کتاب «عناصر شفاف پوسته خارجی ساختمان» در ۶ فصل به تحلیل پوسته خارجی ساختمان پرداخته و در فصل آخر خود منابع و لغتنامهها را ذکر کرده است. پنج فصل نخست این کتاب نیز شامل شیشهها، پنجرهها، درهای خروجی، نورگیرهای سقفی و دیوارهای پردهای است.
دكتر حامد مظاهریان، فارغالتحصيل دكتراي معماري اسلامي و عضو هيئت علمي دانشگاه تهران در مقدمه این کتاب، نوشته است: کارآیی و مشخصات فنی پوسته خارجی ساختمانها و استفاده موثر از عایقها در آن، یکی از مهمترین اصول تکنولوژی ساختمان در جدارههای خارجی است که سالها در معماری ایران مورد غفلت قرار گرفته است. حفظ منابع انرژی و کاهش زیانهای زیستمحیطی حاصل از مصرف بیرویه آن ضرورتی است که از یکسو رابطه مستقیم با مباحث اقتصاد خرد و کلان دارد و از سوی دیگر با آسایش کاربران مرتبط است.
کامران صفامنش، مدرس و پژوهشگر معماری نیز در این کتاب مقدمهای نگاشته است. وی در بخشی از مقدمه خود آورده است: مطالعه این کتاب را به دانشجویان رشتههای معماری و ساختمان، معماران و مهندسان ساختمان، مشاوران و پیمانکاران، تولیدکنندگان اجزای شفاف پوسته بیرونی ساختمان (در، پنجره، دیوارهای پردهای و نورگیرهای سقفی) و کارفرمایان توصیه میکنم.
همچنین نویسنده در مقدمه کتاب خود آورده است: جزئیات اجرایی ارائه شده در این کتاب تنها به منظور توضیح ایدهها، مبانی و اصول کلی طراحی و اجرای سیستمهای مختلف پنجره، نورگیرهای سقفی و دیوارهای پردهای تهیه شده است. بهکارگیری صحیح ایدههای ارائه شده در انطباق با شرایط خاص هر پروژه متغیر خواهد بود؛ شرایطی چون مشخصات آب و هوایی، معماری و انتظارات کارکردی سیستم. از این رو مطالب فوق، بیانگر ایده نهایی و یا توصیه نویسنده در هر بخش نیست.
نظر شما