مجموع نظرات: ۰
چهارشنبه ۲۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۶:۲۵
۰ نفر

همشهری آنلاین: رئیس اداره امور داروخانه‌ها و توزیع ﺳﺎﺯﻣﺎﻥ ﻏﺬﺍ ﻭ ﺩﺍﺭﻭ، روند امحای داروهای تاریخ مصرف گذشته را تشریح کرد.

به گزارش همشهري آنلاين به نقل از سازمان غذا و دارو، دکتر سعداله پرویزی گفت: برای دور ریختن داروهای تاریخ گذشته روش‌های ساده ای وجود دارد، برای این منظور می‌توان داروها را بدون خرد کردن قرص‌ها و کپسول‌ها، از بسته بندی اصلی خارج کرد.

وي افزود: می‌توان این داروها را با مواد ناخوشایندی همچون تفاله چای مخلوط کرد.همچنین می‌توان این مخلوط را در کیسه پلاستیکی دربسته قرار داد و سپس داخل سطل زباله انداخت سپس مخلوط حاصل را در قوطی حلبی خالی یا دیگر ظروف مشابه ریخت تا از نشت دارو به بیرون از سطل زباله جلوگیری شود.

پرويزي گفت: درباره شربت‌ها و سوسپانسیون‌ها وضع به همین صورت است با این تفاوت که بهتر است محتوی را در فاضلاب ریخته و بطری آن را در زباله دان انداخت .

رئیس اداره امور داروخانه‌ها و توزیع ﺳﺎﺯﻣﺎﻥ ﻏﺬﺍ ﻭ ﺩﺍﺭﻭ افزود: بر اساس ملاحظات زیست محیطی محققان، از آنجا که تاکنون عارضه ای ناشی از باقیمانده دارو در محیط زیست انسان و خصوصاً آب ملاحظه نشده است، ریختن داروها در فاضلاب بلامانع است.

پرویزی افزود: تعداد کمی از داروها هستند که ممکن است ذاتاً خطرناک باشند یا با مصرف تنها یک دوز در فردی که دارو به او تعلق ندارد، کشنده باشند.

وی گفت: برای جلوگیری از مصرف این مواد توسط کودکان، حیوانات خانگی یا دیگر افراد، به محض اینکه دیگر مورد نیاز نباشند باید سریعاً از طریق فاضلاب دور ریخته شوند.

رئیس اداره امور داروخانه ها و توزیع ﺳﺎﺯﻣﺎﻥ ﻏﺬﺍ ﻭ ﺩﺍﺭﻭ همچنین در مورد آمپول اظهار داشت: بهترین راه شکستن و دورریز کردن آن است و چنانچه شرکت سازنده دارو، روشی را برای معدوم سازی دارو روی بسته بندی آن ذکر کرده است باید بر اساس آن عمل شود.

 وي خاطر نشان کرد: امحاء داروهای تاریخ گذشته شرکت‌ها، توسط شرکت‌های امحا کننده و در شرایطی خاص صورت می‌گیرد.

کد خبر 342853

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تندرستی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha