هادی ابوی در گفتگو با ایسنا، درباره تصمیم سازمان تامین اجتماعی برای حذف شش گروه شغلی از لیست مشاغل سخت و زیانآور اظهار کرد: نمایندگان کارگران در سازمان تامین اجتماعی با کلیات این طرح مخالفند و تلاش میکنند تا به تصویب کمیتههای بررسیکننده نرسد.
وی افزود: این موضوع به دلیل تغییر ساختار در برخی مشاغل سخت و زیانآور مشکل ایجاد میکند البته قبول داریم که گروههای شغلی مذکور به لحاظ آلایندگی یا ابتلا به امراض و بیماری، مشکلاتی برای نیروی کار ایجاد میکنند ولی نباید یک طرفه این مشاغل را حذف کرد چون در آینده شغلی و بازنشستگی آنها تاثیرگذار است.
دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران کشور ادامه داد: بر اساس قانون، مشاغل سخت و زیانآور به دو گروه تقسیم میشوند: دسته اول مشاغلی که صفت سخت و زیانآوری در آنها با ماهیت شغل وابستگی دارد اما میتوان با به کارگیری تمهیدات بهداشتی و ایمنی مناسب از سوی کارفرما، سخت و زیانآوری آنها را حذف کرد و گروه دوم مشاغلی هستند که ماهیتا سخت و زیانآور بوده و به کارگیری تمهیدات ایمنی، فنی و بهداشتی از سوی کارفرما، مانع حذف سخت و زیانآوری آنها نمیشود.
ابوی متذکر شد: بر اساس آییننامه اجرایی این قانون، کارفرمایان کلیه کارهای سخت و زیانآور مکلفند حداکثر تا دو سال نسبت به ایمنسازی عوامل و شرایط محیط کار بر طبق استانداردهای مشخص شده در قانون کار و آییننامههای مصوب شورای عالی حفاظت فنی اقدام کنند اما متاسفانه بسیاری از کارفرمایان از این کار سرباز میزنند و سلامت جسمی و روحی کارگران خود را به خطر میاندازند.
دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران کشور در ادامه طرح مسکن اجتماعی را طرح مفید و مطلوبی عنوان کرد و گفت: در این طرح اتحادیهها و تعاونیهای مسکن باید فعال شوند.
وی اضافه کرد: بسیاری از تعاونیهای مسکن پس از انقلاب اسلامی و در دوران جنگ عملکرد خوب و مثبتی داشتند و به دلیل در اختیار قرار دادن زمین رایگان و تشکیل ستاد توزیع مصالح بسیار فعال بودند و نقش موثری در صاحبخانه شدن اکثر مردم داشتند.
ابوی گفت: امروز مسکن مهر صدها متولی پیدا کرده و خانههایی که قرار بود با آورده 5 میلیون تومان مردم را صاحبخانه کند با آورده بالای 30 میلیون تومان هم تحویل مردم نشده است.
این مقام مسوول کارگری در پایان اجرای طرحهای ناپخته و کارشناسی نشده را به زیان مردم و کشور دانست و ابراز امیدواری کرد: طرح مسکن اجتماعی و مسکن کارگری با بهرهگیری از اطلاعات دقیق جامعه آماری به شکل کارشناسی شده و با انسجام و پختگی کامل به اجرا درآید.
به گزارش ایسنا، شش گروه شغلی که طبق تصمیم شورای عالی حفاظت فنی قرار است از لیست مشاغل سخت و زیانآور حذف شوند، شامل کارگران شاغل در دامداریها، معادن، نساجیها و جوشکاریها، کارگران آسفالتکار و کارگران روده پاککنی و دباغی هستند.
نظر شما