به گزارش مهر، این نکته که چگونه رنگدانههای زرد موجود در غذا در بدن برخی پرندگان به رنگ قرمز تبدیل میشود همواره برای دانشمندان جای سؤال داشته است.
اکنون تحقیقات جدیدی انجام شده که نشان میدهد نوعی آنزیم ژنتیکی در پرندگان عامل تبدیل رنگدانه زرد مربوط به غذا به رنگ قرمز در نوکها، پر و پوستشان است.
رنگ قرمز برای پرندگان از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است زیرا تحقیقات نشان داده که این رنگ نقش فعالی را در جفتیابی، حفاظت در برابر خطرات محیطی و افزایش کیفیت ژنتیکی پرندگان ایفا میکند.
نکته جالب توجه درباره این کشف تازه این است که دو مطالعه مستقل که نتایج آنها در ژورنال Current Biology منتشر شده به نتیجه واحدی رسیدهاند. درحقیقت دانشمندانی که این دو مطالعه را انجام دادهاند آنزیم مشابهی را کشف کردهاند که مسئول پیدایش رنگ قرمز در پرندگان است.
دانشمندان یکی از این دو مطالعه از پرتغال میگویند که ژنی را کشف کردهاند که مسئول کدگذاری برای آنزیمی است که فرآیند تبدیل رنگدانه زرد به قرمز را در پرندگان انجام میدهد. آنها در این مطالعه بر روی پرندگانی نظیر قناری متمرکز بودهاند.
آنها متوجه شدهاند رنگدانههای زرد موسوم به carotenoids به رنگدانههای قرمز تبدیل شده و در ادامه در پرها (و سایر نقاط بدن جانور) رسوب میکند.
بر پایه این مطالعه آنزیمی به نام CYP۲J۱۹ در کروموزوم ۸ مسئول چنین دگرگونی به حساب میآید.
نظر شما