همشهری آنلاین: بر اساس یک مطالعه جدید، ویروس زیکا نوعی از سلول‌های مغزیِ ضروری برای رشد مغز را آلوده می‌کند و از بین می‌برد.

ویروس زیکا

به گزارش ایسنا، کارشناسان می‌گویند: اگرچه نتایج این مطالعه هنوز تاییدکننده نقش ویروس زیکا در بروز عارضه مادرزادی میکروسفالی نیست اما در این بررسی مشخص شد که این ویروس چگونه و در کدام ناحیه، موجب آسیب‌دیدگی مغز می‌شود.

مجله آشنايي با مغز

مغز نوزادان مبتلا به عارضه میکروسفالی رشد کاملی ندارد و می‌تواند به معلولیت‌های جدی و تکاملی منجر شود.

«هونگ جون سونگ»، یکی از کارشناسان این مطالعه از دانشکده پزشکی دانشگاه جانز هاپکینگز گفت: این اولین اقدام است و ضرورت دارد بررسی‌های بیشتری در این زمینه انجام شود.

پزشکان در بررسی‌های آزمایشگاهی مشاهده کردند که یروس زیکا می‌تواند سلول‌های مغزی را آلوده کند هرچند به طور قطع مشخص نیست که این فرآیند در سلول‌های جنین در حال رشدی که به ویروس آلوده شده‌اند نیز رخ می‌دهد یا نه.

در این مطالعه، پزشکان از سلول‌های بنیادی انسان استفاده کردند که به منظور تولید سلول‌های مشابه کورتکس مغز در جنین انسان طراحی شده‌اند. همچنین به طور جداگانه پشه‌های آزمایشگاهی را به ویروس زیکا آلوده کردند تا شرایط واقعی که در آن ویروس پیش از آلوده کردن بدن انسان از طریق پشه منتقل می‌شود شبیه‌سازی شود.

سپس سلول‌های مغزی تولید شده در فضای آزمایشگاهی به ویروس زیکا آلوده و مشخص شد که این ویروس در مدت سه روز در سلول‌ها پخش شده، آنها را از بین برده یا رشد سلولی را متوقف کرده است.

به گزارش لایوساینس، متخصصان همچنین اظهار داشتند، مشخص نیست آیا سلول‌های مغزی می‌توانند از خود در برابر ویروس زیکا محافظت کرده یا چگونه می‌توان سلول‌ها را از ویروس زیکا پاکسازی کرد.

کد خبر 327248

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تندرستی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha