همشهری آنلاین: بررسی‌های محیط زیست فارس نشان می‌دهد که دریاچه طشک ۴۵ درصد و مهارلو نیز ۶۰ درصد آبگیری شده و بختگان نیز این روزها پذیرای پرندگان مهاجر است.

۴۵ درصد دریاچه طشک آبگیری شد

به گزارش مهر، بارش‌های به نسبت مناسبی که در استان فارس صورت گرفته، زمینه جاری شدن آب را در برخی از تالاب‌های استان فراهم کرد.

تالاب بختگان این روزها بالاخره بعد از چند سال رنگ و بوی آب را دید و مهارلو و طشک نیز تاحدی آبگیری شدند.

مدیر کل محیط زیست استان فارس با اشاره به آبگیری ۲۵درصدی دریاچه بختگان گفت: طی چند سال گذشته به دلیل خشک شدن این دریاچه خبری از مهاجرت پرندگان به بختگان نبود.

حمزه ولوی ادامه داد: طی چند سال گذشته فقط درنا که پرنده‌ای کنار آبزی و وابسته به اراضی حاشیه‌ای دریاچه است در اطراف بختگان دیده می‌شد اما طی چند روز گذشته با آبگیری دریاچه تعداد قابل توجهی پرنده به بختگان رفته‌اند.

وی با اشاره به این که سرشماری این پرندگان از امروز در استان فارس آغاز می‌شود، بیان کرد: در سال‌های پرآبی حدود حدود ۲۰۰ گونه پرنده برای زمستان‌گذرانی از سیبری به بختگان می‌آمدند.

  • آبگیری ۴۵ درصدی طشک

مدیر کل محیط زیست استان فارس اظهار داشت: طی چند روز گذشته به دلیل آبگیری حدود ۲۵ درصد از دریاچه بختگان کورسوهای امید برای احیای این دریاچه به وجود آمد و با توجه به مهاجرت پرندگان انتظار می‌رود از نظر اکوسیستمی شرایط دریاچه نسبت به گذشته بهبود یابد.

ولوی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به آبگیری دریاچه طشک نیز بیان کرد: این دریاچه بر اساس آخرین آمار حدود ۴۵ درصد آبگیری شده است البته آبگیری این دریاچه در احیای بختگان نیز تاثیر زیادی دارد.

وی در خصوص دریاچه مهارلو نیز گفت: این دریاچه نیز بر اساس بررسی حدود ۶۰ درصد آبگیری شده و عمق آن نسبت به گذشته بیش‌تر شده است.

  • پریشان و کافتر همچنان خشکند

مدیر کل محیط زیست استان فارس با اظهار نگرانی از خشک بودن دریاچه پریشان و کافتر افزود: این دو دریاچه با وجود بارش‌های مناسب اما همچنان خشک هستند و پیش‌بینی می‌شود که طی چند مدت آینده با بارش‌های مناسبی که پیش‌بینی شده آبدار شوند.

وی در ادامه از برگزاری جلسه‌ای برای تعیین میزان حقابه بختگان خبر داد و بیان کرد: طی چند روز آینده جلسه‌ای با حضور دستگاه‌های ذی ربط برای اختصاص حقابه بختگان گرفته خواهد شد که بر این اساس میزان تخصیص حقابه پیگیری می‌شود.

کد خبر 320537

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha