامه خود را برای این منظور جهت تصویب به شورا ارائه نماید.

4- دولت موظف است برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران را با چشم‌انداز تجاری- صنعتی، از جمله در حوزه غنی‌سازی و تحقیق و توسعه منطبق با طرح درازمدت سازمان انرژی اتمی کشور دنبال کند. سازمان انرژی اتمی کشور باید طرح درازمدت پانزده‌ساله کشور در حوزه غنی‌سازی و تحقیق و توسعه را حداکثر ظرف مدت دوماه پس از ابلاغ این قانون به‌تصویب شورای‌عالی امنیت ملی برساند و به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارائه نماید به‌نحوی که پاسخگوی نیاز کشور برای سوخت راکتورهای قدرت و تحقیقاتی باشد.

5- بازطراحی راکتور آب سنگین اراک و همچنین در صورت ضرورت تبادل ذخایر غنی‌شده، منوط به انعقاد قراردادهای قطعی و مطمئن جایگزین و حصول اطمینان نسبت به اجرای آنها باشد.

6- نظارت‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در چهارچوب مقررات بین‌المللی و با رعایت مصالح امنیت ملی کشور که شورای‌عالی امنیت ملی مشخص می‌کند، انجام پذیرد و دولت باید مراقبت نماید که در مسیر اجرای برجام و پس از آن، حفاظت کامل از اسرار و اطلاعات طبقه‌بندی‌شده به‌ویژه در حوزه نظامی و امنیتی صورت گیرد. میزان همکاری با آژانس منوط به اقدامات احتیاطی لازم برای تضمین این امر، توسط آژانس است. همچنین هیچ‌گونه دسترسی نظارتی آژانس به مراکز نظامی و اشخاص حقیقی به بهانه برجام مجاز نمی‌باشد مگر آنکه موارد به‌صورت جداگانه و با جزئیات به‌تصویب شورای‌عالی امنیت ملی برسد.

7- دولت و قوای مسلح کشور موظفند به‌منظور حراست از امنیت و منافع ملی کشور و حمایت از متحدین در مقابله با تروریسم، تدابیر لازم را نسبت به تقویت توانمندی‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران در همه زمینه‌های آفندی و پدافندی از جمله هوایی، دریایی، زمینی، موشکی و ایجاد پدافند در مقابل حملات هسته‌ای و ساخت پیش‌ران‌ها، باطری‌های هسته‌ای، تصویربرداری نوترونی و پزشکی هسته‌ای با قوت و جدیت برنامه‌ریزی و اقدام کنند.

8- دولت و سایر دستگاههای حاکمیتی و عمومی موظفند در چهارچوب مصوبات شورای‌عالی امنیت ملی تدابیر لازم را در نظر بگیرند تا در اثر اجرائی‌شدن برجام به هیچ‌وجه اجازه فرصت‌طلبی و سوءاستفاده در داخل کشور به آمریکا یا دیگر دولتهای خارجی داده نشود و فرصتی برای نفوذ یا سوءاستفاده سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و امنیتی در اختیار استکبار جهانی قرار نگیرد.

9- دولت موظف است منابع مالی آزادشده را در چارچوب قانون در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی و رونق تولید، سرمایه‌گذاری‌های ضروری و با اولویت نیازهای بخش خصوصی و تقویت صندوق توسعه ملی، صرف کند.

تبصره 1- وزیر امور خارجه موظف است روند اجرای توافقنامه را هر سه‌ماه یک‌بار به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گزارش دهد.کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی موظف است هر شش‌ماه یک‌بار گزارش اجرای برجام را به صحن علنی مجلس شورای اسلامی ارائه کند.

تبصره 2- با اجرای این قانون، «قانون الزام دولت به تعلیق اقدامات داوطلبانه در صورت ارجاع و یا گزارش روند هسته‌ای به شورای امنیت» مصوب 1/9/1384، «قانون الزام دولت به تجدیدنظر در همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی» مصوب 6/10/1385، «قانون صیانت از دستاوردهای صلح‌آمیز هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران» مصوب 29/4/1389 و «قانون الزام دولت به حفظ دستاوردها و حقوق هسته‌ای ملت ایران» مصوب 2/4/1394 لغو می‌شود.

  • تجمع جمعی از نمایندگان در جایگاه هیات رئیسه در اعتراض به عدم طرح پیشنهادها و اخطارها

جلسه علنی صبح امروز سه شنبه مجلس شورای اسلامی با دستور بررسی جزییات طرح یک فوریتی اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام به ریاست علی لاریجانی آغاز شد.

در ابتدا حسین سبحانی‌نیا به ارائه پیشنهادی در زمینه اصلاح 3 بند از طرح مذکور پرداخت که پس از تصویب آنها لاریجانی با اعلام اینکه فرصت اندک است از نمایندگان خواست تذکرات آیین نامه‌ای،‌اخطارهای قانون اساسی و دیگر پیشنهادات خود را راجع به دیگر جزییات طرح مطرح نکرده و اجازه دهند طرح با سرعت بیشتری تصویب شود.

