آیا امکان دارد بانگهایی پرشمار که پیوسته رخ میدهند، بیشمار گیتی همزمان، یک بسگیتی با احتمالات بیپایان، را پدید آورده باشد؟ مهمتر از همه آنکه شاید کل تصور ما از زمان نادرست باشد. شاید زمان توهمی بیش نباشد. شاید هیچچیز نباشد که یک لحظه را به لحظۀ پسین پیوند بزند.
زمان، پرکاربردترین مفهوم در زبان و گفتگوهای روزمره است و با اینحال ما واقعا آن را درک نمیکنیم. اَدم فرانک در این کتاب، داستان جذاب تلاش انسان برای سردرآوردن از معنای زمان و درک آن را روایت میکند. داستانی که از حدود پنجاه هزار سال پیش و با نیاکان شکارچی/گردآورندهمان شروع میشود و از مسیر تجربۀ اولین کشاورزان و شهرسازان میگذرد.
سپس با شروع رنسانس و اولین حضور ساعت در میادین شهرها، درونمایههای نوینی پیدا میکند. همراه با انقلاب صنعتی، شکل کاملا جدیدی از زمان بر فرهنگ سیطره میاندازد و سیاستهای جدیدی با خود به همراه میآورد. با شروع قرن بیستم، از دل جهان برقگرفته، شکل نوین دیگری از مواجهه با زمان متولد میشود که خبر از دنیای وایرلس ما میدهد. سپس با طلوع عصر فضا و انقلاب دیجیتال، به خانه میرسیم، به عصر دقت، سرِ وقت رسیدن و هرگز زمان کافی نداشتن.
- درباره نویسنده
اَدَم فرانک، اخترفیزیکدان نظری و استاد دانشگاه روچستر نیویوک است و در این دانشگاه سرپرست گروه پژوهشیِ مطالعات ابرکامپیوتریِ آرایش ستارگان و مرگ ستارهای را برعهده دارد.
پروفسور فرانک در کنار پژوهشهایش علاقه بسیاری به رابطه بین علم و فرهنگ دارد و یکی از نویسندگان ثابت مجله دیسکاور و همچنین مجلاتی همچون ستارهشناسی، آمریکن ساینتیفیک و تراسیکل است.
فرانک یکی از موسسان وبسایت «7/13 فرهنگ و گیتی» است و به صورت هفتگی مطالبش را در این سایت منتشر میکند. اولین کتاب او با نام «آتش مدام: ورای جدال علم و دین» به عنوان یکی از «کتابهایی که باید همین حالا خواند» از سوی مجله سید انتخاب شده است.
كتاب دربارهي زمان نوشته اَدَم فرانک با ترجمه رضا آقازاده در 420 صفحه با شمارگان 1100 توسط انتشارات مازيار منتشر و به قيمت 21 هزار تومان روانه بازار كتاب شده است. علاقهمندان ميتوانند از طريق شماره تماس 66462441 در تهران اين كتاب را تهيه كنند.
نظر شما