همشهری آنلاین: وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با حضور در برنامه نبض مهمترین نقطه قوت طرح تحول نظام سلامت را رضایت مردم دانست و گفت در گام اول این طرح ۸۰ درصد اهداف محقق شده است .

دکتر سید حسن هاشمی با حضور در برنامه نبض دستاوردهای برنامه تحول نظام سلامت، چالش های پيش رو و مهمترين برنامه های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را تشریح کرد.

وی با اشاره به نقاط قوت و ضعف طرح تحول نظام سلامت در مرحله اجرا، عنوان کرد: مهم ترین نقطه قوت در این طرح رضایت مردم است؛ به ویژه آن دسته از افرادی که در حاشیه شهرها، شهرهای دور دست و مناطق محروم زندگی می کنند. این در حالی است که شاغلان حوزه سلامت، بیمه ها و تمام افرادی که در امر تولید دارو و تجهیزات پزشکی همکار حوزه سلامت محسوب می شوند نیز از اجرای این طرح ابراز خرسندی می کنند.

دکتر هاشمی تاکید کرد: این رضایتمندی بیانگر حمایت این افراد از مجموعه نظام است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تشریح نقاط ضعف اجرای طرح تحول نظام سلامت، خاطرنشان کرد: تامین نشدن منابع مالی پایدار برای اجرای این طرح نقطه ضعف آن است. این موضوعی است که در سطوح کلان و در دولت و مجلس باید به آن توجه شود. امید که در قالب برنامه ششم و بودجه سال آینده این موضوع بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

  • تلاش برای کاهش پرداخت مردم از جیب در حوزه بیماران سرپایی

دکتر هاشمی در تشریح گام های اول تا چهارم طرح تحول نظام سلامت و میزان تحقق اهداف هر یک خاطرنشان کرد: قدم اول در اجرای این طرح هدف گیری کاهش پرداخت هزینه ها و افزایش دسترسی مردم بود. در این گام تلاش کردیم پرداخت مردم از جیب در شهرها تا 6 درصد و در روستاها تا 3 درصد برای بیماران بخش بستری کاهش یابد. این موضوع محقق شده است و دولت همت کرده است تا این موضوع درسال آینده برای بیماران در بخش سرپایی نیز محقق شود. این در حالیست که پرداخت به متخصص در بیمارستان ها به 3 هزارتومان کاهش یافته است.

وی از توزیع حدود 3 هزار نفر متخصص سخن گفت و اظهار کرد: همچنین در حال ساخت کلینیک ویژه در سراسر کشور هستیم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به گام دوم این طرح ادامه داد: در موضوع بهداشت هدف گیری اصلی توسعه شبکه خدمات بهداشتی بود. تا کنون در روستاها و حاشیه شهرها 9 میلیون نفر تحت پوشش شبکه خدمات بهداشتی قرار گرفته اند. تصور بر این است که تا پایان سال، تمام 11 میلیون نفر جمعیت حاشیه نشین شهرها، تحت پوشش خدمات بهداشتی قرار گیرند.

وی با اشاره به استقرار پزشک خانواده در شهر های زیر 20 هزار نفر عنوان کرد: تامین پزشک برای روستاییان در قالب پزشک خانواده صورت گرفته و شاهد افزایش اقلام دارویی به 400 قلم بوده ایم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اقداماتی همانند اطلاع رسانی در مورد روغن پالم یا ایجاد کمپین کاهش مصرف روغن ونمک عنوان گفت: با وجود چنین موفقیت هایی، متاسفانه در حوزه بیماری های غیر واگیر تا بحال کشور موفقیت چشمگیری نداشته است. بدون شک اقدامات موثر با هماهنگی تمام وزارت خانه های درگیر با هدایت رئیس دولت باید رخ دهد.

  • تحقق 80 درصد اهداف طرح تحول سلامت در گام اول

دکتر هاشمی ادامه داد: در این حوزه 9 وزیر، معاون اول رییس جمهور و رئیس مجلس شورای اسلامی به تدوین سند پیشگیری از بیماری های غیر واگیر بر اساس برنامه سازمان بهداشت جهانی (WHO) پرداخته اند که امید داریم تا پیش از پایان سال اجرای آن آغاز شود.

