به گزارش ایرنا، اداره ملی انرژی چین روز چهارشنبه اعلام کرد که این کار برای تثبیت قیمت در بازار، پیشبرد فعالیتهای استاندارد معدنی و همچنین کاهش آلودگی هوا لازم است.
بسیاری از معادن چین که سالانه جان صدها معدنچی را میگیرد فاقد استانداردهای ایمنی لازم است و این موضوع علاوه بر مشکلات جانی و مالی، معضلات زیست محیطی فراوانی پدید آورده است.
دولت چین برای این که بتواند از عرضه بیرویه زغال سنگ به بازار جلوگیری کند و میزان تولید را نیز تا 60 میلیون تن کاهش دهد ناچار است دست کم 1000 معدن را در این کشور تعطیل کند.
اداره ملی انرژی در گزارش خود یادآور شده که تا سه یا پنج سال دیگر ممکن است مازاد ظرفیت زغال سنگ در بازار به 500 میلیون تن برسد و برای همین لازم است از هم اکنون کار تعطیلی معادن آغاز شود.
انجمن معادن چین گزارش کرده است که این کشور دارای 10 هزار و 670 معدن زغال سنگ است که بسیاری از آنها بهزودی تعطیل خواهند شد.
با این حساب انتظار میرود که در یک دوره سه ساله از هم اکنون نزدیک به 5 هزار و 600 معدن که ظرفیت تولید آنها زیر 90 هزار تن در سال است، تعطیل شوند.
میزان تولید زغال سنگ چین در سال گذشته میلادی به 5 میلیارد و 700 میلیون تن رسید که یک میلیارد و 700 میلیون تن بیش از حد نیاز بوده است.
دولت چین اعلام کرده که از این پس تا مدت سه سال هیچ پروانه جدیدی برای شروع به کار معادن زغال سنگ صادر نخواهد شد.
اتاق بازرگانی اروپا در چین در گزارشی از تولید مضاعف و مازاد ظرفیت محصولات صنعتی چین انتقاد کرده و آن را برای اقتصاد جهانی نامساعد دانسته است.
زغال سنگ نقش مهمی در تولید انرژی در چین دارد و این کشور برای تامین سیستمهای گرمایشی منازل و ادارات خود بهویژه در فصل سرما شدیدا به این ماده وابسته است.
از سوی دیگر استفاده از زغال سنگ آلودگیهای شدیدی را به همراه دارد به گونهای که در زمستان امسال شاخص کیفیت هوا در چین 666 و در وضعیت خطرناک قرار گرفت که به اعتراف مقامهای چینی این آلودگی از افزایش 17 درصدی مصرف زغال سنگ و ورود بیش از یک میلیارد تن دی اکسید کربن به هوا ایجاد شده است.
در حال حاضر این کشور برنامه کاهش مصرف سوخت ذغال سنگ را تا 62.6% در سال 2016 در برابر مصرف 64.4% فعلی به نسبت ترکیب کل انرژی مصرفی کشور در دست دارد.
وزارت انرژی چین در روزهای پایانی سال 2015 اعلام کرد که تا سال 2019 هیچ معدن ذغال سنگ جدیدی افتتاح نخواهد شد.
نظر شما