به گزارش ايرنا، محمد علی باغستانی میبدی درباره حمله ملخ آسیایی به تالاب هامون افزود: شنبه گذشته در نخستین گزارش از مرکز خدمات "قر قری" استان سیستان و بلوچستان اعلام شد حجم گستردهای از ملخ آسیایی از افغانستان به ایران وارد شده است.
به گفته وی، تاکنون با ورود چنین ملخی به کشور روبرو نشده بودیم.
وی افزود: این نوع ملخ به دلیل خشکسالیهای پی در پی افغانستان و وضعیت پوشش گیاهی مناسب در هامون برای نخستین بار به ایران وارد شده است.
این مسئول گفت: کارشناسان یکشنبه در برآوردهای اولیه خود اعلام کردند 800 تا یک هزار هکتار از منطقه به این آفت آلوده شده است.
وی ادامه داد: با اعزام کارشناسان مبارزه با آفت ملخ به شهرستان هامون، روشن شد بیش از چهار هزار تا پنج هزار هکتار از زمینهای منطقه به این آفت آلوده شده است؛ به طوری که 15 تا 20 ملخ در هر مترمربع به چشم میخورد.
رییس سازمان حفظ نباتات کشور تاکید کرد: "کنترل آفت ملخ آسیایی به اختصاص اعتبار و همکاریهای فرمانداری و مرکز مدیریت بحران استان سیستان و بلوچستان نیازمند است."
باغستانی میبدی اضافه کرد: سموم مورد نیاز از استانهای کشور و سیستان و بلوچستان تامین شده و در حال ارسال به منطقه است.
وی گفت: عملیات مبارزه با این آفت از جمعه این هفته یا شنبه آینده (دوازدهم یا سیزدهم شهریور ماه) آغاز میشود تا بتوان این آفت را در مراتع پیش از آن که به مزارع کشاورزی وارد شود، کنترل کنیم.
رییس سازمان حفظ نباتات کشور پیشبینی کرد در برآورد اولیه پنج هزار هکتار زیر پوشش طرح مبارزه با این آفت قرار گیرد اما ممکن است سطح مبارزه با آفت به 13 هزار هکتار برسد.
طبق اين گزارش، سالیانه 100 هزار تا 250 هزار هکتار زیر پوشش عملیات مبارزه با ملخ قرار میگیرد که امسال تاکنون در 80 هزار تا 90 هزار هکتار عملیات مبارزه انجام گرفته است.
ملخ بالدار مهاجر آسیایی- آفریقایی از خانواده ملخهای جهنده صدادار است که در گروههای بزرگ زندگی میکند.
نظر شما