رضا رفیعی در گفتگو با ایرنا افزود: متاسفانه هنوز زیرساختها برای توسعه صنعت گردشگری در کشور آماده نیست و فرهنگ پذیرش گردشگر میان مردم ضعیف شده است. از این رو، رسانهها باید به ارتقای این فرهنگ بپردازند.
به گفته او، بنگاههای خرد و متوسط در حوزه گردشگری بهتر عمل میکنند.
این کارشناس اقتصادی، بیکاری را یک معضل بزرگ کشور دانست و تاکید کرد «بخش زیادی از معضل اشتغال را میتوان از طریق بنگاههای خرد و متوسط حل کرد اما نه همه آن را».
رفیعی درباره آزادسازی منابع پس از رفع تحریمها گفت: در صورتی که واردات را بر مبنای کالاهای سرمایهای تنظیم کنیم بسیاری از فارغ التحصیلان دانشگاهی که اکنون با معضل بیکاری روبرویند، میتوانند شاغل شوند.
وی درباره اهمیت فناوری اطلاعات گفت: از طریق فناوری اطلاعات میتوان برای دانشآموختگان اشتغال ایجاد کرد.
رفیعی گفت: باید شرایط برای حضور کارآفرینان و رفع موانع کارآفرینی در کشور فراهم شود و بتوان از این راه اشتغال را توسعه داد.
وی افزود: دسترسی به درآمدهای نفتی باعث ایجاد رکود در روحیه کارآفرینی شده است. هر چقدر وابستگی به این درآمدها در کشور کاهش یابد میتوان کارآفرینی را میان مردم تسری داد.
وی درباره کارآفرینان ایرانی در خارج از کشور گفت: روحیه کارآفرینی میان ایرانیان خارج از کشور بالاست که این موضوع نشان میدهد در صورتی که بستر فراهم باشد روحیه خلاقیت و نوآوری نیز بهبود مییابد.
وی تاکید کرد «متاسفانه در فرهنگ ما ضدیتی با سرمایهداری دیده میشود که باید چنین روحیهای تعدیل شود. تغییر در نظام قانونگذاری میتواند بستر فعالیت بخش خصوصی را بهبود دهد».
رفیعی گفت: دولت با واگذاری بسیاری از امور میتواند بخش خصوصی را در کشور فعالتر کند و خود مسئولیت نظارت و ایجاد زیرساختها را بر عهده داشته باشد.
رفیعی تاکید کرد «مردم همواره بهتر از دولت میدانند چگونه یک فعالیت اقتصادی را راهبری کنند».
نظر شما