به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، کامبیز کبیری سرپرست هیات کاوش تپه گنج رازمیان با اعلام این خبر گفت: سطح تپه گنج کوله برخلاف تپه باستانی مجاور موسوم به کلمه مزار که مملو از سفالهای اسلامی قرون میانی و متاخر اسلامی است فاقد داده سفالی است اما بر تارک مسطح شده آن قطعات اجر و کاشی فیروزه شناسایی شد.
به گفته وی، این مساله احتمالا بیانگر آن است که تپه کله مزار در فاصله 80 متری جنوب غربی بعنوان یک محوطه زیستگاهی و تپه گنج کوله بعنوان محلی برای ساخت یک بنای احتمالا آیینی یا دیدهبانی در گذشته مورد استفاده بوده است.
این باستانشناس افزود: پس از نقشه برداری، کاوش این محوطه با دو گمانه 4×3 در ترانشههای I5 و K5 از تاریخ 10/8/94 شروع شد که تاکنون دو قطعه آجر بزرگ در خاک سطحی ترانشه I5 و یک قطعه شکسته از کاشی قالبی با یک حرف برجسته سفید رنگ در زمینه لاجوردی و مربوط به قرون میانی از خاک سطحی ترانشه K5 در همان دو روز نخست کاوش بدست آمده است.
کبیری عملیات کاوش را کاوش استعلامی برای شناسایی آثار تاریخی فرهنگی اعلام و تاکید کرد: بدیهی است که درصورت شناسایی آثاری درخور و قابل توجه باید از ساخت و ساز هرگونه بنای جدید در این محل جلوگیری شود.
مجوز کاوش استعلامی تپه گنج کوله رازمیان توسط رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری صادر شده است.
تپه منفرد گنج کوله رازمیان درمنطقه الموت در ارتفاع 966 متری از سطح دریا واقع شده است.
نظر شما