به گزارش ايرنا، دکتر احمد خالق نژاد، شایع ترین سرطان کودکان را به ترتیب سرطانهای خون، مغز، غدد لنفاوی، منشا عصبی، کلیه، بافتهای زاینده و بافتهای نرم ذكر كرد.
وي گفت: سرطان، دومین علت مرگ در کودکان زیر یک سال بعد از حوادث و ضربهها (تروما) است و اگرچه در کودکان چندان شایع نیست اما وجود دارد و باید جدی گرفته شود.
خالق نژاد افزود: میزان شیوع سرطان از زیر یک سالگی تا حدود سه سالگی رشد دارد، از سه سالگی تا 9 سالگی افت و از 9 سالگی به بعد دوباره رشد دارد. عوامل مختلفی از جمله عوامل ژنتیکی، فیزیکی، بیولوژیکی (اشعه، جریانهای الکتریکی) در بروز سرطان در کودکان نقش دارند.
- ضرورت توجه به علائم از سوی والدین
رییس انجمن جراحان کودکان ایران اظهار کرد: والدین باید به علائم هشداردهنده انواع سرطانها آگاهی داشته باشند و با مشاهده کوچکترین علامت به پزشک مراجعه کنند.
خالق نژاد گفت: هرگونه سفتی یا توده یا مورد غیرعادی در بدن کودک، سرماخوردگیها و گلودردهای مکرر بی علت، تب ناشناخته، کاهش وزن و عرقهای شبانه علائم هشداردهنده سرطان هستند که والدین کودکان با مشاهده هر کدام از اینها باید کودک را تحت معاینات پزشکی قرار دهند. وی خاطرنشان کرد: سرماخوردگیها وگلودردهای مکرر بی علت و تب ناشناخته از علائم بارز سرطان شایع خون در کودکان است.
خالق نژاد ادامه داد: سرطان خون یکی از علل ایجاد کم خونی است که میتواند نشان دهنده بروز سرطان خون باشد؛ بنابراین موضوع کم خونی کودکان باید مورد بررسی دقیقتری قرار گیرد.
- نجات 85 درصد کودکان مبتلا به سرطان
رییس انجمن جراحان کودکان ایران گفت: آنچه مهم است تشخیص و درمان به موقع بیماری سرطان است؛ در گذشته حدود 30 درصد از کودکان مبتلا به سرطان درمان میشدند اما اکنون با پیشرفتهایی که در تشخیص و درمان این بیماری صورت گرفته اگر به موقع بیماری تشخیص داده شود حدود 85 درصد این بیماران نجات مییابند و درمان کامل میشوند به طوری که سرطان دیگر به سراغ آنها نمیآید.
- سرطان، نیازمند درمان تیمی
رییس انجمن جراحان کودکان ایران اظهار کرد: درمان سرطان کودکان به صورت تیمی و چند تخصصی صورت میگیرد و آنکولوژیستها (فوق تخصصان سرطان کودکان)، رادیوتراپیستها و جراحان کودک به صورت تیمی در درمان سرطان کودکان نقش دارند.
خالق نژاد تصریح کرد: این همکاری تیمی بین متخصصان رشتههای مختلف پزشکی، عاملی برای موفقیت در درمان سرطان کودکان شده است.
نظر شما