همشهری‌آنلاین: نشست خبری بیست و چهارمین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم، صبح دوشنبه، ۱۰ خرداد با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از مدیران این معاونت برگزار شد.

بیست و چهارمین نمایشگاه قرآن کریم

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایکنا در ابتدای مراسم پوستر این دوره از نمایشگاه قرآن رونمایی شد و پس از آن حجت‌الاسلام حشمتی در سخنانی با اشاره به اینکه هر فردی که گمان می‌برد در حوزه فعالیت‌های قرآنی توان انجام کار را دارد باید در نمایشگاه حضور داشته باشد، گفت: باید از این فرصت استفاده کنیم و اصحاب قرآن را گردهم جمع کنیم، وظیفه ما همین هدف مهم است تا از خلاقیت‌های آنها استفاده کنیم و مردم در آنجا با گوشه‌هایی از فهم و هنر قرآن آشنا شوند.
وی در ادامه افزود: شعار این دوره از نمایشگاه برگرفته از رویکرد ما در سال ۹۵ با عنوان «به سوی فهم قرآن» است. همه کارکردهای قرآنی برجسته هستند اما فهم قرآن چون عمل به کلام الله است، کار مهمی است. از همه کمیته‌ها خواسته تا در نمایشگاه قرآن به فهم قرآن به‌طور ویژه پرداخته شود.

حشمتی در ادامه با اشاره به بخش فروشگاهی نمایشگاه که در اولین روز ماه مبارک رمضان آغاز به کار می‌کند، گفت: در این دوره از نمایشگاه شاهد برگزاری چهار بازارچه هستیم که عبارت از بازارچه کتاب و حوزه مکتوب، حوزه نرم‌افزار، حوزه محصولات قرآنی و حوزه عفاف و حجاب هستیم.

رئیس بیست و چهارمین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن تصریح کرد: افتتاح رسمی نمایشگاه هفتم ماه مبارک رمضان و با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است و تا شب بیست و سوم این ماه ادامه خواهد داشت و ساعت بازدید از نمایشگاه هم ۱۸ تا ۲۳:۳۰ است. هماهنگی‌های خوبی با مترو و شهرداری برای خدمت‌رسانی بهتر به بازدیدکنندگان نمایشگاه صورت گرفته است.

حشمتی اظهار کرد: در این دوره از نمایشگاه قرآن شاهد فعالیت دو کمیته محتوایی و کمیته اجرایی هستیم که فعالیت اصلی برپایی نمایشگاه را کمیته اجرایی انجام می‌دهد که مسئولیت آن را مؤسسه نمایشگاه‌های کشور برعهده دارد این کمیته تا پایان روز نمایشگاه جلسات متعددی را برگزار می‌کند.
وی همچنین به فعالیت سه شورا برای برگزاری نمایشگاه قرآن اشاره و بیان کرد: شورای سیاستگذاری، ‌شورای برنامه‌ریزی و ستاد اجرایی و برنامه‌ریزی نمایشگاه قرآن به‌عنوان پشتیبان‌های فکری نمایشگاه قبل از آغاز آن با برپایی جلسات متعدد، تصمیمات لازم را برای کیفیت برپایی اتخاذ کرده‌اند.

معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین به بحث تجلیل از خادمان قرآن در این دوره از نمایشگاه اشاره و اظهار کرد: این خادمان شناسایی شده‌اند و بر اساس رسم معمول در شب میلاد حضرت امام حسن مجتبی(ع) تجلیل می‌شوند.
حشمتی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به بحث اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: نفس برپایی نمایشگاه و شعارها و فعالیت‌ها بر مبنای اقتصاد مقاومتی است،‌ در این زمینه تلاش داریم تا از سقف هزینه‌ها کم کنیم، امیدواریم بتوانیم شاهد برپایی نمایشگاهی مطلوب در این تراز باشیم.

رئیس بیست و چهارمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن با اشاره به اینکه در ادوار گذشته شبستان مصلی برای برپایی نمایشگاه در اختیار ما گذاشته نمی‌شد مکان برگزاری نمایشگاه را به غیر از مصلای امام خمینی(ره) برده بودیم اما امسال شبستان اصلی در اختیار ما قرار گرفته و نمایشگاه به مصلای تهران منتقل شد، مسئولان مصلی فضای خوبی را در اختیار ما گذاشتند این فضا شامل شبستان اصلی منهای محراب و بخش شرقی مصلی می‌شود.

معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر اینکه با زبان هنر می‌توان بسیاری از مفاهیم را به خوبی انتقال داد، گفت: رسانه‌ها در این زمینه می‌توانند به ما کمک کنند.
وی در ادامه با اشاره به برخی از بخش‌های این دوره از نمایشگاه، افزود: در این دوره شاهد فعالیت بخش‌هایی همچون، حوزوی، کودک و نوجوان، بانوان، دانشگاهی، آموزش و پرورش و ... خواهیم بود. لذا برای همه اقشار در نمایشگاه قرآن محتوا و برنامه در‌نظر گرفته شده است.

حشمتی در ادامه در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران در زمینه بخش مکتوب بیان کرد: این بخش به‌عنوان وسیع‌ترین بخش نمایشگاه قرآن فعالیت دارد با توجه به اینکه هنوز مهلت برای نام‌نویسی در این بخش وجود دارد، آمار دقیق آن مشخص نیست اما پیش‌بینی ما این است که حدود ۳۰۰ غرفه در این بخش فعالیت داشته باشد.
وی در مورد برپایی نمایشگاه قرآن در سایر استان‌های کشور نیز ‌گفت: سال گذشته شاهد برپایی نمایشگاه قرآن در ۱۳۰ نقطه کشور بودیم، امسال نیز با توجه به اهمیت موضوع در ۱۰ استان شاهد برپایی جشن رمضان خواهیم بود.

رئیس بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم همچنین در پاسخ به سؤال خبرنگار ایکنا در زمینه ضعیف برپا شدن بخش بین‌الملل این نمایشگاه گفت: در این بخش با یک مشکل مواجه هستیم و آن هم عدم رغبت کشورهای دیگر برای سفر در ماه مبارک رمضان است، اگر در زمانی غیر از ماه مبارک باشد،‌ هنرمندان سایر کشورها حاضر هستند حتی به مدت یک ماه در نمایشگاه حضور داشته باشند اما عدم تمایل به سفر در ماه مبارک رمضان مشکلی است که باعث می‌شود این بخش به شکل فعلی برگزار شود.
معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد بیان کرد: مدت زمان برگزاری بخش بین‌الملل یک هفته است و از نیمه‌های نمایشگاه فعالیت آن آغاز خواهد شد، با توجه به همین موضوع هنوز تعداد کشورهایی که در این بخش حضور خواهند داشت، مشخص نشده است.
حشمتی همچنین در پاسخ به سؤال دیگری در مورد هزینه‌های نمایشگاه بیست و چهارم، گفت: مکان نمایشگاه به صورت مجانی در اختیار ما قرار گرفته شده است قرار شده تا تنها هزینه‌های جاری مصلی را پرداخت کنیم. در مورد هزینه‌های کل نمایشگاه نیز در پایان نمایشگاه می‌توان اظهار‌نظر کرد.


وی در ادامه با اشاره به اینکه در زمینه بحث شعار نمایشگاه دو بخش حوزوی و دانشگاهی می‌توانند اثرگذار باشند، گفت: با توجه به اینکه شعار ما به سوی فهم قرآن است، انتظار داریم این دو بخش فعالیت‌های مطلوبی را از خود برجای بگذارند.
رئیس نمایشگاه بین‌المللی قرآن همچنین در پاسخ به سؤالی در مورد فعالیت‌های مدنظر کمیته ویژه نمایشگاه قرآن، اظهار کرد: این کمیته سه موضوع رسانه و قرآن، فهم قرآن و اقتصاد مقاومتی و قرآن را در زمان برپایی نمایشگاه دنبال خواهد کرد.
معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه در پاسخ به سؤالی در مورد کمتر بودن مخاطبان نمایشگاه قرآن از برنامه‌هایی که در ماه مبارک رمضان در نقاط مختلف تهران برگزار می‌شود نیز گفت: جمعیت چند میلیونی شهر تهران قطعاً در ماه مبارک رمضان بیشتر از یک نمایشگاه را می‌طلبد ما از عملکرد باغ موزه دفاع مقدس و مصلی تهران برای برپایی جشن شب‌های شیدایی و شب‌های نورانی قدردانی می‌کنیم، با توجه به اینکه فعالیت ما یک فعالیت تخصصی است باید تلاش کنیم نمایشگاه قرآن به محلی برای هم‌اندیشی فعالان قرآنی تبدیل شود در کنار آن مخاطبان عام نیز در آن حضور داشته باشند.

وی در پایان اذعان کرد: این را نیز باید بپذیریم که همیشه استقبال از برنامه‌های هنری خوب بوده است،‌ باید این موضوع که چرا استقبال از برنامه‌های قرآنی کم است را ریشه‌یابی کنیم.

کد خبر 335477

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha