وي گفت: علت اينكه اطلاعرساني به مردم در اين زمينه هنوز انجام نشده است، اين استكه نميخواستيم هيچ فرآوردهاي بدون شناسهگذاري در بازار باشد ولي الان آمادگي وجود دارد و به دانشگاههاي علوم پزشكي اعلام شده است كه هيچ فرآوردهاي بدون برچسب اصالت در داروخانهها وجود نداشته باشد. ديناروند اظهار داشت: همه مصرفكنندگان ميتوانند فرآوردههايي كه خريداري ميكنند را از طريق برنامه مخصوصي كه روي موبايل نيز قابل نصب است، استعلام كنند و درصورت تقلبيبودن فرآورده را به داروخانه تحويل دهند و پيگيري كنند.
رئيس سازمان غذا و دارو ادامه داد: طبق مصوبه مجلس، اختيار شناسهگذاري و برچسبگذاري بر عهده سازمان غذا و داروست و براساس همين مصوبه فعاليتها صورت گرفته است و همين سامانهاي كه كار دارو و مكمل را انجام ميدهد، تمامي فرآوردههاي غذايي، آرايشي و بهداشتي را نيز كنترل خواهد كرد و كدگذاري و ليبلينگ صورت ميگيرد. ديناروند گفت: بنابراين مصرفكنندگان هر فرآوردهاي را حتي اگر از سوپرماركتها خريداري كنند، ميتوانند از لحاظ اصيل و تقلبيبودن كنترل كنند.
وي اظهار داشت: بازرسان ما نيز نظارتها را در سطح عرضه بهصورت جدي انجام ميدهند. حتي خود بنده هنگام خريد نيز فرآوردهها را كنترل ميكنم و بعضي اوقات با برخي فرآوردههايي كه تقلبي بوده، مواجه شدهايم كه پيگيري و برخورد شده است.
- سامانه پيامك و برنامه موبايلي در خدمت طرح شناسه اصالت
به گفته مديركل نظارت بر داروي سازمان غذا و داروي وزارت بهداشت، براي تشخيص اصالت كالا ابتدا بايد برچسب اصالت را ديد و درصورت وجود برچسب بايد رقم روي آن را استعلام كرد. روي همه كالاهاي اصيل ذكرشده شماره 20008822 وجود دارد. اين برچسب نبايد بهراحتي كنده و روي كالاي ديگري چسبانده شــود. اپليكيشن موبايل نيز براي انواع سيستمهاي موبايل نوشته شده بنابراين علاوه بر ارسال پيامك به شماره 20008822، ميتوان اين اپليكيشن را از سايت سازمان غذا و دارو دانلود و روي موبايل نصب كرد و هنگام خريد از اصيل بودن كالا مطلع شد.
نظر شما