گزارش فارس حاکی است جمعی از نمایندگان که به فرصت نیافتن برای طرح پیشنهادات تذکرات و اخطارهای قانون اساسی خود اعتراض داشتند در جایگاه هیات رئیسه و نیز مقابل جایگاه ناطق تجمع کردند که در این میان محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه نیز که از ابتدا در جلسه حضور یافته بود صحن را ترک کرد.

مهدی کوچک‌زاده نماینده مردم تهران در مجلس با فریادهایی مکرر ابراز می‌داشت که تصویب طرح اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام تصمیم شخص علی لاریجانی بوده و ربطی به رهبر انقلاب ندارد.

  • اشک‌ یک نماینده برای فرجام «برجام»

پس از تصویب جزئیات ماده واحده طرح یک فوریتی اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در قبال اجرای برجام، تعدادی از نمایندگان اصولگرای مجلس نسبت به اقدام رئیس مجلس بر عدم مطرح شدن پیشنهادات طرح مذکور به شدت انتقاد کردند و با صدای بلند در صحن علنی انتقاداتشان را اعلام کردند.

حمید رسایی نماینده مردم تهران بعد از تصویب جزئیات این طرح، پلاکاردی که روی آن نوشته شده بود «این قانون‌شکنی رسمی است، مجلس فرمایشی نیست» در دست داشت.

همچنین رسایی با صدای بلند گفت: این صدای رهبری نیست، مجلس شده جای تصمیم‌گیری لاریجانی،‌ شمخانی.

سپس مهدی کوچک‌زاده دیگر نماینده تهران نیز در حالی که به شدت ناراحت بود،‌ با صدای بلند گفت: این تصمیم آنهاست و مجلس به گردن گرفته است.

براساس این گزارش، پس از تصویب جزئیات طرح اجرای برجام علی اصغر زارعی درحالی که شروع به اشک ریختن کرد نسبت به روند تصویب جزئیات طرح برجام انتقاد کرد؛ سپس برخی نمایندگان اطراف وی حضور یافتند.

  • هیچ پیشنهادی وارد نیست

گزارش خبرنگار فارس حاکی است در طول رای‌گیری و تصویب جزئیات طرح مذکور اجازه هیچ‌گونه طرح پیشنهادی از سوی هیئت رئیسه داده نشد.

در همین راستا مهدی کوچک‌زاده نماینده مردم تهران به خبرنگاران گفت: صبح قبل از اینکه شما خبرنگاران به صحن بیایید آقای لاریجانی گفت: کشور تصمیم گرفته است پیشنهادهای نمایندگان درباره جزییات طرح مطرح نشود من پرسیدم چه کسی تصمیم گرفته است که جواب داد همانی که خودت می‌دانی.

وی ادامه داد: آقای باهنر آمد پیش من و گفت دیشب آقایان لاریجانی،شمخانی و حجازی این تصمیم را گرفتند.

کوچک‌زاده تصریح کرد: ما فقط می‌خواهیم بگوییم این تصمیم طبق فرمایش خود آقای باهنر تصمیم رهبری نیست که به مجلس ابلاغ شده است. این تصمیم لاریجانی و شمخانی است.

  • توکلی: فرصت‌ندادن به نمایندگان جهت ارائه پیشنهادات برای مجلس مضر است
  • لاریجانی: پیش از جلسه علنی وفاقی حاصل شده بود

در ادامه جلسه، احمد توکلی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در تذکری شفاهی گفت: هیأت رئیسه برای اداره مجلس طبق آیین‌نامه سوگند یاد کرده است جنابعالی - لاریجانی - در عرض 20 دقیقه مهمترین موضوع سیاست خارجی کشور را به سرانجام رساندید. در حالی که همه مسائل مورد نظر شما با رعایت آیین‌نامه قابل حصول بود.

وی تصویب این رأی را برای مجلس مضر خواند و اظهار داشت: روز یکشنبه که متأسفانه مانور تفرقه بود و در کارهای مقدماتی بعضی عهدشان را رعایت نکردند و آن طور که نباشد می‌شد.

توکلی در ادامه گفت: امروز هم که جزئیات را می‌خواستیم بررسی کنیم شما اجازه ندادید هیچ پیشنهادی مطرح شود. این کار از نظر قانونی اشکال دارد.

لاریجانی در توضیح گفت: اولاً که کلیات طرح در جلسه قبل با بحث زیاد و قبل کافی تصویب شده بود. یعنی اصل ماده واحده مورد قبول بوده است.

وی ادامه داد: درباره جزئیات هم پیش از جلسه صحبت شد و یک وفاقی حاصل شد که در کل ما این را بپذیریم با توجه به مشکلاتی که کشور دارد بنابراین نمایندگان کمک کردند و الزامی هم نبود.

لاریجانی گفت: دوستان لطف کردند و کمک کردند که این مسئله انجام شود و یک قواره‌هایی هم وجود دارد که بنا بود رعایت شود.

