به گزارش ایسنا، در مازندران، رمضانعلی ملک در مراسم تودیع و معارفه رئیس جدید اداره غله قائمشهر اظهار کرد: سالانه در سطح کشور حدود 10 هزار میلیاد تومان یارانه برای نان پرداخت میشود. همچنین حدود 9 میلیارد تومان یارانه برای خبازیها در نظر گرفته میشود.
ملک با عنوان به اینکه در حال حاضر در انبارهای گندم استان سه برابر ظرفیت، گندم ذخیره شده است، افزود: گندم و آرد مناسب را در اختیار فرماندار قرار می دهیم تا با شناختی که دارد مدیریت کنند.
وی تصریح کرد: بی امکانات ترین نانوایان می توانند با کیفیت ترین نان را در اختیار مردم قرار دهند که در این مسیر باید بهداشت و بازرسان، نظارت کامل داشته باشند.
مدیر عامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه دو کشور همچنین با بیان اینکه جوش شیرین از نانوایی ها حذف شده اما افزودنی دیگری به نام "جوهر قند یا بلانکیت" در بعضی از نانوایی ها جایگزین شده است، تصریح کرد: این ماده بسیار سمی و کشنده است که نباید در پخت نان استفاده شود و بهداشت در این زمینه باید حساس باشد.
ملک با اشاره به اینکه آرد سفید می تواند باعث دیابت شود و همه نان ها باید فیبر داشته باشند، درباره راهاندازی نانوایی های سیار اظهار کرد: نانوایی ها باید دوگانه سوز شوند. همچنین نانوایی های سیار باید راهاندازی شوند تا در صورت بحران مثل تخریب پل یا مناطق صعب العبور، هر لحظه در آماده باش برای تهیه نان باشند.
وی اضافه کرد: نانوایی هایی که جواز کسب ندارند نباید کار کنند و این نیاز به نظارت همگانی دارد.
به گزارش ایسنا، بلانکیت یا جوهر قند، یک ترکیب شیمیایی است که شکل ظاهری این ترکیب، پودر کریستالی سفید مایل به خاکستری بوده و این ترکیب گوگردی به عنوان رنگ بر یا سفید کننده کاربرد دارد. پس از حرارت دادن این ماده، گاز SO2 تولید میشود که مقدار زیاد آن سرطانزاست.
در بعضی از نانواییها به صورت غیر مجاز از بلانکیت یا جوهرقند برای تخمیر و آمادهسازی زود هنگام خمیر نان استفاده میکنند که به دلیل افزایش ضریب ابتلا به سرطان، از بین رفتن پرز روده و معده و بیاثرسازی آنتیاکسیدانها و اختلال در گوارش، پوست و چشم، از نظر ادارهٔ بهداشت مصرف آن در نان، غیرقانونی بوده و پیگیرد قانونی دارد.
نظر شما