به گزارش خبرنگار مهر، محققان بیمارستان کودکان سان فرانسیسکو دریافتند محدودیت مصرف مواد قندی در کودکان موجب بهبود سطح تری گلیسیرید (نوعی چربی خون یا لیپید) و همچنین سطح پروتئین مرتبط با بیماری قلبی موسوم به ApoC-III میشود.
دکتر رابرت لاستیگ، محقق دوم این مطالعه، در این باره میگوید: «واکنشهای لیپیدی خون این کودکان اصلا تعجب آور نیست و ارتباطی با تغییر وزن یا کالری ندارد.»
وی در ادامه عنوان میکند: «به منظور دستیابی به این میزان کاهش از لیپید و پروتئین تنها با خوردن کمتر، بیمار باید یک پنجم از وزن بدنش را از دست دهد.»
این مطالعه شامل ۴۳ بچه چاق بین رده سنی ۹ تا ۱۸ سال بود که حداقل به یک اختلال مزمن متابولیکی نظیر فشار خون بالا، تری گلیسیرید بالا یا نشانه کبد چرب مبتلا بودند.
به مدت ۹ روز، کودکان مثل همیشه میخوردند و میخوابیدند و فقط یک وضعیت استثناء در روند خورد و خوراکشان ایجاد شده بود: به جای مواد خوراکی شیرین مثل ماست شیرین و کیک، خوراکیهای نشاستهای نظیر پیتزا و نان مصرف میکردند.
یافته ها نشان داد در مجموع قند موجود در رژیم غذایی کودکان از ۲۸ درصد به ۱۰ درصد، و فروکتوز از ۱۲ درصد به ۴ درصد کاهش پیدا کرد.
تست خون قبل و بعد از مطالعه نشان داد کاهش میزان مصرف قند کودکان منجر به کاهش ۳۳ درصدی سطح تری گلیسیریدها و کاهش ۴۹ درصدی ApoC-III شد.
به گفته محققان، درحالیکه استاتینها در کاهش LDL (کلسترول بد) موثر هستند، آنها فقط موجب کاهش ریسک بیماری قلبی تا ۵۰ درصد میشوند. عوامل مضر دیگر، تری گلیسیریدهای لیپید خون و پروتئین مربوطه ApoC-III هستند.
طبق یافتههای این تیم تحقیق، تنها کاهش مصرف مواد قندی تاثیر خارق العادهای در کاهش این دو فاکتور پرخطر اصلی بین ۳۰ تا ۵۰ درصد خواهد داشت.
نظر شما