به گزارش ایسنا، حسین نوشآبادی در نشست خبری سه شنبه-15 دي- گفت: هیئت نظارت بر مطبوعات نمایندگانی از قوای سهگانه و مجامع علمی مانند شورای عالی انقلاب فرهنگی دارد که در کل مجموع این هیئت به هفت نفر میرسند؛ بنابراین این هیئت یک هیئت فرادستگاهی است اما گاهی این گونه تصور میشود که تصمیمات این هیئت تصمیم وزارت ارشاد است در حالی که ارشاد در این هیئت تنها یک عضو دارد.
سخنگوی وزارت ارشاد دربارهی علت لغو مجوز نشریه یالثارات توضیح داد: به استناد بندهای 8 و 11 ماده 6 قانون مطبوعات و همچنین براساس تبصره 2 ماده 6 قانون مطبوعات، پروانه نشریه یالثارات لغو شده است.
او همچنین گفت: به استناد بند 8 قانون مطبوعات افترا به مقامات، نهادها، ارگانها و هر یک از افراد حقیقی و حقوقی کشور و توهین به آنها جرم محسوب میشود. پخش شایعات و رخدادهای خلاف واقع نیز از دیگر دلایل لغو مجوز این نشریه بوده است.
نوشآبادی ادامه داد: هیئت نظارت بر مطبوعات بر اساس تبصره 2 ماده 6 قانون مطبوعات در نهایت به این اجماع رسید که این نشریه به تخلف اصرار دارد. این نشریه سال 92 یک بار توقیف شده و در سال 93 نیز سه بار تذکر کتبی گرفته بود و این بار هم بر اساس رأی اکثریت اعضای هیئت نظارت، از این نشریه لغو مجوز شد.
نوشآبادی همچنین در توضیحی دربارهی توقیف روزنامه بهار اظهار کرد: ما کتبا نامهای از قوه قضاییه دریافت کردهایم که بر مبنای نظر آنها مطالب منتشر شده در این روزنامه اقدام علیه امنیت ملی محسوب شده است. طبق نظر دادگاه هم در چنین مواردی نشریه میتواند حداقل تا دو ماه توقیف باشد.
او سپس با این توصیه نسبت به اینکه مطبوعات قانون مطبوعات را رعایت و به رسالت خود عمل کنند، گفت: مطبوعات در جمهوری اسلامی از آزادی و حقوق خود برخوردار هستند اما باید به رسالت و وظیفه سنگین خود متعهد باشند؛ بنابراین پیشنهاد میشود که مدیران و دستاندرکاران رسانهها و مطبوعات یک بار دیگر قانون مطبوعات را بخوانند و به مجموعه زیردست خود آموزش دهند. مخصوصا فصلهای دوم، سوم و چهارم قانون مطبوعات.
او همچنین گفت: گزارش هیئت نظارت بر مطبوعات درباره روزنامه بهار در آینده به قوه قضاییه ارسال میشود.
نظر شما