به گزارش خبرنگار مهر، محققان دانشگاه تکزاس دریافتهاند که سبک زندگی بیتحرک با افزایش رسوب مقادیر بالای کلسیم در عروق قلب همراه است که در عوض با ریسک بالاتر حمله قلبی مرتبط است.
آمیتا کرا، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «این یکی از اولین مطالعات است که نشان میدهد مدت زمان نشستن با بروز نشانههای اولیه بروز تصلب شریان قلب مرتبط است. هر یک ساعت نشستن اضافی در طول روز با افزایش ۱۲ درصدی احتمال سفت شدگی عروق کرونر همراه است.»
محققان این مطالعه نتیجهگیری کردهاند کاهش مدت زمان نشستن تا یک تا دو ساعت در طول روز میتواند تاثیر قابل توجه و مثبتی بر سلامت قلبی-عروقی فرد در آینده داشته باشد.
محققان توصیه میکنند بسیاری از افراد کارمند پشت میزنشین که باید مدت زمان زیادی از روز را بنشینند، لازم است که بین ساعات کاری از جا بلند شده و فعالیت فیزیکی داشته باشند.
در این مطالعه محققان از حدود ۲۰۰۰ شرکت کننده خواستند وسیله حرکتسنجی را به خود متصل کنند تا میزان فعالیتشان در طول یک هفته اندازهگیری شود. شرکتکنندگان به طور میانگین ۵.۱ ساعت در طول روز مینشستند و به طور متوسط ۲۹ دقیقه در روز فعالیت فیزیکی متوسط تا شدید داشتند.
به گفته محققان، ارتباط قابل توجهی بین افزایش زمان نشستن و افزایش رسوب کلسیم در عروق کرونر وجود دارد. وجود این ارتباط مستقل از ورزش، فاکتورهای پرریسک بیماری قلبی-عروقی نظیر دیابت و فشار خون بالا، و عوامل اجتماعی-اقتصادی است.
نظر شما