وی با اشاره به این که در گام اول اجرای طرح تحول نظام سلامت 80 درصد اهداف محقق شده است، خاطرنشان کرد: باید برای بیماران سرپایی، درمان نازایی، بهداشت دهان و دندان و حمایت بیشتر از بیماران صعب العلاج نیز اقداماتی انجام می شد که در این مورد نیاز به همراهی بیشتر بیمه ها است.

  • گام دوم طرح تحول در انتظار بوروکراسی اداری

بر اساس گزارش وب دا، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان این که در اجرای گام دوم طرح تحول نظام سلامت، چهارماه از برنامه از پیش تعیین شده عقب هستیم، خاطرنشان کرد: قرار بود تا آخر شهریور تمام جمعیت حاشیه شهرها تحت پوشش شبکه زیرساخت خدمات بهداشتی قرار گیرند که به دلیل بوروکراسی اداری به تعویق افتاده است.

وی ادامه داد: با این وجود معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از دید ما عملکرد موفقی داشته است. با ساختار سنتی که وجود دارد امکان خرید خدمت نیست. این در حالی است که در این مدت یک نیرو نیز حتی به ازای نیروهایی که بازنشسته شده اند، به مجموعه سلامت در کشور اضافه نکرده ایم.

  • ارزش گذاری نسبی خدمات بهداشتی با گام سوم طرح تحول

دکتر هاشمی همچنین به گام سوم اجرای این طرح یعنی ارزش گذاری نسبی خدمات اشاره کرد و گفت: دولت در این راستا اقدامات موثری انجام داده است. امید که در اعتبار سالانه به تعرفه های واقعی برسیم تا ارائه کنندگان خدمت و بخش خصوصی که علاقه مند به سرمایه گذاری هستند؛ با طیب خاطر فعالیت کنند. از سوی دیگر نیاز به حمایت های بیمه ای است تا مردم از جیب خود هزینه های درمان را نپردازند.

  • موفقیت وزارت بهداشت در اجرای گام سوم طرح تحول سلامت

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر این که در اجرای گام سوم طرح تحول نظام سلامت بسیار موفق عمل شده است، گفت: در تهران وسعت کار و میزان خدمات مورد نیاز زیاد است لذا موفقیت ما در شهرستان ها به نسبت تهران بیشتر بوده است.

وی با ابراز خرسندی نسبت به این که در شهرستان ها زبان مشترک با ارائه کنندگان خدمت بخش خصوصی در حال شکل گیری است، عنوان کرد: همکاری بخش خصوصی با وزارت بهداشت در اجرای طرح تحول نظام سلامت بیش از تصور ما بود. در حالی که به پزشکان طرحی اجازه احداث مطب را نداده ایم و گاهی نتوانسته ایم 8ماه حقوق آنها را پرداخت کنیم، با این وجود همراهی این پزشکان در سطح بسیار مطلوب است.

دکتر هاشمی در پاسخ به سوالی درباره مقابله با تخلفات پزشکی عنوان کرد: وجود تخلف یا نبود آن نسبی است نمی توان ادعا کرد که به هیچ وجه تخلف وجود ندارد. مهم تناسب حساسیت ها با جرم صورت گرفته است. همانطور که تخلف برای تمامی صنوف رخ می دهد برای صنف پزشکی نیز متصور است.لذا نیازی به هیاهو و حاشیه سازی در این مورد نیست.

  • لایحه تناسب جریمه و جرم حوزه پزشکی در مذاکره با وزیر دادگستری

وی با ابراز تاسف نسبت به این که گاهی جریمه متناسب با جرم صورت گرفته تخصیص نیافته است، خاطرنشان کرد: در حوزه پزشکی نیز فرآیند رسیدگی به جرم صریح نیست. اما آنچه در این حوزه مربوط به وزارت بهداشت است قاطع و هماهنگ و در عین حال صریح است. در مورد تناسب جریمه با جرم نیز با وزیر دادگستری مذاکراتی صورت گرفته تا در قالب لایحه اقدام شود.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر این که برخی می خواهند وزارت بهداشت را مقابل جامعه پزشکی قرار دهند، گفت: پرده پوشی و عجول نبودن در قضاوت دستور دین است. لذا نباید درباره تخلف هایی که وقوع آنها محرز نیست جنجال به راه انداخت.

