به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، رضا نوری شادمهانی سرپرست هیات باستانشناسی محوطه تاریخی فیضآباد گفت: چهارمین فصل کاوشهای باستانشناسی محوطه تاریخی فیضآباد با هدف آموزش و آشنایی دانشجویان دوره کارشناسی دانشگاه کاشان، با فعالیتهای میدانی باستانشناسی در فروردینماه امسال آغاز شد.
وی گفت: محوطه فیضآباد که با توجه به شواهد و بررسیهای باستانشناسی، شهری متعلق به دوران ایلخانی بوده، از دو بخش مهم ارگ و شارستان تشکیل شده است.
شادمهانی افزود: کاوش فصل نخست این محوطه در بخش شارستان بود که منتج به آگاهیهای باستانشناختی و معماری مربوط به دوران ایلخانی شد.
به گفته وی کاوش باستانشناسی این فصل در بخش ارگ محوطه فیضآباد با هدف پاسخگویی به پرسشهایی مانند آگاهی از دورههای استقراری و مشخص ساختن فازهای معماری در بخش ارگ محوطه، شناخت ماهیت و خصوصیات معماری محوطه در بخش ارگ و بازشناسی مراتب فضایی حاکم بر محوطه انجام گرفت.
شادمهانی با اشاره به اینکه فعالیتهای باستانشناختی فصل چهارم منجر به شناسایی بنایی متاخرتر نسبت به سازههای معماری فصول قبل شد، گفت: این بنای خشتی با کف و اندود گچی، متشکل از فضایی مستطیل شکل با پاطاقهای بزرگ است که سقف آن در زمان برپایی با طاق آهنگ و گنبد پوشش داشته و جهتی شرقی - غربی دارد.
وی گفت: ابعاد تقریبی آن (با محاسبه بخش کاوش نشده) 10×20 متر است، کاربری آن فعلا ناشناخته و نیازمند به کاوش در بخش غربی این بنا است؛ ولی به احتمال زیاد این بنا متعلق به طبقه ممتاز جامعه بوده است.
به گفته این باستانشناس، یافتههای باستانشناسی این فصل که بخش عمده آن سفالینهها است، به دوران ایلخانی تعلق دارند.
مجوز چهارمین فصل کاوش باستانشناسی محوطه فیضآباد توسط رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری صادر شده است.
نظر شما