براساس قانون منظور از سوابق تحصيلي، نمرات دروس 3سال آخر دوره متوسطه است كه امتحانات آن مـطابق اصول سنجش و انـدازهگيري توسـط وزارت آموزش و پـرورش بهصورت سراسري، نهايي و استاندارد مطابق مصوبات شورايعالي آموزش و پرورش برگزار شده باشد. ديوان عدالت اداري هم اعلام كرده اين قانون رعايت نشدهاست.
رئيس سازمان سنجش آموزش كشور درباره رأي ديوان عدالت اداري درباره تأثير سوابق تحصيلي در كنكور سراسري به همشهري گفت: «اين موضوع را از مجلس استفسار كردهايم. دوشنبه هفته گذشته اين بحث در كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس بررسي و مقرر شد تا شوراي سنجش و پذيرش دانشجو پس از جمعبندي، نظر مشورتي خود را هفته آينده به كميسيون آموزش مجلس اعلام كند.» ابراهيم خدايي در پاسخ به اينكه آيا شوراي سنجش و پذيرش دانشجو براي اعلام نظر مشورتي خود جلسهاي در هفته جاري خواهد داشت اينطور توضيح داد: «هنوز تصميم گرفته نشده كه آيا براي بررسي اين موضوع و ارائه نظر مشورتي شوراي سنجش و پذيرش دانشجو جلسهاي برگزار كند يا خير. »
او كه پيشتر اعلام كرده بود اگر مجلس در استفساريه تغييري ندهد رأي ديوان عدالت اجرا خواهد شد، حالا ميگويد در اين صورت ممكن است سهم سابقه تحصيلي از كنكور بهطور كلي حذف شود.
- رفع نگراني داوطلبان، هدف مجلس
عطاءالله سلطاني صبور، عضو كميسيون آموزش مجلس اما به همشهري گفت: موضوع در جلسه دوشنبه هفته گذشته كميسيون آموزش مجلس مطرح و مقرر شد موضوع در شوراي سنجش و پذيرش دانشجو كه در قانون آمده بررسي شود. جمعبندي اين شورا از طريق كميسيون آموزش مجلس بهصورت طرح تهيه و در مجلس مطرح شود تا نگراني داوطلبان كنكور سال 95رفع شود. وي معتقد است كه آموزش و پرورش در برگزاري امتحانات نهايي سالهاي اول و دوم و پيشدانشگاهي براي اعمال در ورود داوطلبان به دانشگاه كوتاهي كرده و منجر به صدور حكم ديوان عدالت اداري شدهاست. سلطاني با اشاره به حضور نماينده ديوان عدالت اداري در جلسه كميسيون آموزش مجلس توضيح داد كه اعضاي شوراي سنجش و پذيرش دانشجو و كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس بر رفع نگراني داوطلبان كنكور سال آينده همنظر هستند زيرا اكنون داوطلبان سوابق تحصيلي سال اول و دوم دبيرستان ندارند و اين مشكلاتي در پي دارد.
عضو كميسيون آموزش مجلس توضيح داد كه نميتوان قانون را بهدليل كمكاري آموزش و پرورش اجرا نكرد و اگر هم منتظر ارائه لايحه از سوي دولت براي حل اين مشكل باشيم زمان زيادي ميبرد و به كنكور سال 95نميرسد.
- فرصت كم براي پيگيري
اين موضوع در شرايط فعلي دغدغه داوطلباني است كه چندماه ديگر بايد در اين آزمون سرنوشتساز شركت كنند. بهنظر ميرسد ارادهاي براي پايان بلاتكليفي وضعيت ايجادشده وجود ندارد. ديوان عدالت اداري تنها براساس وظيفه ذاتي خود شيوه فعلي را غيرقانوني اعلام كرده است. سازمان سنجش از 16بهمن امسال و اعلام اين رأي هنوز تصميم نهايي و قطعي را اعلام نكرده و همهچيز را بسته بهنظر نمايندگان ميدانند. مجلس هم كه بهدليل برگزاري انتخابات حدود يكماه تعطيل بود. حالا اگر چه اعضاي اين كميسيون ميگويند منتظر نظر مشورتي شوراي سنجش و پذيرش هستند اما عدهاي از آنها نيز هيچ اطلاعي از موضوع ندارند. در پاسخ به پيگيريهاي خبرنگار همشهري آقايان سليمي و صابري گفتند در جلسه كميسيون تلفيق بودهاند و اطلاعي از اين موضوع ندارند. كوچكينژاد نيز گفت در اين جلسه نبودهاست. تلاش همشهري براي تماس با آقايان خسروي، زاهدي، نگهبان سلامي، هروي، نبويان، موسوي اصل، منادي سفيد، مقتدايخورسگان، منظري توكلي و زارعي، درويش پور و جعفري نيز بينتيجه ماند. مجلس كمتر از دو هفته براي اعلام نظر در اين زمينه وقت دارد و پس آن تا نيمه فروردين هم تعطيل خواهد بود.اين در حالي است كه بيش از 700هزار دانشجو 25تيرماه بايد در اين آزمون شركت كنند و هنوز درباره سنجش سهم سوابق تحصيلي خود در آن اطلاعي ندارند.
- چه كساني عضو شورا هستند؟
براساس مصوبه وزراي علوم، آموزش و پرورش، بهداشت، معاونان آموزشي وزراي علوم، آموزش و پرورش، وزير بهداشت و رئيس سازمان سنجش، اعضاي شوراي سنجش و پذيرش دانشجو را تشكيل ميدهند.همچنين يك نفر از نمايندگان عضو كميسيون آموزش مجلس و روساي سنجش آموزش بهداشت بهعنوان ناظر بر اين شورا تعيين خواهد شد.عضويت اعضا در شورا قابل تفويض به غيرنيست و شورا با حضور حداقل 5نفر از اعضاي ناظر رسميت مييابد. برنامهريزي، تصويب مقررات هماهنگي و نظارت بر نحوه سنجش علمي و پذيرش دانشجو براي كليه دانشگاهها مهمترين وظيفه اين شوراست.
نظر شما