مدیرکل معماری و ساختمان شهرداری تهران در این باره به همشهری گفت: استفاده از نیروی کار ماهر به عنوان عاملی مهم و کلیدی در ارتقای کیفیت و استحکام بنا به شمار میرود ولی این امر تا به حال چندان جدی گرفته نشده است و بسیاری از کارگران ساختمانی فاقد تخصص لازم، هم اکنون به امر ساخت وساز مشغولند.
عباس اخلاصی با اشاره به نبود ارتباط و هماهنگی لازم میان کارگر و مهندس ساختمان گفت: خلأ ناشی از فاصله موجود بین کارگر ماهر و مهندس ساختمانی باید برطرف و در قانون نظام مهندسی دیده شود و در این راستا آموزش کاردان های فنی می تواند این خلأ را پرکند.
وی ارتقای کیفیت و استحکام بنا را 3 عامل عمده، از جمله نقش مهندسان اعم از محاسب، معمار و ناظر و همچنین مصالح استاندارد و نحوه استفاده از آن و نیروی کار ماهر دانست.
مدیر کل معماری و ساختمان شهرداری تهران افزود: در حال حاضر بسیاری از نیروهای شاغل در صنعت ساخت و ساز و کارگران شاغل در کارگاههای ساختمانی، تخصصهای لازم را ندارند و عملکرد آنان در فرآیند ساختوساز مشکلاتی را به وجود می آورد و سبب پایین آمدن کیفیت ساختمان می شود.
وی با بیان اینکه شهرداری میکوشد با همکاری دستگاههای ذیربط این مهم را به سرانجام برساند خاطرنشان کرد: در رابطه با ساماندهی کارگران ماهر در تهران طی جلساتی که با وزارت مسکن و شهرسازی، وزارت کار و امور اجتماعی و کانون کاردانها و سازمان فنی حرفهای وزارت کار داشته ایم، مقررشده که نسبت به مواردی از جمله آمارگیری، رتبه بندی و آموزش آنان اقدام شود.
اخلاصی البته ساماندهی کارگران ساختمانی را وظیفه سازمان های دیگر دانست و گفت: شهرداری در این زمینه صرفا به دنبال هماهنگی دستگاههای ذیربط برای تحقق اهداف مربوطه است.