به گزارش ایرنا، علی اکبر صالحی در خصوص اظهارات اخير دبير كل سازمان ملل و صدر اعظم آلمان با بيان اين نظر افزود: البته بنده برای صحبت کردن در این خصوص احتیاط میکنم و نگرانم که بگویند بحث سیاسی است اما احساس میکنم اتفاقاتی در حال روی دادن است زیرا آقای بان کی مون و خانم مرکل حرفهای عجیبی زدهاند.
وی با اشاره به ادعاهای مقامات آلمانی مبنی بر تلاش ایران برای خرید تجهیزات مرتبط با سلاحهای هستهای اظهار داشت: اول چنین ادعاهایی مطرح کردند و بعد گفتند سازمان انرژی اتمی چنین خریدی نکرده بلکه بیشتر برای وزارت دفاع ایران بوده است.
معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به این ادعاها افزود: به طور منطقی وقتی یک کانال خرید در برجام تعبیه کردهایم، دیگر ضرورتی ندارد که سازمان انرژی اتمی بخواهد دستگاهی را به طورغیرمستقیم از بازار سیاه خریداری کند که هم هزینه بیشتری دارد و هم خطر آلودگی احتمالی خواهد داشت.
صالحی ادامه داد: میتوانیم تجهیزات لازم را از منشأ اصلی بخریم، به کانال خرید اعلام کنیم و آنان شرایطش را مهیا میکنند تا با قیمت ارزانتر در زمان کمتر، با کیفیت بهتر و با اطمینان بیشتر خریداری کنیم.
صالحی افزود: ضرورتی ندارد که سازمان انرژی اتمی بخواهد خرید غیررسمی انجام دهد ما این همه زحمت کشیدیم و برجام را به اینجا رساندیم که یک کانال خرید هم داشته باشیم و خرید را هم از این کانال انجام دهیم، اکنون چگونه ممکن است خودمان را به دردسر بیندازیم؟
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: البته این به ما مربوط نیست به وزارت امور خارجه مربوط است و دوستان حتما رصد میکنند، متوجه هستند و قطعا اقدامات لازم را خواهند داشت تا این مباحث را در نطفه خفه کنند.
صالحی تاکید کرد: باید به آقای بان کی مون بابت سخنان دو پهلویش و به خانم مرکل اعتراض جدی شود البته من نظر شخصیام را به عنوان یک هموطن میگویم و این موضوع ربطی به سازمان انرژی اتمی ندارد اما امیدوارم زودتر جلوی این توطئه گرفته شود.
- لحاظ شدن تمام منویات رهبر معظم انقلاب در زمینه فنی برجام
رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به دقت و توجه ویژه مقام معظم رهبری در بحث توان هستهای ایران گفت: ایشان از ابتدا، نظارت ویژهای بر موضوع هستهای داشتند و پشتیبانی و حمایتهای گستردهای هم از حیث مقررات و تسهیلات ویژه در این صنعت و هم از حیث معنوی اعمال داشتند.
صالحی افزود: به دلیل همین حمایتها و به رغم تغییر دولتها، شاهد بودیم که نشاط و فعالیتهای هستهای کشور همچنان پابرجا و برقرار مانده است.
وی در ادامه توضیح مختصری درخصوص برجام ارائه کرد و گفت: باید برجام را به سه بخش فنی، سیاسی- حقوقی و بخش تحریم تقسیم کنیم.
معاون رئیس جمهوری با اشاره به مسئولیت فنی خود در موضوع برجام تاکید کرد: تمام منویات مقام معظم رهبری در بعد فنی برجام در نظر گرفته شده است البته ما در یک گفتوگو با طرف مقابل نمیتوانیم به صورت آرمانی تمام خواستههای خود را مطرح کنیم و هیچ گونه امتیازی ندهیم.
نظر شما