دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۲
۰ نفر

همشهری آنلاین: عضو ارشد گروه تخصصی لاک پشت‌های دریایی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت گفت: قایق‌های صیادی و تور صیادان از مهم‌ترین عوامل خطرآفرین زندگی لاک پشت‌ها در درون دریا است.

صیادی؛ مهم‌ترین تهدید لاک ‌پشت‌های دریایی

به گزارش مانا، دکتر نیکولاس جی پیلچر در چهارمین نشست مشترک سازمان حفاظت محیط زیست با شورای راهبری محیط زیست مناطق آزاد و SGP سازمان ملل متحد که در سالن مرکز بین‌المللی رشد قشم برگزار شد، اظهار کرد: عملیات پایش لاک پشت‌ها نشان از فراوانی لاک‌پشت‌‎های ماده خلیج فارس نسبت به جنسیت نر این جانوران دارد که اگر این آمار با فراوانی جنسیت نر همراه می‌شد، باعث نگرانی بود.

این متخصص زیست شناسی و حفاظت لاک پشت‌های دریایی خلیج فارس و شمال غرب اقیانوس هند، با اشاره به این که بررسی‌های علمی نشان از جنسیت ماده بیش از 60 درصد لاک پشت‌های پوزه عقابی در آب‌های خلیج فارس دارد، افزود: شناسایی لاک پشت‌های نر و ماده در آب‌های خلیج فارس با روش لاپاراسکوپی انجام شد که در این روش به غیر از تعیین جنسیت این جانوران می‌توان به اطلاعات ارزشمند دیگری نیز دست یافت.

جی پیلچر ادامه داد: در این شیوه یک شکاف کوچک در قسمت نرم زیرین بدن لاک پشت ایجاد و با عبور یک لوله حاوی دوربین به داخل بدن آن و با بررسی اندام‌های تناسلی این جانور دریایی، به جنسیت آن پی می‌بریم.

وی در عین حال گفت: یکی دیگر از راه های شناخت جنسیت لاک پشت‌ها به میزان دم این جانوران مربوط می‌شود به طوری که دم لاک پشت‌های ماده به 10 سانتی‌متر و دم جنس نر این جانوران بین 40 تا50 سانتی‌متر می‌رسد.

عضو ارشد گروه تخصصی لاک پشت‌های دریایی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت و متخصص زیست شناسی و حفاظت لاک پشت‌های دریایی خلیج فارس از برنامه‌های حفاظت محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم و جوامع محلی این جزیره که نقش مهمی در حفاظت از محل زندگی ساحلی لاک پشت‌ها دارند تقدیر کرد و گفت: علاوه بر حفاظت از محل زندگی لاک پشت‌ها در سواحل باید توجه ویژه‌ای هم به بخش عمده زندگی آنان که در آب‌ها می‌گذرد داشته باشیم.

وی گفت: قایق‌های صیادی و تور صیادان از مهم‌ترین عوامل خطرآفرین زندگی لاک پشت‌ها در درون دریا هستند و باید در زمینه بخش زندگی آبی این جانوران نیز برنامه‌ریزی و حفاظت انجام شود.

بنیان‌گذار و مدیر اجرایی بنیاد تحقیقات دریایی مالزی همچنین به نقش حفاظت اکوسیستم دریایی توسط لاک پشت‌ها اشاره کرد و گفت: این جانوران با کوتاه کردن علف‌های دریایی محیط مناسبی را برای میگوها و ماهی‌ها فراهم می‌کنند.

وی از خلیج فارس به عنوان یک آزمایشگاه تمام عیار تحقیقاتی برای بسیاری از موجودات دریایی از جمله لاک پشت‌ها یاد کرد و گفت: عملیات تحقیقاتی سه ساله ما در قطر به دلیل کمبود لاک پشت‌های سبز یا پوزه عقابی ناموفق بود اما طی 10 روز حضور در آب‌های جزیره قشم توانستیم بر روی 93 لاک پشت آزمایشات تحقیقاتی داشته باشیم. 

کد خبر 334054

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha