به گزارش ايرنا، خسرو صادق نیت، افزود: بازرسان بهداشت محیط، مسئولیت نظارت بر اماکن عمومی و مسائل بهداشتی را در زمینههای مختلفی از جمله آلودگی آب و آلودگی و فساد مواد غذایی برعهده دارند.
وی گفت: تاکنون روال بازرسیها به این شکل بوده که مواردی که نیاز به آزمایش دارد پس از نمونهگیری به آزمایشگاه ارجاع میشد و معمولا انتقال نمونه به آزمایشگاه و آماده شدن جواب آن زمانبر بود و کار نظارت را مشکل میکرد.
صادق نیت افزود: امسال برای رفع این مشکل، بازرسان بهداشت محیط به دستگاههای سنجش دیجیتال آلودگی میکروبی و نیز دستگاههای سنجش دیجیتال رطوبت سنجی مواد و نیز دستگاههای دیجیتال کلرسنجی آب مجهز میشوند.
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت ادامه داد: با اجرای این کار، بازرسان بهداشت محیط وزارت بهداشت به دستگاهها و تجهیزات بارزسی روز جهان مجهز ميشوند و به این ترتیب کار بازرسی از اماکن عمومی با سرعت بیشتری انجام خواهد شد و نیاز به ارجاع نمونهها به آزمایشگاه کاهش مییابد.
وی افزود: با استفاده از این دستگاهها، بلافاصله پس از پیدا کردن نمونهها در محل، کار آزمایش میکروبی مواد غذایی یا آب یا میزان رطوبت مجاز مواد غذایی از جمله خشکبار در محل انجام میشود و در همان محل با موارد تخلف برخورد صورت میگیرد.
بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی مسئولان وزارت بهداشت، بیش از 1.5 میلیون اماکن عمومی شامل هتل، استخر، رستوران، اغذیه فروشی و اماکن تفریحی در کشور با داشتن مجوز فعالیت میکنند که برای نظارت بهداشتی بر آنها فقط حدود چهار هزار بازرس در وزارت بهداشت وجود دارد.
کمبود بازرسان بهداشت محیط همواره به عنوان یکی از مشکلات نظارت دقیق بر رعایت اصول بهداشتی در اماکن عمومی مطرح بوده، ضمن اینکه اگر شمار اغذیه فروشیها و اماکن بدون مجوز را نیز در نظر بگیریم، تعداد اماکنی که باید تحت نظارت قرار بگیرند، بسیار بیشتر از توان نظارتی وزارت بهداشت است.
نظر شما