  • رسایی: آقای لاریجانی! شما آیین‌نامه را زیر پایتان گذاشتید

حجت‌الاسلام حمید رسایی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی طی تذکری در نشست علنی امروز مجلس شورای سلامی، در پاسخ به این اظهارنظر علی لاریجانی رئیس مجلس که براساس کدام بخش آیین‌نامه می‌خواهید تذکر دهید، گفت: کدام آیین‌نامه؟ شما صبح نگذاشتید مخالف و مولافق حرف بزنند، اجازه ندادید پیشنهادات مطرح شود.

وی اضافه کرد: شما صبح آیین‌نامه را زیر پایتان گذاشتید، تمام شد رفت، دیگر آیین‌نامه‌ای وجود ندارد.

رئیس مجلس هم در واکنش به تذکر رسایی اظهار داشت: تذکرتان همین بود؟ راحت شدید! فکر می‌کنم همه نمایندگان در جریان موضوع بودند. شما هم در جریان بودید؛ خوب نیست اینجور حرف زدن، من و شما باید تابع قواره‌هایی باشیم.

به گزارش فارس، پس از رسایی، کوچک‌زاده هم قصد داشت تذکر دهد که رئیس مجلس از وی خواست تذکرش را در جای خود و در دستور بیان کند.

کوچک‌زاده تاکید کرد که تذکرش از سر خیرخواهی است که لاریجانی باز هم تاکید کرد که در جای خود تذکر را بیان کنید.

  • کوچک‌زاده: مخالفان، تصمیم لاریجانی، شمخانی و حجازی را نظر رهبری تلقی نمی‌کنند

مهدی کوچک‌زاده نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی صبح امروز سه‌شنبه 21 مهر در تذکری شفاهی در صحن علنی مجلس گفت: من به عنوان نماینده مردم ایران در مجلس و به عنوان دانشیار دانشگاه که در مدت تحصیلم هیچ کار اجرایی نداشتم می‌گویم که افتخار هم این مجلس تبعیت از کسی است که به قول حضرت امام (ره) او را نایب پیغمبر می‌دانند.

وی افزود: زمان رحلت آیت‌الله طالقانی امام می‌فرمودند که یک عده روشنفکر می‌گویند چون آقای طالقانی روشنفکر است مردم بیل و کلنگ قبر او را می‌بوسند، تو هم روشنفکری بمیر ببین مردم برایت فاتحه می‌خوانند؟ مردم برای اینکه طالقانی را نایب پیغمبر می‌دانند این چنین می‌کنند.

کوچک‌زاده با تأکید بر اینکه تمام مجلس تابع رهبر معظم انقلاب است، گفت: VOA، BBC و دست‌نشانده‌های داخلی‌شان بدانند که چه 200 و چند نفری که به این طرح رأی دادند و چه آنهایی که رأی ندادند یک حجت داشتند.

وی افزود: آن 200 و چند نفر بنا بر نقل‌هایی که شد به این باور رسیدند که رهبرشان چنین می‌خواهد و ما به این نتیجه نرسیدیم اما این را دنیا بداند که هیچ اختلافی در مجموعه وابستگان به این نظام وجود ندارد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، گفت: این مطالب را شما آقای لاریجانی باید می‌گفتید البته رئیس اختیاراتی دارد اما این را می‌خواهم بگویم که این را نمی‌شود لاپوشانی کرد. همه دیشب در صدا و سیما دیدند که 200 پیشنهاد مطرح شده است اما ظرف 20 دقیقه طرح تصویب شد چون در اینجا آقای باهنر اعلام کرد که دیشب آقای لاریجانی، شمخانی و حجازی که هر سه برای ما محترم هستند. آقای لاریجانی رئیس این مجلس است، آقای شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی است و آقای حجازی مسئول دفتر رهبری ما است ولی ما که رأی ندادیم فکر می‌کنیم که مجموعه نظرات این سه نفر نظر رهبری نمی‌تواند تلقی شود.

گزارش فارس حاکی است لاریجانی در توضیح اظهار داشت: اصلاً هیچ بحث رهبری مطرح نبوده است و ایشان در این قضیه نقشی ندارند و این موضوع تصمیم مجلس است و ما نشستیم با هم صحبت کردیم چرا به رهبری وصل می‌کنید؟

وی ادامه داد: اصل فرمایش شما درست است همه کسانی که به این طرح رأی مثبت یا منفی دادند افتخار می‌کنند که ولی امرشان امام خامنه‌ای است در این تردیدی نیست ولی در این موضوع خودمان نشستیم و صحبت کردیم به جای دیگر ربطش ندهید.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: دو گروه نشستیم صحبت کردیم و دیدیم مصلحت کشور این است که این طرح که برجام را قید می‌زند به مصلحت کشور است و دوستان نیز در خیلی مباحث دیگر از جمله بودجه از پیشنهادات خود صرفنظر می‌کنند برای اینکه ما یک محدودیت زمانی داشتیم و دوستان کمک کردند که از این محدوده زمانی عبور کنیم پس اصل فرمایش درست است ولی منوط کردن آن به فرمایش مقام رهبری را نفرمایید.

کد خبر 310304

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دولت

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha