به گزارش ایسنا، معصومه ابتکار در نشست مشترک کمیته راهبردی ستاد مقابله با گرد و غبار کشور و شورای هماهنگی مدیریت بحران استان ایلام اظهار کرد: این موضوع راهحل کوتاه مدت و ضربتی ندارد و تنها با اقدامات و برنامهریزی درازمدت ملی، بینالمللی و منطقهای این مشکل مرتفع میشود.
وی با بیان اینکه دولت اقدامات مؤثری انجام داده است، یادآور شد: دولت مصوبهای را در خصوص ارائه و انجام راهکارهای مؤثر در ارتباط با نحوه پیشگیری برای کاهش آسیبرسانی به مردم و شناسایی کانونهای ایجاد ریزگرد و انجام عملیاتهای آبخیزداری مصوب کرده است.
ابتکار ادامه داد: در عرصه بینالمللی و نیز مذاکره دوجانبه با عراق، اقدامها و گامهایی برداشته شده است و مقرر شده که عراق کانونهای تأثیرگذار بر ایران را شناسایی و در زمان امنیت آنها را تثبیت کند و با ترکیه نیز درباره سدهای احداثشده در این کشور مذاکره صورت گرفته تا این کشور از آبگیری بیابانها و اراضی عراق جلوگیری نکند.
وی گفت: وزارت امور خارجه گزارشهای مرتبط با وضعیت ریزگردهای کشور را به سازمان ملل ارائه داده است تا با انجام تدابیر ملی، منطقهای و بینالمللی گامی مؤثر برای رفع این مشکل که ۱۸ استان را درگیر کرده برداشته شود.
ابتکار همچنین در شبکه استانی سیمای مرکز ایلام حضور خود به اتفاق رییس سازمان مدیریت بحران، رییس سازمان هواشناسی، ریاست مرکز سلامت وزارت بهداشت، معاون امور محیط زیست بینالملل وزارت امور خارجه، مدیر ستاد ملی مبارزه با ریزگردها و نماینده مقیم سازمان ملل متحد را نشانهی اهمیت این موضوع دانست و گفت: در سطح ملی و در سطح بینالملل اقدامات مناسبی برای این حل این مشکل و تبعات ناشی از آن انجام شده است.
وی ادامه داد: در سطح بینالملل با صدور چندین قطعنامه، رییس سازمان بینالملل را مکلف کردهایم تا در این زمینه اقدامات لازم را انجام دهند.
رییس سازمان محیط زیست تصریح کرد: ریزگردها دارای منشاء خارجی هستند و از غرب عراق سرچشمه میگیرند و اثر مستقیم روی ایلام دارند به همین دلیل در سفری که به بغداد داشتیم مذاکراتی را با مسئولان این کشور انجام دادیم و خوشبختانه اعلام آمادگی کردند و حتی در حوالی کربلا که یکی از مراکز ریزگردها بود درختکاری کردیم اما شرایط امنیتی عراق اجازه این کار را نداد.
ابتکار گفت: علاوه بر مصوبات سال گذشته اخیراً مصوبهای داشتهایم که بر اساس آن کانونهای گرد و غبار شناسایی و یکسری اقدامات مانند مالچ پاشی و آبخیزداری انجام شده است.
وی ادامه داد: تلاش اصلی ما کاهش آسیبپذیری مردم ناشی از این پدیده است که برای این منظور باید علاوه بر اطلاعرسانی ستاد بحران، تدابیری مانند عایقبندی ساختمانهای عمومی و توزیع ماسکهای استاندارد اندیشیده شود.
وی دیدار با وزیر محیط زیست عراق را از دیگر فعالیتها در عرصهی بینالملل عنوان کرد و گفت: متأسفانه این کشور یکی از کانونهای فعال در اختیار داعش است که امیدواریم آزاد شود و عراق بتواند به مسئولیتهای خود در این زمینه جامهی عمل بپوشاند.
ابتکار گفتوگو با سفیر ترکیه؛ کشوری که برخی از فعالیتهای سدسازی آن روی خشکی عراق تأثیر گذاشته را از دیگر فعالیتهای سازمان محیط زیست در عرصهی بینالملل اعلام کرد و گفت: در این زمینه مستندسازیهای لازم برای ارائه به سازمان بینالملل انجام شده است.
رییس سازمان محیط زیست تأکید کرد: دولت در کنار مردم و در حل این مشکل مصمم است.
نظر شما