دکتر هاشمی با تاکید بر این که ارائه دهندگان خدمت در حوزه سلامت نیز باید از رضایت نسبی برخوردار باشند، ادامه داد: هر یک از بخش های حوزه سلامت مشکلات خاص خود را دارند این در حالی است که بسیاری از این افراد نتوانسته اند در موعد مقرر حقوق دریافت کنند. لذا با وجود اهمیت حفاظت از جان مردم نمی توان گفت بدون رفع این مشکلات می توان به این مهم دست یافت. زیرا این رابطه دو طرفه است.

وی با تاکید بر این که قطعا جامعه پزشکی خود را واسطه خدا و مردم برای حفاظت از جان آنها می دانند، اظهار کرد: در صورتی که بدهکاران حوزه سلامت به موقع بدهی های خود را پرداخت کنند، بدون شک تعداد بسیار زیادی از جامعه پزشکی به قوانین موجود عمل می کنند.

  • توسعه و تجهیز بیمارستان های آموزشی با اجرای گام چهار طرح تحول سلامت

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تشریح گام چهارم طرح تحول نظام سلامت به آغاز این طرح از مهرماه اشاره و عنوان کرد: برای اجرای این طرح برنامه ای با 12 بسته از سوی معاونت آموزشی وزارت بهداشت تدوین شده است که با اجرای آن شاهد تحول در حوزه های مختلف آموزش پزشکی خواهیم بود.

وی ادامه داد: در این صورت طول دوره و محتوای دوره های تخصصی تغیر می کند، تخصص های جدید راه اندازی شده و تجهیز و توسعه بیمارستان های آموزشی نیز در دستور کار قرار می گیرد. همچنین برخی از رشته هایی که مورد نیاز نیست، محدود می شود.

  • رفع نیاز به پزشک در استان های محروم با اجرای طرح بومی گزینی

دکتر هاشمی با بیان این که بر اساس آمایش سرزمین صورت گرفته، توسعه نیافتن رشته های دندان پزشکی، داروسازی و پزشکی در شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب شده است، اظهار کرد: در مقابل به کیفی سازی این رشته ها می پردازیم.

وی با اشاره به اجرای طرح بومی گزینی عنوان کرد: بر اساس این طرح هر شخص در هر استانی که تحصیل می کند تا 15 سال باید در همان استان به ارائه خدمت بپردازد در مقابل آن دسته از افرادی که به صورت آزاد شرکت می کنند، سهمیه شان تغییر نمی کند لذا تا 6 سال افزایش ظرفیت را خواهیم داشت.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: با اجرای این طرح سه سال پس از اتمام دوره اولین گروه از فارغ التحصیلان، نیاز استان های موجود در این طرح به پزشک برطرف می شود.

وی با اشاره به دلایل محقق نشدن برخی از بخش ها در طرح تحول نظام سلامت، گفت: توقعات نسبی است. اما تا زمانی که زیرساخت ها تکمیل و ساماندهی نشود نمی توان گفت به موفقیت قطعی دست یافته ایم . با این وجود در گام اول کاهش هزینه ها با وجود افزایش دسترسی به پزشک را داشته ایم. این در حالی است که تعداد تخت های بیمارستانی عادلانه نیست.

دکتر هاشمی تاکید کرد: موفقیت در حوزه پیشگیری و ساماندهی مواردی همانند کاهش استفاده از دخانیات، اعتیاد، چاقی، دیابت که در آنها با کاهش مواجه نبوده ایم نیاز به عزم ملی و همکاری های بین دستگاهی است.

  • طرح تحول نظام سلامت ؛ الگویی برای منطقه

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پاسخ به تغییر ساختارها در وزارت بهداشت گفت: این وزارتخانه ترکیبی است و از نظر ساختاری و سنتی نیاز به بازبینی دارد.

وی با تاکید بر لزوم تغییر در ساختار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به منظور دستیابی به نظام مقتدر سلامت در آینده، ادامه داد: تا کنون در این وزارتخانه تغییرات ساختاری ایجاد نکرده ایم زیرا باور ما بر این است که به تبع اجرای طرح تحول نظام سلامت این تغییرات خود به خود انجام می شود.

وی با تاکید بر این که در هر یک از مراحل اجرایی گام های متفاوت طرح تحول سلامت، انتقادهای زیادی عنوان شده است، گفت: در حال حاضر بیش از 30 درصد از افزایش مراجعات ما شامل مددجویان کمیته امداد و بهزیستی می شود.

