مجموع نظرات: ۰
یکشنبه ۱۸ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۲:۰۰
۰ نفر

الهام مصدقی‌راد: ‌۱۰درصد خانه‌های محله هرندی در منطقه ۱۲تهران وضعیت قرمز دارند؛ یعنی وجود آسیب‌های اجتماعی در آنها به حد اعلا رسیده است.

مناطق شهر

بخشي از اين خانه‌ها خانواده دارند، زن و مرد و كودك دارند و بچه‌هايي كه دراين اوضاع و احوال به دنيا مي‌آيند و بزرگ مي‌شوند و زندگي مي‌كنند. نه، زندگي كه نه، روزگار سپري مي‌كنند.بچه‌هايي كه اگر معتاد به دنيا نيايند، حتما ‌در آغوش اعتياد بزرگ مي‌شوند. پدر ومادري كه هر دو درگير اعتياد و نشئگي‌اند اگر سن و سال كودكانشان را بدانند هم خوب است. مددكاران و فعالان آسيب‌هاي اجتماعي بارها صحنه‌هاي دلخراشي را ديده‌اند و گزارش كرده‌اند از كودكاني كه قربانيان اعتياد والدينشان مي‌شوند.

با وجود مدرسه‌ و مراكز ويژه كودكان كار بازمانده از تحصيل مانند مدرسه صبح رويش ‌شايد نگراني در مورد بچه‌هاي اين سن و سال كمتر باشد، اما كودكان خردسالي كه در كنار والد يا والدين معتاد به‌سرمي‌برند وضعيت نگران‌كننده‌اي دارند.فاطمه دانشور، رئيس كميته اجتماعي شوراي شهر از كودكاني مي‌گويد كه بارها در بازديدهايش با آنها روبه‌رو شده كه در كنار پدرو مادر معتاد زندگي مي‌كنند.

وي كه معتقد است وجود پدر معتاد و مادر پاك وضعيت بهتري براي اين بچه‌هاست، مي‌گويد: «بسياري از اين كودكان خردسال كه پدر و مادرشان هر دو گرفتار اعتيادند شناسنامه ندارند، از تحصيل بازمانده‌اند، وضعيت بهداشتي نامناسبي دارند و آنها كه درسنين پايين‌ترند از نظر جثه و ظاهر با ديگر كودكان متفاوتند كه نشان‌دهنده سوء‌تغذيه شديد آنهاست كه مي‌تواند بر رشد ذهنِ‌شان هم تأثير بگذارد. اين بچه‌ها در وضعيت رها شدگي و بي‌تفاوتي بزرگ مي‌شوند.»

«اجراي برنامه‌هاي كاهش آسيب» موضوعي است كه وي بر آن تأكيد كرده و معتقد است به‌دليل ضعف قوانين بهزيستي نمي‌تواند اين كودكان را از خانواده‌هايشان و از محيط پر از آسيب بيرون كشيده و نگهداري كند اما مي‌توان به واسطه خيرين و ساير دستگاه‌ها، مهدها و محل‌هايي براي نگهداري اين كودكان داير كرد كه حتي در بعضي موارد به‌صورت شبانه روزي فعاليت كنند و در عين حال به رفع نيازهاي بهداشتي‌، تغذيه‌اي و ارتقاي دانش و فرهنگ اين كودكان كمك كند تا از آسيب‌هاي متعددي كه در كمينشان است مصون بمانند.

سعيد شاهمير، مدير مركز خدمات اجتماعي منطقه12نيز با اشاره به اينكه متولي اصلي ورود به حوزه كودكان بهزيستي است و شهرداري باهدف پيشگيري فعاليت‌هايي را انجام مي‌دهد، مي‌گويد به جز مدرسه صبح رويش ، خانه كودك شوش و دروازه غار، 3مركز پرتو ويژه دختران و پسران 8تا 15ساله فعاليت مي‌كنند كه هدف اصلي آنها در كنار آموزش، ارائه خدمات مددكاري، روانشناختي، حمايتي و حتي ارائه خدمات مشاوره و مددكاري به خانواده‌هاي آنان است.

«اين مراكز در مورد كودكان كوچك‌تر فعاليتي نمي‌كند و ما با خطوط قرمزي درمورد فعاليت در حوزه كودكان مواجهيم، متولي اصلي دراين امور بهزيستي است.» دانشور عضو شوراي شهر نيز مي‌‌گويد: «با كمك بازارياني كه در همسايگي اين محله هستند مي‌توان حس مسئوليت اجتماعي ايجاد كرد تا تعداد مراكزي كه به كودكان درمعرض آسيب مي‌پردازند افزايش يافته و حيطه فعاليت آنها گسترش يابد.» وي البته براين موضوع نيز تأكيد مي‌كند كه متأسفانه دولت هنوز به اين نقطه نرسيده كه بايد براي حل اين آسيب‌ها وارد عمل شود و مي‌توان اين مسئله را در برنامه ششم توسعه به خوبي ديد.

  • مهد كودك در محله هرندي راه‌اندازي مي‌شود يا نه ؟

معاون اجتماعي سازمان بهزيستي كشور درآخرين روزهاي دي‌ماه اعلام كرد كه تا پايان سال‌جاري 2مهد حاشيه‌اي يا مركز رفاه كودك و خانواده در محله هرندي راه‌اندازي خواهدشد و اعتبار موردنياز آن هم تأمين شده است. ابراهيم غفاري، معاون امور اجتماعي بهزيستي استان تهران اما درگفت‌وگو باهمشهري اعلام كرد صحبتي در مورد راه‌اندازي مهد‌كودك نشده اما 20ميليون تومان اعتبار تأمين يك وعده غذاي گرم براي كودكان آسيب ديده محله هرندي تأمين شده است.

به گفته وي با همكاري يكي از مراكز فعال در مورد كودكان كار واقع در محله هرندي، اين كودكان شناسايي شده كه اگر تعداد آنها را حدود 300نفر برآورد كنيم، يك وعده غذاي گرم آنها از ابتداي اسفند تا پايان بهار 95تأمين خواهد شد. وي البته اين را هم گفت كه براي اعطاي مجوز به منظور راه‌اندازي مهد دراين محله آماده هستيم اما از آنجاكه مهد در اين محله و براي كودكان آسيب‌ديده سوددهي ندارد، نيازمند همكاري نهادهايي مانند شهرداري براي تأمين زمين خواهيم بود.

کد خبر 324221

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار شهری

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha