فریبا سادات بنیهاشمی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، افزود: این آزمایش در همه استانها اما به شکل محدود و به دو شیوه اینترنتی و همچنین از طریق مراجعه حضوری و با استفاده از تبلت انجام خواهد شد.
وی هدف اصلی آزمایش سرشماری را کاهش خطا و شناخت مشکلات احتمالی در سرشماری اصلی و پیدا کردن نقاط ضعف و شناخت مشکلات اجرایی و فنی و رفع نواقص احتمالی موجود در سرشماری اصلی عنوان کرد و اظهار داشت: هرگونه خطا در سرشماری با ابعاد وسیعی که در بر دارد غیرقابل جبران است و به همین دلیل باید آزمایش سرشماری انجام شود.
وی توضیح داد: در آزمایش سرشماری به طور معمول مناطق محدودی در کشور انتخاب میشود تا با اجرای آن در فضای واقعی و عینی بتوان به مشکلات اجرایی و فنی پی برد و نواقص موجود را برطرف کرد.
وی درباره حوزههای سرشماری، گفت: حوزههای آزمایشی این سرشماری عبارتند از شهرستان میناب در استان هرمزگان، شهرستان دهلران در استان ایلام، شهرستان بندر ترکمن در استان گلستان، شهرستان آبیک در استان قزوین و یک حوزه یکهزار و 200 خانواری در سایر استانهای کشور است.
بنیهاشمی اظهار داشت: در شهر تهران نیز آزمایش سرشماری به روش اینترنتی فقط در منطقه سه شهرداری، اجرا خواهد شد.
وی گفت: در شهرستانهای میناب، دهلران، بندر ترکمن و آبیک و منطقه سه شهرداری تهران، سرشماری آزمایشی به روش اینترنتی از امروز تا چهارم آذرماه و حضوری از چهارم آبان تا چهارم آذرماه اجرا میشود.
بنیهاشمی در تشریح روش اینترنتی گفت: در شیوه یادشده، سرپرست یا مطلعترین عضو خانوار با مراجعه به اینترنت فرم سرشماری را باید تکمیل کند. تکمیل فرمهای سرشماری از طریق اینترنت و بدون مراجعه مامور سرشماری، گامی بزرگ در راه کاهش هزینههای کشور است چرا که نیازی به مراجعه مامور سرشماری به خانوار نیست و خانوارها خود اقدام به پر کردن فرمها میکنند.
مدیرکل دفتر جمعیت نیروی کار و سرشماری، تصریح کرد: مرکز آمار ایران نیز به منظور قدردانی از همکاری کسانی که اطلاعات خانوار خود را به صورت اینترنتی در سامانه سرشماری ثبت میکنند، جوایز ارزندهای در نظر گرفته که به قید قرعه اهدا خواهد کرد.
وی در خصوص تجربه دیگر کشورها در اجرای سرشماری از طریق اینترنت، گفت: کشورهای کانادا، کره جنوبی، ژاپن، امریکا و جنوب شرق آسیا از روش اینترنتی در جمع آوری اطلاعات سرشماری استفاده کردهاند. کانادا 50 درصد و کره جنوبی 49 درصد خانوارهایشان از این طریق اطلاعات خود را برای سرشماری ارائه دادهاند.
وی اظهار امیدواری کرد که این شیوه در ایران بتواند به نتایج مطلوبی برسد زیرا مردم چه به لحاظ سواد آماری و استفاده از اینترنت در شرایط خوبی هستند. هم اکنون در ایران حتی مناطق روستایی به اینترنت دسترسی دارند و در صورتی که بتوانیم از این شیوه در جمعآوری اطلاعات یاری بگیریم صرفه جویی زیادی در این خصوص انجام دادهایم.
وی اظهار داشت: خانوارها میتوانند با مراجعه به سامانه sarshomari94.ir اطلاعات خود را به این سامانه وارد کنند که پس از تکمیل، یک کد به آنها داده خواهد شد که میتوانند این کد را در اختیار مامور سرشماری که به منازل آنها مراجعه میکنند، قرار دهند، این کد به منزله آن است که خانوار سرشماری شده است.
وی همچنین افزود: در زمان سرشماری در صورتی که خانواری غایب بود اطلاعیه 'خانوار غایب' در منزل آنها نهاده میشود که حاوی شماره تلفن و آدرس سامانه سرشماری است. خانوار میتواند از طریق سامانه با کد خانوار غایب اطلاعات را وارد کند و یا از طریق شماره تلفن اطلاعات خود را در اختیار ماموران سرشماری قرار دهد.
به گفته وی، مراجعه حضوری نیز به این معنی است که ماموران سرشماری به جای استفاده از فرمهای کاغذی، با استفاده از تبلت به خانوارها مراجعه و به جمعآوری اطلاعات خواهند پرداخت. استفاده از تبلت به جای فرمهای کاغذی وسرشماری اینترنتی برای اولین بار در سرشماری عمومی نفوس و مسکن مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
وی گفت: سرشماری عمومی نفوس و مسکن 1395، هشتمین سرشماری نفوس و مسکن کشور است که سال آینده در کشور اجرا خواهد شد و اجرای آزمایشی آن از امروز آغاز میشود.
بنیهاشمی تعداد آمارگیران در سطح استان را 478 نفر ذکر کرد و گفت: همچنین 170نفر به شکل ستادی در آزمایش سرشماری مشارکت دارند اما با توجه به همکاریهای غیرمستقیم حدود 700 نفر انجام آزمایش سرشماری را برعهده خواهند داشت.
نظر شما