دکتر هاشمی در پاسخ به چرایی اجرای همزمان گام های طرح تحول نظام سلامت و استقبال صورت گرفته از این طرح حین اجرا اظهار کرد: با برخی حرف و حدیث ها اجرای این طرح متوقف نمی شود. به طور مثال وزارت بهداشت با شنیدن نظر منتقدان، گروه های غیر پزشکی حوزه سلامت را بین انتخاب روش قاصدک که مبتنی بر عملکرد بود و روش قبلی مخیر گذاشته است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر این که تا 15 سال آینده باید نظام سلامت کارآمد ایجاد شود، گفت: برای طراحی طرح تحول نظام سلامت تا کنون بیش از 30 تیم کارشناسی از سازمان بهداشت جهانی( WHO) در ایران حضور یافته و نظرهای خود را ارائه کرده اند. حتی رئیس این سازمان، طرح تحول نظام سلامت ایران را الگویی برای منطقه می داند.

دکتر هاشمی تاکید کرد: بدون شک ما بر اساس اسناد بالا دستی عمل کرده ایم و در صورتی که سیاست های مقام معظم رهبری از سوی دولت ها و مجلس ها اجرایی شود به موفقیت دست می یابیم.

  • مراجعات القایی با اجرای طرح تحول سلامت رخ نداده

وی در پاسخ به این سوال که آیا پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت شاهد افزایش مراجعات القایی بوده ایم یا خیر، خاطرنشان کرد: آمار و ارقام وزارت بهداشت این موضوع را رد می کند. حتی با وجود افزایش مراجعات، شاهد کاهش مصرف دارو بوده ایم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر این که با مشاوره های بالینی و به کارگیری گاید لاین ها به صرفه جویی هایی میلیاردی در مصرف برخی از اقلام دارویی دست یافته ایم، گفت: در مصرف داروی آلبومین در بیمارستان امام (ره) به صرفه جویی بیش از 2 میلیارد و 100 میلیون تومانی رسیده ایم.این در حالی است که در این مدت زمان شاهد کاهش واردات دارو بوده ایم.

وی با تاکید بر این که ادامه این روند تنها تا مقطعی امکان پذیر است و اگر در قالب بیمه تصمیم گیری صورت نگیرد شاهد افزایش مراجعات القایی در آینده خواهیم بود، خاطرنشان کرد: بر اساس اصول علمی، سازمانی که اعتبار را در دست دارد رفتار را تعیین می کند. به طور مثال بیمه می تواند بگوید در هر ماه بیش از سه مورد سیتی اسکن را پوشش نمی دهد.

وی همچنین با رد افزایش اقدامات القایی پزشکان گفت: طرح چنین موضوعی نیاز به سند و مدرک دارد. وزارت بهداشت نظارت ها و رسیدگی های خود را دارد اما تفتیش در امور پزشکان و بیمارستان ها از وظایف ما نیست.
دکتر هاشمی اقدامات بیمه را راه حلی برای حذف یا کاهش چشمگیر اقدامات القایی پزشکان دانست و گفت: بیمه ها می توانند در صورت تشخیص چنین موضوعی قرارداد خود را با پزشک خاطی قطع کنند. این در حالی است که اکنون 70 درصد بیماران در ایران از بیمه بهره مند هستند.

  • توجه به اقتصاد سلامت در اجرای طرح تحول نظام سلامت

وی با رد این موضوع که در تدوین طرح تحول نظام سلامت به اقتصاد سلامت توجهی نشده است، خاطرنشان کرد: این ادعا از سوی افرادی مطرح می شود که خود مشکلات امروز حوزه سلامت را ایجاد کرده اند. در وزارتخانه، کارشناسانی داریم که از رشته اقتصاد سلامت آگاهند. از سوی دیگر رئیس حوزه اقتصادی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گذشته وزیر اقتصاد بوده و اکنون نماینده رهبری در مجمع تشخیص مصلحت نظام است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: از سوی دیگر در بیمه نیز هزینه ها بررسی و سپس طرح، تصویب می شود این در حالی است که طرح تحول نظام سلامت از سوی سازمان مدیریت و هیئت دولت تصویب شده است. بدون شک این افراد به مباحث اقتصاد سلامت آگاه هستند.

دکتر هاشمی با اعلام این خبر که طرح تحول نظام سلامت با 50 درصد هزینه ای که برای اجرای این طرح تعیین شده بود در حال اجرا است، گفت: متاسفانه برخی از همکاران در حوزه سلامت به قول‌های خود عمل نکرده اند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در رد این ادعا که ممکن است با ازدحام بیمارستان ها پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت، جان بیماران به خطر افتد، خاطرنشان کرد: برعکس آن دسته از افرادی که به دلیل هزینه های بالا به بیمارستان ها مراجعه نمی کردند، اکنون مراجعه کرده و اقدام به درمان می کنند. این در حالی است که افزایش مراجعه در تمام کشور 8 درصد است. ما نیاز به این داریم که با حضور سرمایه گذاران خارجی در مدت زمان 10 سال تعداد 100 هزار تخت بیمارستانی ایجاد کنیم. در این صورت با وجود افزایش مراجعات، خدمات بهتری ارائه خواهیم داد.

دکتر هاشمی در پاسخ به چالش رعایت عدالت در طرح تحول سلامت؛ ریشه چنین موضوعی را مربوط به 25 سال قبل و خودگردان شدن بیمارستان ها عنوان کرد و گفت: اگر نظام پرداخت مبتنی بر عملکرد، نباشد رعایت عدالت با چالش هایی مواجه می شود. اکنون 50 درصد بیمارستان ها مبتنی بر عملکرد پرداخت های خود را انجام می دهند. در مجموع پرداخت به کارکنان حوزه سلامت با اجرای طرح تحول نظام سلامت بسیار بیشتر شده است. به طور مثال پرداخت کارانه پرستاران 2.5 برابر شده است.

  • انتقاد از واقعی نشدن هزینه تمام شده در حوزه سلامت

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با انتقاد نسبت به این که بر خلاف تمام بخش ها، هزینه تمام شده حوزه پزشکی واقعی نشده است، اظهار کرد: در گام اول تنها تعرفه های جراحی مد نظر قرار گرفت این در حالی است که نیاز به توجه به تمام کارکنان حوزه سلامت وجود دارد. در حال حاضر بیمارستان ها و خیریه ها در حال ضرردهی هستند. لذا با واقعی شدن هزینه تمام شده، می توان این مراکز را از ضرردهی دور کرد و انگیزه سرمایه گذاران را افرایش داد.

دکتر هاشمی در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به تلاش بی وقفه بخش اورژانس کشور گفت: شاغلان بخش اورژانس گاه تا 500 ساعت کار می کنند زیرا با کمبود نیرو مواجه هستیم. این در حالی است که عمده مشکل کشور در حوزه اورژانس پیش بیمارستانی است. مردم انتظار دارند که زمان حضور اورژانس در صحنه کمتر از زیان فعلی باشد.

  • پیشنهاد تبدیل اورژانس کشور به یک سازمان

وی با بیان این که در حوزه اورژانس بیمارستانی موفق عمل شده است، بر توسعه این حوزه به 80 درصد پیشرفت تا پایان سال تاکید کرد و عنوان کرد: نباید از یاد برد اورژانس به معنی بخشی است که یک بیمار باید در نهایت 6 ساعت در آن بستری بوده سپس به بخش های دیگر منتقل شود. لذا باید در کنار توسعه بخش های اورژانس توسعه سایر بخش ها را نیز مدنظر داشت.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر این که اورژانس باید از قالب یک اداره خارج شده و به سازمان اورژانس تبدیل شود، خاطرنشان کرد: با پایان یافتن تحریم ها اورژانس هوایی کشور با 50 فروند هلیکوپتر مناسب راه اندازی می شود.

دکتر هاشمی با رد کاهش حساسیت وزارت بهداشت درباره پدیده زیرمیزی، شکایت از بیمارستان ها را نسبت به دوره گذشته بسیار کمتر عنوان و اظهار کرد: ما در تلاشیم حقی از مردم ضایع نشود. حساسیت وزارت بهداشت کاهش نیافته است بلکه تصور می شود مردم در حال حاضر رضایت دارند. از سوی دیگر در آغاز بحث زیرمیزی، صدا و سیما و مجلس شورای اسلامی مدام به این موضوع می پرداختند و از این جهت حاشیه هایی ایجاد می شد. اما امروز خوشبختانه همراهی وجود دارد.

