براساس گزارش BBC، اين گروه كه دانشمندان مشهوري از جمله پيتر هيگز، كاشف بوزون هيگز و سر پل نرس ژنتيكشناس مشهور در آن حضور دارند، ميگويد از دست دادن كمكهزينههاي مالي اتحاديه اروپا ميتواند مطالعات علمي بريتانيا را در معرض نابودي قرار دهد.
به گفته اين گروه بريتانيا در درون اتحاديه اروپا به هدايت بزرگترين موتورخانه علمي جهان كمك ميكند. اين گروه با انتشار نامه اي در ديليتلگراف اعلام كردند دانش بايد در مذاكرات اتحاديه اروپا جايگاهي مركزي و پيشرو داشتهباشد زيرا نيروي محركه اصلي در زمينه سلامت، نوآوري و رشد اقتصادي به شمار ميرود. اتحاديه اروپا داراي تعداد زيادي متخصص است كه بيش از يك نفر از هر پنج نفر آنها آزادانه ميتوانند در ميان كشورهاي اروپايي رفت و آمد داشتهباشند. تصميمات اتحاديه اروپا درباره سياستهاي علمي، بودجهبندي و چارچوب مقررات بر كل سيستم علمي جهان اثر ميگذارد و دانشمندان بريتانيايي نيز بر اين سيستم اثرگذارند. بريتانياي داخل اتحاديه اروپا بسيار بيشتر از بريتانياي تنها به افراد، سرمايه و برخورداري نفوذ علمي جهاني دسترسي خواهدداشت.
اين نامه در پي درخواست نمايندگان مجلس از وزراي دولت انگلستان براي تدوين طرح احتمالي براي محافظت از بخش دانش بريتانيا درصورت تصويب خروج بريتانيا از اتحاديه اروپا منتشر شدهاست. كميته علوم مشترك و فناوري ميگويد بريتانيا از دسترسي به بودجه مطالعاتي اتحاديه اروپا بهره فراوان ميبرد و در صورت خروج از اتحاديه اروپا بايد به دنبال منابع مالي ديگري باشد.
به گفته نيكلا بلكوود رئيس اين كميته،دولت با توجه به اين موضوع بايد به تجزيه و تحليل ريسك عوارض ناشي از راي خروج از اتحاديه اروپا بر تامين بودجه تحقيقات علمي و همكاريهاي بينالمللي بپردازد.
استفان هاوكينگ فيزيكدان مشهور بريتانيايي نيز در واكنش به احتمال خارج شدن انگلستان از اتحاديه اروپا اين اقدام را براي بخش دانش بريتانيا فاجعهبار توصيف كردهاست. با اين همه طرح خروج بريتانيا در ميان دانشمندان موافقاني نيز دارد كه معتقدند بريتانيا قدرت ايستادن روي پاهاي خود را دارد.
نتيجه نظرسنجي در ميان دو هزار محقق و دانشمند ساكن در اروپا كه در ماه مارس توسط نشريه نيچر انجام گرفت نشان ميدهد 83 درصد از اين افراد با باقي ماندن انگلستان در اتحاديه اروپا موافقند.
نظر شما