وی با اشاره به سامانه دریافت شکایات وزارت بهداشت (سامانه 1690) تاکید کرد: در صورت دریافت شکایت، قطعا رسیدگی صورت می گیرد.

  • برای کشور اسلامی حتی یک مورد ابتلا به ایدز هم زیاد است

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به تردد اتوبوس ایدز در نقاط پر جمعیت تهران خاطرنشان کرد: در مملکت اسلامی حتی یک مورد ابتلا به ایدز نیز زیاد است، ابتلای 100 هزار نفر جای خود را دارد. این در حالیست که معتقدیم آمار واقعی ایدز بیش از اعداد اعلام شده است. زیرا افزایش 10 درصدی با تغییر الگوی ابتلا از اعتیاد به رفتارهای پرخطر جنسی به واسطه مصرف داروهای اعتیادآور صنعتی و روانگردان ایجاد شده است.

لذا باید توجه به این موضوع در بستر کلی مقابله و رفع آسیب های اجتماعی صورت گیرد.

  • تنها کمبود دارویی؛ داروی سلسیت است

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مورد کمبود برخی از اقلام دارویی بر رعایت تعادل در واردات تاکید و عنوان کرد: در برخی موارد به سازمان غذا و دارو فشار وارد می شود که داروی خاصی را وارد کند. اما وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو قاطع مقاومت می کند زیرا این اصرار به دلیل این است که سود برخی افراد در واردات این نوع دارو است.

دکتر هاشمی ادامه داد: تنها دارویی که با کمبود آن مواجهیم، سلسیت است که خط تولید آن متوقف شده است. اما چه در مورد این دارو و چه در مورد هر داروی دیگری که مشابه داخلی دارد تاکید ما بر رعایت اقتصاد مقاومتی و بهره بردن از تولید داخل است.

وی در بخشی دیگر با تاکید بر این که به مطالبات صنوف مختلف پزشکی توجه شده است، اظهار کرد: اگر سال گذشته در صنوف غیر جراحی، ویزیت را بجای 15 درصد به میزان 50 درصد در نظام پزشکی تصویب می کردیم، عدالت برای این افراد بیشتر می شد. در تلاشیم اجحاف صورت گرفته در حق این افراد را اصلاح کنیم.

  • آسیب 20 ساله به حوزه آموزش

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین در پاسخ به چالش های حوزه آموزش پزشکی، بهبود این حوزه را منوط به توسعه زیرساخت ها دانست و گفت: به علت مهاجرت، بیمارستان های آموزشی به درمانی تغییر یافته اند. تغییر این موضوع نیز سخت است لذا می توان بیمارستان های جدیدی را که ساخته می شود به حوزه آموزش اختصاص داد.

وی با تاکید بر این که اکنون حدود 20 سال است که آسیب های جدی به حوزه آموزش وارد شده است، خاطرنشان کرد: فضا و امکانات، تغییر رفتار ایجاد می کند. استادی که برای مطالعه و استراحت یک اتاق ندارد و نظام ارتقاء او نگارش مقاله است، نمی توان انتظار سبک آموزش ویژه را داشت. لذا در حوزه آموزش، تصمیم سازی ها مهم است و اقداماتی در این باره در حال انجام است.

دکتر هاشمی در پاسخ به این انتقاد که وزارت بهداشت دیر به فکر سلامت غذایی افتاده است، عنوان کرد: باید توان اجرایی این موضوع وجود داشته باشد. اکنون هشت ماه است که برای کنترل اغذیه فروشی و رستوران ها برنامه ای تدوین کرده ایم اما به دلیل این که به استمرار آن اطمینان نداریم فعلا آن را اجرا نکرده ایم. از سوی دیگر باید در ابتدا هزینه یکی از برنامه های اجرا شده پرداخت شود سپس به سراغ برنامه های بعدی رفت.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به بازدید از بیمارستان شریعتی به عنوان آخرین بازدید سرزده و سفر به شرق استان فارس به عنوان آخرین سفر خود اشاره و خاطرنشان کرد: بیمارستان استهبان تا آخر سال افتتاح و بیمارستانی 100 تختخوابه در نیریز ساخته می شود. به نظر می رسد با تصمیم هایی که گرفته شده است شرق استان فارس از اعتبارهای در نظر گرفته شده راضی است.

کد خبر 312940

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تندرستی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha